2023 - 2024 - Pevski zbori OS Bled

Pojdi na vsebino

2023 - 2024

MPZ OŠ Bled
URNIK:

TOREK - 7. ŠOLSKA URA (14.00 - 14.45)
SREDA - PREDURA
ČETRTEK - 7. ŠOLSKA URA (14.00 - 14.45)

ČLANI:
5. A - Mina Pintar, Vita Bassanese
5. B - Gaja Kovačič, Bela Troha, Kaja Gantar, Pika Manfreda, Anika Odar
6. A - Lara Jensterle, Ajda Marolt, Neja Trgovčević, Tina Kolman
6. B - Tinkara Biškup Ulčar, Malaika Banumiane Katrašnik, Manca Soklič
6. C - Zoja Sirc, Lia Bole, Lara Cepič
6. D - Andrej Horvat, Tanja Studen, Neja Čančar, Sofija Meglič
7. A - Zoja Bergant, Maša Beton, Julija Ferjan, Viktor Ikač, Zala Verlič
7. B - Liza Eržen, Jakob Jerman, Jaša Lakota, Pija Šepič
8. A - Vita Berce, Nina Hribar, Vida Jarkovič
8. B - Jana Ferjan, Lucija Jelušič, Iza Kozlevčar, Ota Polanec, Karin Pretnar, Tara Radonjić, Zoja Šebjanič
8. C - Anika Malnar Košir, Zala Soklič, Lana Sračnjek, Ema Zajšek Konjević, Eva Tičar
9. A - Špela Horvat Požun
9. B - Ina Lakota
21. KONCERT S PESMIJO V POLETJE
OŠ Bled, 5. 6. 2024
Zbori OŠ Bled so uspešno zaključili svojo pevsko sezono s tradicionalnim koncertom S pesmijo v poletje. Prireditev, ki se je odvijala v šolski avli, je privabila številne poslušalce, ki so napolnili prostor do zadnjega kotička in s tem dokazali, kako cenjena je glasbena dejavnost na naši šoli. Na koncertu so se predstavili kar štirje šolski zbori, ki so s svojo ubrano pesmijo očarali občinstvo. Mlajši pevci so s svojo svežino in iskrenostjo navdušili prisotne, starejši pa so dokazali svojo zrelost in glasbeni talent, ki so ga izpopolnjevali skozi leta.
Posebno priznanje sta prejeli devetošolki Ina Lakota in Špela Horvat Požun, ki sta se skozi leta udejstvovali v pevskih aktivnostih in pomembno prispevali k uspehom šolskih zborov. Njuna predanost in vztrajnost sta navdih za mlajše generacije, ki se šele podajajo na svojo pevsko pot. Priznanje so prejeli tudi prvošolci, zbrani v Pevski pripravnici, ki so pokazali izjemno prizadevnost in veselje do petja. Njihova energija in entuziazem obetata svetlo prihodnost šolskim zborom.
Pevcem so se tokrat pridružili tudi mladi virtuozni glasbeniki Elis Koblar Sales (prečna flavta), Marko Toma Jan (trobenta) in Jeno Aleksander Berce (violončelo). Pokazali so, kako svetla bo njihova glasbena pot.
Dogodek je bil čudovit zaključek pevske sezone, ki je bila polna nepozabnih trenutkov in dosežkov. Šolski zbori so ponovno dokazali, da glasba združuje in bogati naša življenja.
Vsem nastopajočim in zborovodkinji Ireni iskrene čestitke.
OBMOČNA PEVSKA REVIJA
OŠ Bled, 9. 4. 2024
Na blejski šoli smo imeli pravi pevski praznik, saj je tokrat območna revija potekala pri nas. V dveh dneh se je na našem odru zvrstilo kar 24 otroških in mladinskih pevskih zborov iz občin Bled, Radovljica, Bohinj in Gorje. Danes so nastopili OPZ 1. in 2. r. OŠ Boh. Bistrica (zb. Marta Volf Trojer), OPZ 1. in 2. r. OŠ Lipnica (zb. Ana Bec), OPZ-MPZ Spominčice KD Brezje (zb. Ana Zupan), Mlajši OPZ DoReMi Bled (zb. Nuša Piber), OPZ POŠ Ovsiše (zb. Ana Bec), OPZ Prepevaj.si KD Kropa (zb. Eva Jelenc Drozg), OPZ POŠ Srednja vas (zb. Marta Volf Trojer), Starejši OPZ OŠ Lipnica (zb. Ana Bec), OPZ POŠ Ljubno (zb. Manca Trojar), OPZ DoReMi Bled (zb. Primož Kerštanj), MPZ OŠ Lipnica (zb. Ana Bec), OPZ-MPZ Prepevaj.si KD Kropa (zb. Eva Jelenc Drozg) in MPZ OŠ Bled (zb. Irena Kosmač). Strokovno je pevske nastope spremljala gospa Andreja Martinjak. Nastopil je tudi MPZ OŠ Bled, ki je tokrat štel 48 mladih pevcev. Za nastop smo prejeli ogromno pohval, na katere smo bili seveda zelo ponosni.
SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK
OŠ Bled, 7. 2. 2024
Na šolski prireditvi ob slovenskem kulturnem prazniku je bilo vzdušje polno pričakovanja in spoštovanja do kulturne dediščine. V šolski avli so se zbrali učenci in učitelji, da bi skupaj obeležili pomemben dan v slovenski kulturi. Prireditev se je začela s pozdravom ravnateljice in krajšim nagovorom, v katerem je poudarila pomen kulture in njeno vlogo pri oblikovanju identitete. Nato je sledil uvodni nastop mladinskega pevskega zbora, ki je z ljubeznijo do petja in glasbene spretnosti pričaral čudovito vzdušje v "dvorani". Skladbe, ki so jih izvajali, so bile izbrano prilagojene temi kulture in slovenskega kulturnega praznika. Po nastopu pevskega zbora so na oder stopili naši mladi igralci. S svojimi interpretacijami slovenskih literarnih del so gledalce popeljali skozi različne časovne obdobje in literarne žanre. Njihova igra je bila polna življenja, čustev in navdiha. Celotna prireditev je bila zasnovana tako, da je poudarila bogastvo slovenske kulture in njeno raznolikost. Občinstvo je bilo navdušeno nad talentom in predanostjo nastopajočih ter nad tem, kako so s svojimi nastopi znali prikazati čarobnost kulturnega izražanja.

