2016 - 2017 - Pevski zbori OS Bled

Pojdi na vsebino

2016 - 2017

MPZ OŠ Bled
URNIK PEVSKIH VAJ:

TOREK, 7. ŠOLSKA URA (13.55 - 14.40)
SREDA, 7. ŠOLSKA URA (13.55 - 14.40)
ČETRTEK, PREDURA (7.30 - 8.15)

ČLANI:

5. A - Ela Verovšek, Julija Jakopič
5. B - Mojca Golja, Erazem Ferčej
6. A - Liza Zalokar, Lara Pristavec, Nika Kejžar
6. B - Nanja Urh, Manca Rožič, Vita Pintar, Sara Eva Radovanovič, Ana Požar
7. A - Jure Pavlič, Tinkara Abramovič
7. B - Urška Končar, Žan Ambrožič
7. C - Erika Cizel, Jernej Razingar, Zala Arh, Zala Jemec, Janja Bogataj, Lara Cvek
8. A - Ema Razingar, Zala Mišov
8. B - Janina Bratuž, Veronika Piber, Nikolina Oman, Nina Ferjan, Katarina Arko, Eva Lunder, Zoja Klinar
8. C - Eva Poljanec, Pia Meze, Maša Ambrožič, Zana Bedžeti, Naieli Oliva
9. A - Neža Kozlevčar, Taja Kogoj, Nika Kraigher, Katja Blanc, Rebeka Gogala
9. B - Inja Jarkovič, Tinkara Zala Slivnik, Irena Bogataj
9. C - Katarina Lucija Lakota
ZBOROVSKI BUM
Stadion Ljudski vrt Maribor, 13. 6. 2017
Zborovski BUM je dogodek, namenjen množičnemu petju otrok večglasnih šolskih pevskih zborov ter druženju otrok z ljubeznijo do petja in glasbe. Dogodek je nastal pod okriljem Zavoda RS za šolstvo in strokovnim vodenjem dr. Inge Breznik, s ciljem po dvigu kakovosti dela na področju večglasnega šolskega mladinskega zborovskega petja ter z namenom iskanja novih načinov motivacije otrok za zborovsko petje. Ob spremljavi Simfoničnega orkestra SNG Maribor pod taktirko dirigenta Simona Krečiča je pelo okoli 5500 pevcev mladinskih šolskih pevskih zborov iz 180-ih slovenskih osnovnih šol ter priznani operni pevci opernega ansambla SNG Maribor; sopranistka Andreja Zakonjšek Krt, altistka Irena Petkova, tenorist Martin Sušnik in baritonist Jaki Jurgec. Osnovnošolci so peli odlomke iz oper Carmen, Hoffmanovih pripovedk, Verdijevega Nabucca, Napitnico iz Traviate, Mozartove Čarobne piščali, Figara ter Pesem kostanjev iz Firštovega najnovejšega muzikala Veronika Deseniška. BUM ni zgolj velik dogodek, saj je v ozadju vzgojno-izobraževalni koncept, v ospredju pa slovenska kultura in jezik. Častni pokrovitelj Zborovskega BUMA je bil predsednik RS Borut Pahor. Dogodek sta popestrila mlada talenta Lenart in Timotej – WildArt. Za življenjsko ustvarjalno delo na področju mladinske zborovske glasbe smo se zahvalili skladateljem Jakobu Ježu, Lojzetu Lebiču, Tomažu Habetu in Miru Kokolu.
16. LETNI KONCERT S PESMIJO V POLETJE
OŠ Bled, 7. 6. 2017
Šolski pevski zbori so ponovno pripravili krasen pevski večer. Avla šole je bila skoraj premajhna za vse obiskovalce. Nastopili so člani Pevske pripravnice, OPZ OŠ Bled, OPZ POŠ Ribno, MPZ OŠ Bled ter Karlina Piber in Nika urh - udeleženki letošnje Slovenske glasbene olimpijade. Članom Pevske pripravnice je zborovodkinja Irena Kosmač podelila pohvale za letošnjo zelo uspešno pevsko sezono, priznanja za večletno petje v šolskih pevskih zborih pa so prejele devetošolke Katja Blanc, Taja Kogoj, Nika Kraigher, Irena Bogataj, Tinkara Zala Slivnik, Neža Kozlevčar, Inja Jarkovič, Rebeka Gogala in Katarina Lucija Lakota. Na ogled je tudi nekaj posnetkov.
OBMOČNA PEVSKA REVIJA
OŠ Bled, 12. 4. 2017
Tokratno območno revijo mladinskih pevskih zborov občin Bled, Radovljica, Gorje in Bohinj, je gostila naša šola. Šolska avla je bila kar premajhna za vse obiskovalce. Nastopilo je 6 mladinskih zborov, ki jih je strokovno spremljala Andreja Martinjak, ki nas je tokrat uvrstila na državni kvalitetni nivo. Naš zbor je štel kar 45 pevk in pevcev. Naš pevski nastop si lahko ogledate tukaj.
PREŠERNOVA PROSLAVA
OŠ Bled, 7. 2. 2017
Slovenci smo verjetno edini narod na svetu, ki je med svoje državne praznike zapisal kulturni praznik. Dan, ko se spominjamo naših velikih pesnikov, pisateljev in ustvarjalcev, ki so orali ledino jeziku, ki je danes eden od uradnih jezikov Evropske unije. Dan, ko se spominjamo velikega pesnika Franceta Prešerna in dan, ko se sprašujemo kako je bilo nekdaj s kulturo, kako je in kako bo. Pogosto rečemo, da je na krilih kulture nastala naša Slovenija in se z nostalgijo in spoštovanjem oziramo na velike Slovence in Slovenke, duhovnika in avtorja prve slovenske knjige Primoža Trubarja, pisatelja, pesnika in politika Ivana Cankarja, svetovno popotnico Almo Karlin, generala in pesnika Rudolfa Maistra, slikarko Ivano Kobilico in še mnoge druge, ki so »hrepeneli dočakat dan, …«

PODROČNO TEKMOVANJE IZ ZGODOVINE
OŠ Bled, 1. 2. 2017
Na naši šoli je potekalo področno tekovanje iz zgodovine, ki se ga je udeležilo 135 učencev iz gorenjskih osnovnih šol. Pred pričetkom tekmovanja smo izvedli krajši kulturni program, v katerem je mladinski zbor prvič javno predstavil našo novo šolsko himno.
ŠOLSKA PRIREDITEV OB DNEVU SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI
OŠ Bled, 23. 12. 2016
Prireditev je bila obarvana res praznično. Naši "jezikavci" so predstavili Slovenijo in njene lepote. O tej naši lepi deželi je prepeval tudi mladinski zbor. V nadaljevanju je svoj talent predstavilo nekaj učencev. Največje presenečenje je bila devetošolka Mina Košar, ki je na oder stopila kar s svojim ansamblom in zapela Adelino When We Were Young in seveda požela huronski aplavz (nastop Mine Košar)
NOVOLETNA ČAJANKA ZA UPOKOJENCE OŠ BLED
OŠ Bled, 12. 12. 2016
Naša tradicionalna čajanka za upokojence je ponovno lepo uspela. Šolski pevski zbori so vsem zbranim ponudili lep in prijeten koncert.
Nazaj na vsebino