2019 - 2020 - Pevski zbori OS Bled

Pojdi na vsebino

2019 - 2020

OPZ POŠ Ribno
URNIK PEVSKIH VAJ:

PONEDELJEK - PREDURA (7.30 - 8.15)
PETEK - PREDURA (7.30 - 8.15)
ČLANI:

2. E - Eva Dvoršak, Tina Kolman, Tanja Studen
3. E - Julija Ferjan, Zoja Bergant
4. E - Martin Pesrl
5. E - Nina Pangerc, Pia Žniderčič, Jana Strmole, Eva Zupan, Kristina Kovačič
KONCERT GLASBENE ŠOLE VALTONA
Zadružni dom v Ribnem, 14. 2. 2020
OPZ POŠ Ribno se je tudi letos (že petič) odzval povabilu za sodelovanje na koncertu glasbene šole Valtona, ki jo vodi kitarist Boris Bursač. "Njegovi" kitaristi in pianisti so se predstavili s pestrim izborom skladb iz domače in tuje glasbene zakladnice. Svoj doprinos popestritvi programa smo pa dali tudi z našim petjem.
SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK
Zadružni dom Ribno, 7. 2. 2020
Prešernov dan (s polnim uradnim imenom Prešernov dan, slovenski kulturni  praznik) je osrednji slovenski kulturni praznik in državni praznik - dela prost  dan v Republiki Sloveniji, ko praznujemo obletnico smrti največjega slovenskega pesnika  Franceta Prešerna. Na ta veseli dan kulture smo se spomnili tudi v Ribnem. Kultura ni samo poezija, so tudi naši medčloveški odnosi. Naša prireditev je imela zato tudi dobrodelni značaj. Obiskovalci so svojo dobrodelnost izkazali levjesrčnim. To so otroci,ki se pogumno soočajo z žalostjo ob izgubi nekoga, ki so ga imeli radi. Zanje skrbi društvo hospic. Poleg delavnic za levjesrčne, ki potekajo enkrat mesečno v odborih Slovenskega društva hospic (SDH), in se jih udeležuje od štiri do deset otrok, enkrat na leto organizirajo tudi tabor. Namenjen je otrokom in mladostnikom od 5. do 17. leta. Na današnji kulturni prireditvi so nastopili številni učenci POŠ Ribno, OFS Ragelce, ljudski godci Šuštarji in FS Rudija Jedretiča Ribno. Namen prireditve pa je bil zbiranje sredstev za organizacijo omenjenega tabora. Svoj prispevek prireditvi je dal tudi OPZ POŠ Ribno.
BOŽIČNI KONCERT
Zadružni dom Ribno, 12. 12. 2019
Naš koncert S pesmijo in besedo proti Novemu letu smo združili z večernimi delavnicami za učence ribenske šole in njihove starše. Pričarali smo malo zimskega vzdušja in prinesli čar Božiča. V nadaljevanju programa je nastopila Gledališka skupina viteza Gašperja Lambergarja, ki je v srednjeveških kostumih obiskovalce popeljala v srednji vek. Prikazano je bilo takratno kulturno in zabavno življenje na gradovih (srednjeveški plesi ob glasbi, viteški dvoboji, "bruhanje" in "požiranje" ognja).
DAN SPOMINA NA MRTVE
Ribno, 1. 11. 2019
Tudi letos smo se v počastitev dneva spomina na mrtve Ribnani spoštljivo zbrali na ribenskem pokopališču. Komemoracija je ena od priložnosti, ko se spomnimo preteklosti, ljudi, ki jih ni več, ko se zavemo minljivosti življenja in nas samih. Družbena dogajanja nas silijo tudi v razmislek o solidarnosti, strpnosti, požrtvovalnosti, saj nam sredi razvitega sveta kažejo podobe brezdomstva, izgnanstva in žalosti. Tako v ospredje znova postavljajo vrednote, kot so svoboda, mir, prijateljstvo …
Letošnji govornik je bil g. Janez Piber, predstavnik Zveze borcev.
V kulturnem programu so nastopili recitatorji POŠ Ribno pod mentorstvom Alenke Čeh in OPZ POŠ Ribno pod vodstvom Irene Kosmač.
Nazaj na vsebino