2021 - 2022 - Pevski zbori OS Bled

Pojdi na vsebino

2021 - 2022

OPZ POŠ Ribno
URNIK:

PONEDELJEK - PREDURA (7.30-8.15)
PETEK - PREDURA (7.30-8.15)
ČLANI:

2. E - Ema Ažman, Žan Bečaj, Cornelia Bloch Jensen, Tina Ferjan, Alja Kolman, Eva Mužan, Mirjam Prem, Anika Urh, Nika Repe
3. E - Jera Arh, Zala Ferjan, Julija Mulej, Lana Žniderčič
4. E - Neja Čančar, Eva Dvoršak, Tina Kolman, Dominik Varl
5. E - Zoja Bergant, Julija Ferjan
19. KONCERT S PESMIJO V POLETJE
OŠ Bled, 8. 6. 2022
Samo dve leti je bilo potrebno počakati in ponovno je iz otroških grl zazvenela pesem na našem tradicionalnem koncertu. Veseli smo bili vseh obiskovalcev, ki so popolnoma napolnili našo šolsko avlo. Hvala vsem, ki so nam pomagali pri izvedbi koncerta. Ribnani so letos veliko nastopali, večkrat (žal) tudi pred kamero. Stopiti na veliki oder jim ni predstavljalo težav in z veseljem so zapeli pred številnimi poslušalci.


120 LET KULTURNEGA DRUŠTVA RUDIJA JEDRETIČA
Zadružni dom Ribno, 21. 5. 2022
KD je ob svojem visokem jubileju pripravilo čudovito prireditev, na kateri smo se nastopajoči kar vrstili...OPZ POŠ Ribno, KD Gašperja Lamberga, FS Rudija Jedretiča Ribno, glasbena skupina Šuštarji in celo mešani zbor Lakeside Singers iz Škotske. Prav vsi smo se z veseljem odzvali vabilu in tudi s svojim nastopom društvu zaželeli "še na mnoga leta". Številni člani društva so za svoje večletno delovanje prejeli Maroltova in Linhartova priznanja.
OTVORITEV RAZSTAVE PANJSKIH KONČNIC
Infocenter Triglavska roža na Bledu, 4. 5. 2022
Osnovna šola Antona Janše Radovljica ohranja bogato kulturno dediščino s tradicionalnimi likovnimi delavnicami Poslikava panjskih končnic. Razstava poudarja večplastno simbolno sporočilo, ko deščice niso le poslikan kos lesa, temveč izdelek, ki izraža otroško ustvarjalnost in domišljijo. Na 16 likovnih delavnicah so sodelovali otroci gorenjskih osnovnih šol, osnovnih šol s prilagojenim programom ter centra za otroke s posebnimi potrebami. Nastala je bogata zbirka, ki obsega več kot 200 del.
Tradicionalne, inovativne in edinstvene tehnike (akril, lesorez, tolčeni baker, žebljarjenje, linorez, mozaik, keramika, strip, lepopisje, oblikovanje iz lesa in panjska končnica iz voska) so svež pristop k bogati kulturni dediščini in negovanju ljudskega izročila, spoštljiv do čebele in njene predanosti družini ter do prvega učitelja čebelarstva na dunajskem dvoru, čebelarja in slikarja Antona Janše.
Na otvoritvi razstave sta kulturni program prispevala OPZ POŠ Ribno in Glasbeni center Do Re Mi.
POZDRAV POMLADI
Microsoft Teams, 26. 4. 2022
Učenci ribenske šole so z besedo in pesmijo ponovno pozdravili pomlad, ki je v vsej svoji lepoti prišla v našo deželo.
SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK
Microsoft Teams, 4. 2. 2022

Kultura je skupek dosežkov in vrednot človeške družbe kot rezultat človekovega umskega, zlasti umetniškega delovanja in ustvarjanja.  Kultura je naša identiteta – pokaže nam, kdo smo. Pesnik France Prešeren je za nas tako pomemben, ker je bil prvi Slovenec, ki se je po kakovosti svojega pisanja lahko kosal z evropskimi sodobnimi književniki in je tako dvignil raven slovenskega knjižnega jezika. Na ta dan poteka osrednja državna proslava, na kateri podelijo Prešernove nagrade in nagrade Prešernovega sklada za vrhunske dosežke na področju umetnosti, ki pomenijo obogatitev slovenske kulturne zakladnice. Mnoge kulturne ustanove na Prešernov dan običajno brezplačno odprejo svoja vrata za obiskovalce. Vendar v teh časih hiše kulture, kot so gledališča, kinematografi, koncertne dvorane, muzeji, galerije … žal ostajajo zaprte; umetnost si tako kot večina dejavnosti išče prostor na spletu. Toda ljubitelji umetnosti že dalj časa pogrešamo živo umetnost – tisti čarobni trenutek, ko se gledalec in ustvarjalec srečata iz oči v oči, ko si delita isti čas in prostor, navdušenje, ganjenost, solze, smeh, čustva …
Tokratno prireditev smo posneli vnaprej, si poiskali prostor na spletu in se pri tem tudi zelo zabavali. Uspelo nam je narediti odličen izdelek, v katerem je sodelovala večina učencev POŠ Ribno.

KONCERT PRAZNIČNI ČAS
POŠ Ribno, 20. 12. 2021
Naj bo mraz in veter, naj bo zima, beli sneg,
rdeča lica, na saneh otroški smeh.
V srcu naj gori, dobra želja se rodi,
ko podamo si roke...

Vesel Božič in srečno Novo leto vam želi otroški zbor ribenske šole.
KOMEMORACIJA OB DNEVU SPOMINA NA MRTVE
Ribno, 1. 11. 2021
V deželo je spet prišla jesen, ki je vso pokrajino odela v škrlatne barve. Z meglenimi in hladnimi jutri nas opominja na otožnejši čas, na čas, ko obeležimo spomin na vse tiste, ki smo jih imeli radi, a jih ni več med nami.
Tako kot rojstvo, je tudi smrt del življenja. Med njima pot ljubezni je, trpljenja, upanja in hrepenenja.
Učenci ribenske šole in OPZ POŠ Ribno smo pripravili recitacijsko pevski program, s katerim smo počastili dan spomina na mrtve.
Spomin je kot pesem, ki v srcih odzvanja,
spomin je kot cvet, ki nenehno poganja,
spomin je svetloba, ki dušo obliva,
spomin je ljubezen, ki v srcih prebiva!
OTVORITEV PRENOVLJENE OKOLICE ŠOLE RIBNO
OŠ Ribno, 15. 10. 2021
Ob pomoči Občine Bled in finančnih sredstev iz Evropskega sklada, je okolica ribenske šole dobila novo podobo. Urejene so zelene površine, pridobili smo tudi učilnico na prostem. Ob tej priložnosti smo pripravili otvoritev teh novih površin. Slavnostni trak sta prerezala ravnateljica OŠ Bled Nataša Ahačič in blejski župan Janez Fajfar. Po dobrem letu mirovanja pa se je z največjim veseljem in ponosom ponovno oglasil OPZ OŠ Ribno.
Nazaj na vsebino