2009 - 2010 - Pevski zbori OS Bled

Pojdi na vsebino

2009 - 2010

OPZ OŠ Bled
URNIK PEVSKIH VAJ

TOREK: 6. šolska ura
PETEK: 5. šolska ura
ČLANI:

2. A - Katarina Lucija Lakota, Ana Poklukar, Lana Senčar
2. B - Gregor Traven, Ajda Poklukar, Rebeka Gogala
3. A - Tara Remih, Ema Burja
3. B - Primož Šalej, Lea Iskra, Vida Obersnel, Mirjam Potočnik, Maša Lesjak
4. A - Nina Lukanc, Estera Smukavec, Ema Lukan
4. B - Dolores Dolar Bratuša, Katarina Zavrl
OTVORITEV RAZSTAVE LIKOVNEGA KROŽKA
Knjižnica OŠ Bled. 2. 12. 2009
Člani likovnega krožka so pod mentorskim vodstvom Jane Nerat, Sergeje Ažman Lapajne in Anje Bunderla v šolski knjižnici predstavili reliefne slike na temo drevesa. Kulturni program so izvedli člani likovnega krožka in otroški pevski zbor blejske šole. Razstavo je odprla predsednica Sveta šole, gospa Saša Zupan.
NOVOLETNA ČAJANKA ZA UPOKOJENCE OŠ BLED
Knjižnica OŠ Bled, 18. 12. 2009
Naša šola vsako leto pred zaključkom koledarskega leta povabi na popoldansko druženje svoje upokojence. Vedno jim pripravimo tudi kratek kulturni program. Letos smo jim predstavili likovno razstavo, ki je bila pred kratkim postavljena v šolski knjižnici, zapela pa sta tudi oba šolska pevska zbora.
OBMOČNA PEVSKA REVIJA OPZ IN MPZ
OŠ Boh. Bistrica, 7. 4. 2010
Ponovno smo se izkazali in pokazali naše veselje do petja. Otroška zbora iz Bleda in Ribnega sta tudi tokrat na reviji zapela skupaj. S klavirjem nas je spremljal pianist Primož Kerštanj, petje pa je ocenjeval gospod Karli Leskovec. Naš otroški zbor je bil izbran za udeležbo na medobmočni pevski reviji v Škofji Loki.
Mnenje strokovnega ocenjevalca Karla Leskovca:

"Zvok zbora je lepo oblikovan (izenačite tone v zgornjem registru). Intonacija je bila stabilna. Tempi so bili primerni. Prva pesem (ljudska iz Tolmina Papjev) je bila najbolje izvedena. Pazite na diskantne tone, ki niso čisti. Prvi del druge pesmi (Petr Eben-Pomladna pesmica) je bil dobro interpretiran, drugi del pa ni bil intonančno in ritmično precizen. Ker strokovno dobro delate z zborom, sem vas predlagal na regijsko pevsko revijo. Tretjo pesem (S&V. Avsenik-Moj Floki) zamenjajte, ker je po obsegu in tehničnih pasteh neustrezna za otroški zbor."
OTVORITEV RAZSTAVE IZBIRNEGA PREDMETA LIKOVNO SNOVANJE
Galerija Doro na Bledu, 11. 5. 2010
Naši snovalci so ponovno presenetili, tokrat z modnimi obeski iz srebra. Njihov osnovni motiv je bila črka. Na otvoritvi so sodelovali snovalci, Žan Špendal, Sara Markun ter OPZ OŠ Ribno in Bled.
REGIJSKA REVIJA OTROŠKIH PEVSKIH ZBOROV
Škofja Loka, 31. 5. 2010
Letos nam je uspelo. Na območni reviji smo bili izbrani za udeležbo na medobmočni reviji. Revije se je udeležilo 14 otroških zborov iz cele Gorenjske. Naši mali blejci so zapeli zelo prepričljivo. Nastop so vzeli resno, saj so vedeli, da bodo peli med samimi dobrimi zbori. Tudi tokrat nas je ocenjeval gospod Karel Leskovec. Tudi tokrat nas je ocenjeval gospod Karel Leskovec in naš nastop zelo pohvalil.
9. LETNI KONCERT S PESMIJO V POLETJE
OŠ Bled, 4. 6. 2010
Še eno pevsko sezono smo uspešno pripeljali do konca. Izvedli smo naš tradicionalni koncert S pesmijo v poletje, že deveti po vrsti. V goste smo povabili OPZ Glasbenega centra DO RE MI pod vodstvom Primoža Kerštanja in MePZ Blejski odmev pod vodstvom Marjete Kozmus.
Nazaj na vsebino