2018 - 2019 - Pevski zbori OS Bled

Pojdi na vsebino

2018 - 2019

OPZ OŠ Bled
TERMINI PEVSKIH VAJ:

TOREK - PREDURA (7.30 - 8.15)
PETEK, 6. ŠOLSKA URA (12.50 - 13.35)
ČLANI:

2. A - Nana Gmajnar
2. B - Jaša Lakota, Ela Volčanšek, Lejla Balantič, Jakob Jerman, Zoja Markoč, Zala Verlič, Žana Žan, Pija Šepič
3. A - Zoja Jarkovič
3. B - Anika Malnar Košir, Iza Kozlevčar, Eva Tičar, Lucija Jelušič, Nina Hribar, Ela Rosa Vodnjov
3. C - Karin Pretnar, Tara Radonjič
4. A - Špela Horvat Požun, Nejc Stergar Avbelj, Ina Lakota, Amadej Kirar, Brina Zonik, Živa Mulec Ferjan
4. B - Tine Grilc
18. LETNI KONCERT S PESMIJO V POLETJE
OŠ Bled, 5. 6. 2019
Šolsko leto se vztrajno bliža koncu. Tudi pevska sezona je že skoraj končana. Na zaključnem koncertu se je otroški zbor ponovno odlično odrezal in navdušil številne poslušalce.
100 LET ČEBELARSKEGA DRUŠTVA BLED-GORJE
Infocenter Triglavska roža Bled, 24. 5. 2019
V okviru tega mogočnega in visokega rojstnega dne ter evropskega projekta Bee aware, v katerem čebelarsko društvo sodeluje skupaj z Občino Bled, se je že zvrstilo nekaj dogodkov, praznovanje sto letnice pa je bil vrhunec dogajanja. Ob praznovanju sto letnice so pripravili tudi fotografsko razstavo s čebelarskimi motivi. V kulturnem programu so nastopili učenci s POŠ Ribno, kjer deluje tudi čebelarski krožek in OPZ OŠ Bled. Številne blejske čebelarje so pozdravili prapori sosednjih društev, slovesnosti pa sta se udeležila tudi predsednika slovenske in gorenjske čebelarske zveze, Boštjan Noč in Anže Perčič.
OBMOČNA PEVSKA REVIJA OTROŠKIH ZBOROV
OŠ F. S. Finžgarja Lesce, 9. 4. 2019
Na reviji otroških zborov občin Bled, Gorje, Bohinj in Radovljica, se je predstavilo kar 16 zborov, od tega 11 prvi večer. Mladi pevci so prepevali o živalih, rožicah, letnih časih,...pa še kaj bi se našlo. Prav vsi pa so se potrudili in zapeli z žarom v očeh. Revijo je strokovno spremljala Andreja Martinjak. Blejsko ribenska pevska naveza je bila ponovno deležna številnih pohval.
ZAČETEK PROJEKTA BEEAWARE!
OŠ Bled, 15. 3. 2019
Občina Bled in Čebelarsko društvo Bled Gorje sta del evropskega projekta BeeAware! Čebele ne ohranjajo le biotske raznovrstnosti, marveč skrbijo tudi za raznolikost na naših jedilnih mizah. Projekt želi alpske občine spodbuditi k sprejemanju ukrepov za varstvo in zaščito medonosnih in divjih čebel ter zaščito njihovega življenjskega okolja. Projekt poteka v letih 2018-2021, in sicer v petindvajsetih občinah na območju Alp, v Sloveniji sta to občini Kranjska Gora in Bled. BeeAware! predstavlja kooperacijski projekt Mednarodne komisije za varstvo Alp (CIPRA), omrežja občin Povezanost v Alpah in društva Alpsko mesto leta, sofinanciran pa je s strani Sklada za zaščito živali in Nemškega zveznega ministrstva za okolje, varovanje narave, gradnjo in jedrsko varnost.
Čebelarsko društvo Bled Gorje letos praznuje sto letnico delovanja in je seveda aktivno vključeno v projekt. Prvi dogodek na Bledu je bila izdelava in predstavitev čmrljnakov, ki so jih izdelali šestošolci OŠ Bled pod mentorstvom učiteljic TIT. Čmrljnake smo predali v uporabo čebelarjem in lokalnim kmetom.
V kulturnem programu predstavitve čmrljnakov so sodelovali OPZ OŠ Bled ter učenca Miha Valant in Meda Polančec.
SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK
OŠ Bled, 6. 2. 2019
Osmega februarja Slovenci praznujemo kulturni praznik. Na ta dan se spominjamo smrti našega največjega pesnika Franceta Prešerna. Prešernov dan je leta 1945 razglasilo predsedstvo Slovenskega narodnoosvobodilnega sveta. Na osrednji državni proslavi ob tej priložnosti vsako leto podeljujejo tudi Prešernove nagrade, najvišja priznanja za dosežke na področju umetniškega ustvarjanja. Prešeren nam je zapustil neverjetno zbirko pesmi, med katerimi so najbolj znane: Povodni mož, Lenora, Ljubezenski soneti, Zabavljivi soneti, Gazele, Sonetni venec, Turjaška Rozamunda, Slovo od mladosti, Krst pri Savici, K slovesu, Nezakonska mati, Neiztrohnjeno srce in Zdravljica. Besedilo sedme kitice Zdravljice smo Slovenci izbrali za svojo himno. Melodijo zanjo je napisal Stanko Premrl. Kot zanimivost velja omeniti, da je Prešernova podoba krasila bankovec za tisoč tolarjev, reliefni obris njegovega portreta in rokopis prvega verza himne imamo tudi na kovancu za dva evra.
Vedno se ga bomo spominjali in radi prebirali njegovo poezijo.
DAN SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI
OŠ Bled, 20. 12. 2018
Za razredno stopnjo smo izvedli prireditev ob dnevu jezikov, državnem prazniku in prazničnih dneh, ki se nam vztrajno približujejo. Z besedo in pesmijo se je predstavil tudi otroški pevski zbor.
NOVOLETNA ČAJANKA
OŠ Bled, 12. 12. 2018
OPZ OŠ Bled je s pesmijo in besedo ponovno pozdravil nekdanje zaposlene na šoli in popestril družabni dogodek.
NAŠ ŠIRNI PISANI SVET
Infocenter Triglavska roža Bled, 28. 11. 2018
Na Bledu že nekaj časa deluje mednarodna otroška šola slikanja, ki jo sestavljajo otroci iz Avstije, Italije in Slovenije. Tokrat so otroci svoja nova dela razstavili na Bledu. Kulturni program ob otvoritvi razstave pa je prispeval OPZ OŠ Bled.
Nazaj na vsebino