2023 - 2024 - Pevski zbori OS Bled

Pojdi na vsebino

2023 - 2024

OPZ OŠ Bled
URNIK:

TOREK - 6. ŠOLSKA URA (12.55 - 13.40)
ČETRTEK - 6. ŠOLSKA URA (12.55 - 13.40)
ČLANI:
2. A - Izabela Bassanese, Izak Globevnik, Oliver Jambrek, Rafael Jelušič, Lina Knific, Pia Kokalj, Matevž Kosi, Tisa Lavtar
2. B - Franci Indof, Bine Požek, Julija Zupan, Hana Žnidaršič
2. C - Laura Knific, Lorin Pretnar, Kaja Robič, Oskar Slivnik, Dion Ukaj
3. A - Brina Kovačič, Ema Mlakar, Ana Pintar, Lana Povšin, Lara Troha, Hanna Herashchenko
3. B - Hana Florjančič, Ajda Krčelj Žvegelj, Lina Lotrič, Lado Trebežnik Remih, Julija Odar
3. C - Katarina Biškup Ulčar, Ožbej Biškup Ulčar, Luka Brlec, Sara Jozić, Tim Soklič, Leja Trgovčević, Irena Vovk, Ayla Noshaj
4. B - Samo del Amo Gorec, Leon Lah, Julija Marolt
21. KONCERT S PESMIJO V POLETJE
OŠ Bled, 5. 6. 2024
Zbori OŠ Bled so uspešno zaključili svojo pevsko sezono s tradicionalnim koncertom S pesmijo v poletje. Prireditev, ki se je odvijala v šolski avli, je privabila številne poslušalce, ki so napolnili prostor do zadnjega kotička in s tem dokazali, kako cenjena je glasbena dejavnost na naši šoli. Na koncertu so se predstavili kar štirje šolski zbori, ki so s svojo ubrano pesmijo očarali občinstvo. Mlajši pevci so s svojo svežino in iskrenostjo navdušili prisotne, starejši pa so dokazali svojo zrelost in glasbeni talent, ki so ga izpopolnjevali skozi leta.
Posebno priznanje sta prejeli devetošolki Ina Lakota in Špela Horvat Požun, ki sta se skozi leta udejstvovali v pevskih aktivnostih in pomembno prispevali k uspehom šolskih zborov. Njuna predanost in vztrajnost sta navdih za mlajše generacije, ki se šele podajajo na svojo pevsko pot. Priznanje so prejeli tudi prvošolci, zbrani v Pevski pripravnici, ki so pokazali izjemno prizadevnost in veselje do petja. Njihova energija in entuziazem obetata svetlo prihodnost šolskim zborom.
Pevcem so se tokrat pridružili tudi mladi virtuozni glasbeniki Elis Koblar Sales (prečna flavta), Marko Toma Jan (trobenta) in Jeno Aleksander Berce (violončelo). Pokazali so, kako svetla bo njihova glasbena pot.
Dogodek je bil čudovit zaključek pevske sezone, ki je bila polna nepozabnih trenutkov in dosežkov. Šolski zbori so ponovno dokazali, da glasba združuje in bogati naša življenja.
Vsem nastopajočim in zborovodkinji Ireni iskrene čestitke.
OBMOČNA PEVSKA REVIJA
OŠ Bled, 10. 4. 2024
Na blejski šoli smo imeli pravi pevski praznik, saj je tokrat območna revija potekala pri nas. V dveh dneh se je na našem odru zvrstilo kar 24 otroških in mladinskih pevskih zborov iz občin Bled, Radovljica, Bohinj in Gorje. Danes so nastopili MPZ DoReMi Bled (zb. Neža Kavčič), OPZ 1. in 2. r. OŠ Lesce (zb. Katarina Rauh), OPZ POŠ Begunje (zb. Jana Vouk), OPZ OŠ Boh. Bistrica (zb. Marta Volf Trojer), OPZ 4. in 5. r. OŠ Radovljica (zb. Eva Jekovec), OPZ OŠ Lesce (zb. Melita Čušin), OPZ 5. r. OŠ Boh. Bistrica (zb. Marta Volf Trojer), MPZ OŠ Boh. Bistrica (zb. Marta Volf Trojer), MPZ OŠ Gorje (zb. Ana Prek), MPZ OŠ Radovljica (zb. Eva Jekovec) in OPZ OŠ Bled in POŠ Ribno (zb. Irena Kosmač). Strokovno je pevske nastope spremljala gospa Andreja Martinjak. Nastopil je tudi OPZ OŠ Bled in POŠ Ribno, ki je tokrat štel skoraj 60 mladih pevcev. Za nastop smo prejeli ogromno pohval, na katere smo bili seveda zelo ponosni.
SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK
OŠ Bled, 7. 2. 2024
Danes smo se prepustili umetnosti, ki so jo pričarali naši talentirani učenci. Recitatorji so s svojimi izbranimi pesmimi in besedili oživeli slovensko poezijo ter nas popeljali v svet čustev in misli slovenskih pesnikov. Lahko smo uživali v nastopih naših igralcev, ki so s svojo interpretacijo prizorov in monologov pričarali raznolike zgodbe ter nas ganili in nasmejali. Sledil je glasbeni del prireditve, kjer so naši inštrumentalisti s svojimi spretnimi prsti ustvarili čarobne melodije in nas popeljali v svet glasbe. S svojimi ubranimi harmonijami in izborom skladb je navdušil tudi otroški pevski zbor.

