6.slovenska GO 2017 - Pevski zbori OS Bled

Pojdi na vsebino

6.slovenska GO 2017

Glasbena olimpijada
6. SLOVENSKA GLASBENA OLIMPIJADA
Akademija za glasbo v Ljubljani, 12. 3. 2017
Glasbena olimpijada je prav posebno tekmovanje, ki mladim omogoča kompleksno glasbeno predstavitev; z reševanjem različnih nalog namreč preverijo svoje glasbeno znanje in sposobnosti slušnega zaznavanja ter prepoznavanja različnih glasbenih prvin, s pevsko predstavitvijo pa izkažejo svojo muzikalnost in interpretacijske sposobnosti. Prav poseben dogodek je za tekmovalce izvedba avtorske skladbe, napisane prav za to priložnost. Tekmovanje je potekalo v organizaciji Akademije za glasbo in Glasbene mladine Slovenije.
Tekmovalce je ocenjevala komisija profesionalnih glasbenikov različnih specializacij (asist. dr. Tina Bohak, prof. glasbe, Oddelek za glasebno pedagogiko UL AG, str. svet. mag. Bernarda Rakar, prof. glasbe, Oddelek za glasbeno pedagogiko UL AG, izr. prof. dr. Branka Rotar Pance, prof. glasbe, predstojnica Oddelka za glasbeno pedagogiko UL AG, str. svet. Tatjana Vasle, prof. glasbe, Oddelek za glasbeno pedagogiko UL AG, doc. dr. Katarina Zadnik, prof. glasbe, Oddelek za glasbeno pedagogiko UL AG, izr. prof. Dušan Bavdek, skladatelj, predstojnik Oddelka za kompozicijo in glasbeno teorijo UL AG, tajnik Društva slovenskih skladateljev, Nenad Firšt, skladatelj, generalni sekretar ZGMS, predsednik Društva slovenskih skladateljev). Vsi tekmovalci so bili glede na raven dosežkov in v skladu s pravili tekmovanja nagrajeni z zlatim, srebrnim ali bronastim priznanjem. Žirija tokrat ni podelila posebnih nagrad. Tekmovanja se je udeležilo 28 otrok iz 18 slovenskih osnovnih šol.

6. slovenske glasbene olimpijade se je pod mentorstvom Irene Kosmač, učiteljice glasbene umetnosti iz blejske osnovne šole udeležila Karlina Piber. Za tretji del tekmovanja je ustvarila lastno, avtorsko skladbo, ki jo je predstavila na javnem koncertu v dvorani ljubljanske Kazine. Pri tem ji je z alt saksofonom pomagala Nika Urh.

Karlina je na svečani razglasitvi prejela srebrno priznanje z osvojenimi 75,5 točkami.
slov. bes. Marjan Bunič, Andrej Jerman, Brendan Graham:
Ko dvigneš me

pevski nastop Karline Piber
Karlina Piber: Sončni zahod

tekmovalni nastop avtorske skladbe
Karlina Piber - klavir
Nika Urh - alt saksofon
Nazaj na vsebino