2023 - 2024 - Pevski zbori OS Bled

Pojdi na vsebino

2023 - 2024

Pevska pripravnica
URNIK:

ČETRTEK - 5. šolska ura (12.05-12.40)
ČLANI:
1. A - Vira Haitan, Lima Sara Kobal, Kristjan Pavlin, Olivija Vajdec, Tisa Zapušek, Veronika Zupan, Laura Janežič Grm
1. B - Sofija Černe, Sara Gantar, Jerca Indof, Melaniia Kalashnik, Ula Kunšič, Valentina Lah, Amelia Parmeggiani, Leon Šarić Fürst, Taj Štravs, Rožle Vidic, Ema Kolomar
1. C - Leon Bešić, Nia Bolta, Mark Hodžić, Ajda Jan Kovač, Lora Tratar
21. KONCERT S PESMIJO V POLETJE
OŠ Bled, 5. 6. 2024
Zbori OŠ Bled so uspešno zaključili svojo pevsko sezono s tradicionalnim koncertom S pesmijo v poletje. Prireditev, ki se je odvijala v šolski avli, je privabila številne poslušalce, ki so napolnili prostor do zadnjega kotička in s tem dokazali, kako cenjena je glasbena dejavnost na naši šoli. Na koncertu so se predstavili kar štirje šolski zbori, ki so s svojo ubrano pesmijo očarali občinstvo. Mlajši pevci so s svojo svežino in iskrenostjo navdušili prisotne, starejši pa so dokazali svojo zrelost in glasbeni talent, ki so ga izpopolnjevali skozi leta.
Posebno priznanje sta prejeli devetošolki Ina Lakota in Špela Horvat Požun, ki sta se skozi leta udejstvovali v pevskih aktivnostih in pomembno prispevali k uspehom šolskih zborov. Njuna predanost in vztrajnost sta navdih za mlajše generacije, ki se šele podajajo na svojo pevsko pot. Priznanje so prejeli tudi prvošolci, zbrani v Pevski pripravnici, ki so pokazali izjemno prizadevnost in veselje do petja. Njihova energija in entuziazem obetata svetlo prihodnost šolskim zborom.
Pevcem so se tokrat pridružili tudi mladi virtuozni glasbeniki Elis Koblar Sales (prečna flavta), Marko Toma Jan (trobenta) in Jeno Aleksander Berce (violončelo). Pokazali so, kako svetla bo njihova glasbena pot.
Dogodek je bil čudovit zaključek pevske sezone, ki je bila polna nepozabnih trenutkov in dosežkov. Šolski zbori so ponovno dokazali, da glasba združuje in bogati naša življenja.
Vsem nastopajočim in zborovodkinji Ireni iskrene čestitke.
SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK
OŠ Bled, 7. 2. 2024
Na naši šoli smo danes praznovali bogastvo slovenskega kulturnega izročila in se poklonili pesniku Francetu Prešernu, ki je s svojim delom oblikoval našo družbo. Recitatorji so predstavili nekaj Prešernovih pesmi., se dotaknili globin slovenskega jezika ter predstavili njegovo moč in lepoto. Inštrumentalisti so ustvarili čarobne melodije in navdušili s svojo virtuoznostjo. Mladi igralci so odkrivali moč gledališke umetnosti. Člani Pevske pripravnice so poslušalce navdušili s svojim samozavestnim nastopom. S svojo spretnostjo, energijo in izraznostjo so prireditev zaključili člani Anine plesne skupine.

Kultura ni le umetnost, ki visi na steni,
ni le beseda na papirju ali ton v zraku.
Je duša človeštva, njegova identiteta in srce,
ki bije v ritmu ustvarjalnosti, ljubezni in upanja.

DAN SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI
OŠ Bled, 21. 12. 2023
Ob dnevu samostojnosti in enotnosti, ki simbolizira pomembno obdobje v zgodovini naše države, smo se na Blejski šoli odločili počastiti ta praznični trenutek s posebno prireditvijo - Blejska šola ima talent. Želimo vam izraziti iskrene čestitke ob tem pomembnem državnem prazniku. Naj bo danes dan ponosa, enotnosti in spomina na čas, ko smo stopili na pot samostojnosti.
Hkrati pa želimo izkoristiti priložnost, da vam zaželimo srečno in uspešno novo leto! Naj bo polno radosti, ljubezni, zdravja in novih priložnosti. Verjamemo, da skupaj lahko ustvarimo še mnogo lepih trenutkov v prihajajočem letu.
Prireditev Blejska šola ima talent je bila resnično čarobna. Prikazali smo talente naših učencev in izrazili raznolikost naše šolske skupnosti. S ponosom smo gledali nastope šolskih pevskih zborov, prisluhnili mladim talentiranim učencem, ki so peli, plesali, igrali na glasbila in izvajali artistične točke. Vaše predstavitve so bile navdihujoče in kažejo na bogato paleto talentov, ki jih nosimo v sebi.
Iskrene čestitke vsem nastopajočim za njihovo predanost, trud in srčnost, ki so jo vložili v svoje nastope.
Naj bo leto, ki prihaja, polno uspehov, sodelovanja in nadaljnjega razcveta talentov naše šolske skupnosti.
ČAROBNI BOŽIČ
OŠ Bled, 14. 12. 2023
To je bil prvi pevski nastop naše letošnje Pevske pripravnice. Mali pevci so stopili na oder, kot bi bili že veliki in navdušili zbrano občinstvo. Poleg njih so na prireditivi na stopili še otroški pevski zbor, mladi inštrumentalisti in gledališki klub z igrico Palček išče kapico.

Ob koncu tega leta, ko zima okoli nas ustvarja čarobno pokrajino, vam želimo, da bi vstopili v novo leto polni veselja in radosti. Naj bodo vaši dnevi napolnjeni s smehom, toplino ter ljubeznijo družine in prijateljev.
Kot palčki, ki ustvarjamo čarobnost prazničnega časa, vam želimo, da najdete iskrico veselja v vsakem trenutku. Naj bo novo leto polno presenečenj, ljubezni in uspehov, ki vas bodo popeljali v čarobno potovanje skozi vse štiri letne čase.
Nazaj na vsebino