Brez kulture bi bila duša revna, brez nje bi svet ostal le hladen prostor. Zato jo čuvajmo kot dragoceno blago, varuje naj jo vsak naš korak.
DAN SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI
OŠ Bled, 22. 12. 2023
Ob dnevu samostojnosti in enotnosti smo se zbrali, da bi s ponosom in veseljem počastili ta pomemben državni praznik. Skupaj smo ustvarili nepozabno doživetje, ki je združilo našo šolo v duhu enotnosti. S ponosom smo bili priča talentom, ki jih goji naša šolska skupnost. Na odru smo lahko spremljali izjemne nastope šolskih pevskih zborov, ki so s svojimi pesmimi napolnili prostor z navdušenjem in ljubeznijo do glasbe. Nato so se predstavili naši mladi talentirani učenci, ki so nas presenetili s svojimi edinstvenimi in navdihujočimi nastopi. S svojimi pesmimi, plesnimi koraki, glasbenimi spretnostmi ter artističnimi točkami so nam pričarali trenutke, polne radosti in veselja.
Obenem vam želimo čestitati ob dnevu samostojnosti in enotnosti ter voščiti srečno in uspešno novo leto. Naj bo polno novih izzivov, ljubezni, sreče in dosežkov. Zavedamo se, da skupaj zmoremo veliko in da smo kot šolska skupnost močnejši, ko delamo skupaj. Upamo, da bomo tudi v prihodnje skupaj ustvarjali nepozabne trenutke.
TEDEN SLIKARKE MELITE VOVK
OŠ Bled, 25. 10. 2023
Ta teden je na naši šoli potekal v znamenju likovne umetnosti. Posvečen je bil Meliti Vovk (1928-2020), eni izmed najbolj prepoznavnih slovenskih ilustratork, slikark in scenografinj. Pripravili smo razstavo njenih ilustracij, ki se nahaja v vitrini pred šolsko knjižnico in v knjižnici, kjer so na ogled tudi njene slike in monografija. Obiskala nas je namreč njena hči, prav tako akademska slikarka, Ejti Štih, ki nam je omenjene slike podarila. V ta namen smo pripravili prireditev z recitacijami, glasbo in petjem. Svoj pevski talent je pokazala Malaika Katrašnik Banumiane, tudi članica našega mladinskega pevskega zbora in za svoj nastop prejela gromek aplavz.
Nazaj na vsebino