2014 - 2015 - Pevski zbori OS Bled

Pojdi na vsebino

2014 - 2015

MPZ OŠ Bled
URNIK PEVSKIH VAJ:

torek - 7. šolska ura (13.55 - 14.40)
sreda - predura (7.30 - 8.15)
četrtek - predura (7.30 - 8.15)
ČLANI:

5. a - Zala Jemec, Janja Bogataj, Jernej Razingar
5. b - Urška Končar, Žan Ambrožič, Jure Pavlič
6. a - Evita Dolenc, Zala Mišov, Nika Urh, Manca Končar, Ema Razingar
6. b - Katarina Arko, Eva Lunder, Anina Plemelj, Špela Capuder, Janina Bratuž, Veronika Piber, Eva Oštir
6. c - Zana Bedžeti, Naieli Oliva, Zoja Klinar, Eva Poljanec, Pia Meze
7. a - Rebeka Gogala, Neža Kozlevčar, Taja kogoj, Nika Kraigher, Katja Blanc
7. b - Irena Bogataj, Inja Jarkovič, Tinkara Zala Slivnik, Ajda Poklukar
7. c - Katarina Lucija Lakota, Neja Ulčar
8. a - Nika Frelih, Sara Ređepi, Mirjam Potočnik
9. a - Jerica Vidic Lukežič, Naja Vidic Leskošek, Neja Svetina
9. b - Katarina Zavrl, Anja Zupan, Sara Pivec, Nina Lukanc, Lana Jensterle
14. LETNI KONCERT S PESMIJO V POLETJE
OŠ Bled, 2. 6. 2015
Ponovno je zazvenela pesem iz številnih otroških grl. Veseli smo bili polne dvorane poslušalcev, ki pa so bili letos žal nekoliko nemirni. V MPZ Bled je letos prepevalo 46 otrok od od petega do devetega razreda. Zborovska priznanja so prejeleJerica Vidic Lukežič, Naja Vidic Leskošek, Lana Jensterle, Sara Pivec, Anja Zupan, Nina Lukanc, Neja Svetina in Katarina Zavrl - zadnji dve za celih osem let petja v šolskih pevskih zborih.
IZID MEDNARODNE ZGOŠČENKE ZA PROJEKT ENA ŠOLA - ŠTIRJE JEZIKI
Vrba / Velden (Avstrija), 19. 5. 2015
Mladinski zbor naše šole je letos sodeloval v mednarodnem projektu Ena šola-štirje jeziki. Skupaj z še osmimi pevskimi zbori iz šol v Avstriji, Italiji in Sloveniji smo posneli zgoščenko v različnih jezikih in s tem dali prispevek k zbliževanju učencev različnih kultur. Uradne predstavitve zgoščenke so se udeležili ravnateljica Nataša Ahačič, župan Janez Fajfar in zborovodkinja Irena Kosmač.
SNEMANJE ZGOŠČENKE ZA SKUPINO PROJEKTNIH ŠOL V SLOVENIJI, AVSTRIJI IN ITALIJI
Glasbena šola Radovljica, 17. 4. 2015 / 24. 4. 2015
Mladinski zbor naše šole je pristopil k projektu partnerskih šol, da skupaj posnamejo zgoščenko. Na njej bodo skladbe v različnih jezikih. Mi smo prispevali dve skladbi, ki smo ju posneli v Glasbeni šoli Radovljica. Najlepša hvala snemalcu Juretu Valjavcu in pianistu Primožu Kerštanju za njuno delo in seveda ravnatelju GŠ Radovljica Marku Možina, ki nam je prijazno odstopil njihovo dvorano za snemanje. Zgoščenka bo uradno predstavljena 19. maja 2015, v avstrijski Vrbi.
OBMOČNA PEVSKA REVIJA
OŠ Gorje, 15. 4. 2015
Na letošnji območni pevski reviji je nastopilo šest mladinskih zborov iz OŠ Gorje, Lesce, Lipnica in Bled. Pridružila sta se še mladinski zbor Glasbene šole Radovljica in Glasbenega centra DoReMi Bled. Revijo je strokovno spremljala Andreja Martinjak in nam namenila cel kup pohvalnih besed. Še posebej pa smo bili veseli uvrstitve v regijski nivo.
PREŠERNOVA PROSLAVA
OŠ Bled, 6. 2. 2015
Učenci blejske šole so s pomočjo mentoric pripravili krajšo proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku. Veseli smo bili, ko so k sodelovanju povabili tudi mladinski zbor naše šole. S ponosom smo zapeli slovensko himno in se potem predstavili še z dvema skladbama.
KULTURNI PROGRAM NA 9. KONGRESU SVIZ-a
Hotel Golf na Bledu, 20. 11. 2014
V teh dneh je na Bledu potekal 9. kongres Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture, ki so se ga udeležili številni člani omenjenih sekcij iz Slovenije in tujine. V uvodnem programu je nastopil tudi MPZ OŠ Bled in navdušil vse zbrane.
NOVOLETNA ČAJANKA ZA UPOKOJENCE OŠ BLED
Knjižnica OŠ Bled, 5. 12. 2014
Leto je naokoli in ponovno smo s krajšim kulturnim program pozdravili upokojence naše šole. Zbralo se jih je kar lepo število in prav vsi so bili veseli otroškega petja in lutkovne predstave.
Nazaj na vsebino