Kultura je zakladnica človeške duše, ki prepleta preteklost, sedanjost, prihodnost. Spoštovanje do različnosti je njena moč, v njej se združujejo srca, v njej najdemo svoj prostor.
DAN SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI
OŠ Bled, 21. 12. 2023
Ob letošnjem državnem prazniku za dan samostojnosti in enotnosti smo na naši šoli izvedli prireditev Blejska šola ima talent. Želeli smo se pokloniti pomembnemu prazniku in hkrati izpostaviti neverjetne talente naših učencev. Pevski zbori so nas očarali s svojimi čudovitimi izvedbami, mladi talentirani učenci pa so nas navdušili s svojimi izjemnimi nastopi.
Za vsakega nastopajočega je bilo čutiti srčnost in predanost, kar je ustvarilo edinstveno vzdušje enotnosti in povezanosti. Glasbeni in plesni vložki, virtuoznost na glasbilih ter izjemne artistične točke so nas popeljale v svet ustvarjalnosti in talenta. To je bil res poseben način, da smo obeležili pomemben državni praznik, hkrati pa ponosno pokazali, kako bogat je talent naše šolske skupnosti.
Ob tej priložnosti želimo izreči iskrene čestitke vsem sodelujočim, ki so s svojimi nastopi napolnili našo šolo z energijo in radostjo.
Ob prihajajočem novem letu pa vam želimo obilo sreče, zdravja in uspehov. Naj bo vsak dan napolnjen z radostjo, ljubeznijo in dosežki ter naj vam prinese veliko lepih trenutkov in novih priložnosti.
ADVENT NA BLEDU
Zdraviliški park na Bledu, 17. 12. 2023
Združena otroška zbora OŠ Bled in POŠ Ribno sta danes "prižgala" tretjo svečko na adventnem venčku. Prireditev je potekala v okviru letošnje Zimske pravljice na Bledu. Mladi pevci in inštrumentalisti so na skupnem koncertu delili svoj čaroben glasbeni talent in predstavili pestro paleto božično novoletnih pesmi.
Najlepša hvala Zavodu za turizem Bled, da nam je omogočil udeležbo na Zimski pravljici.
ČAROBNI BOŽIČ
OŠ Bled, 14. 12. 2023
Otroški pevski zbor, Pevska pripravnica, mladi inštrumentalisti in gledališki klub...december je res krasen mesec, ki da vedeti, da so najlepši prazniki pred vrati.

V čarobnem svetu snežink, kjer palčki plešejo pod sijočimi zvezdami, vam pošiljamo iskrene novoletne pozdrave. Naj vam prinesejo smehljaje radosti, ki naj se svetijo kot bleščeče lučke na novoletni jelki. Z vonjem cimeta in piškotov naj vas obdaja toplina domačega ognjišča, srce pa naj vam bije v ritmu ljubezni in prijateljstva. Vesel božič in srečno novo leto, polno čarobnih trenutkov!
Nazaj na vsebino