2016 - 2017 - Pevski zbori OS Bled

Pojdi na vsebino

2016 - 2017

OPZ POŠ Ribno
URNIK PEVSKIH VAJ:

PONEDELJEK, PREDURA (7.30 - 8.15)
PETEK, PREDURA (7.30 - 8.15)
ČLANI:

2. E - Nina Biadov, Maja Markun, Kris Pintar, Eva Zupan, Nina Pangerc, Jakob Plemelj, Pia Žniderčič, Jošt Ažman, Jana Strmole
3. E - Maša Robič, Melania Brezovec Smole, Sofija Grašič, Žan Torkar
4. E - Meda Polančec, Živa Šmit, Katjuša Robič, Matevž Markež
5. E - Trina Pintar, Karin Pesrl, Nika Janjuševič
16. LETNI KONCERT S PESMIJO V POLETJE
OŠ Bled, 7. 6. 2017
Šolski pevski zbori so ponovno pripravili krasen pevski večer. Avla šole je bila skoraj premajhna za vse obiskovalce. Nastopili so člani Pevske pripravnice, OPZ OŠ Bled, OPZ POŠ Ribno, MPZ OŠ Bled ter Karlina Piber in Nika urh - udeleženki letošnje Slovenske glasbene olimpijade. Članom Pevske pripravnice je zborovodkinja Irena Kosmač podelila pohvale za letošnjo zelo uspešno pevsko sezono, priznanja za večletno petje v šolskih pevskih zborih pa so prejele devetošolke Katja Blanc, Taja Kogoj, Nika Kraigher, Irena Bogataj, Tinkara Zala Slivnik, Neža Kozlevčar, Inja Jarkovič, Rebeka Gogala in Katarina Lucija Lakota. Na ogled je tudi nekaj posnetkov.
OBMOČNA PEVSKA REVIJA
OŠ Bled, 11. 4. 2017
Tokratno območno revijo otroških pevskih zborov občin Bled, Radovljica, Gorje in Bohinj, je gostila naša šola. Šolska avla je bila kar premajhna za vse obiskovalce. Nastopilo je 13 otroških zborov, ki jih je strokovno spremljala Andreja Martinjak, ki nas je tokrat uvrstila na državni kvalitetni nivo. Naš zbor je štel kar 48 pevk in pevcev. Nastopili smo združeni z zborom iz OŠ Bled. Naš pevski nastop si lahko ogledate tukaj.
POZDRAV POMLADI
Zadružni dom Ribno, 24. 3. 2017
Pomlad je za marsikoga najlepši letni čas. Vsako leto znova smo priče ponovnega rojstva narave, veselimo se novega začetka, svetlih in toplih sončnih žarkov, ki preženejo dolge mračne, mrzle zimske dni. Učenci POŠ Ribno so pripravili prisrčno prireditev pomladi v pozdrav. Vsi nastopajoči so še enkrat dokazali, da igra, glasba, ples, ter seveda veliko vloženega truda, pričarajo pristen nasmeh in radost prav vsem prisotnim. Pravi pomladni recital so uprizorili recitatorji s pevskim zborom, člani dramskega krožka pa so premierno izvedli spevoigro Kresniček Radovana Gobca. Omenjena spevoigra pripoveduje zgodbo o navihanem Kresničku, ki nagaja vsem povprek. Zaradi svoje ošabnosti in nadutosti se mu zgodi najhujše – izgubi svojo lučko. Išče jo med kresnicami, rožami, ustavi se pri mravlji, povpraša polža, moleduje pri slaku. Med iskanjem sreča vile, škrate, medveda, pa nihče ne ve, kje je njegova lučka. Ko Kresniček že skoraj obupa, prisluhne svojemu srcu in ugotovi, kaj je počel narobe. Trdno sklene, da bo popravil svoje vedenje, zato mu sonce znova prižge njegovo lučko, ki zasveti v polnem sijaju. Ob premieri čestitke igralcem ter mentoricama Nuši Poljanec in Blanki Valant.

KONCERT GLASBENE ŠOLE VALTONA
Zadružni dom Ribno, 17. 2. 2017
OPZ POŠ Ribno je tudi letos velikim veseljem sprejel povabilo za sodelovanje na koncertu glasbene šole Valtona, ki jo vodi kitarist Boris Bursač. Učence poučuje kitaro in klavir. Predstavili so se s pestrim programom skladb iz področja resne in zabavne glasbe, svoj doprinos popestritvi programa smo pa dali tudi z našim petjem.
PREŠERNOVA PROSLAVA
Zadružni dom Ribno, 3. 2. 2017
Ribenska šola je ponovno priredila čudovit večer. Nastopili so prav vsi učenci. V svojih točkah so se spomnili velikega slovenskega pesnika, pa tudi predstavili razne obšolske aktivnosti. Zapel je šolski pevski zbor, zaplesali sta tudi dve folklorni skupini - otroške Raglce in FS Rudija Jedretiča Ribno. 
BOŽIČNI KONCERT
POŠ Ribno, 15. 12. 2016
Dotaknite se zvezd, uresničite sanje,
užijte zadovoljstvo ter srečno in do konca
izkoristite leto, ki se odpira pred vami.

DAN SPOMINA NA MRTVE
Ribno, 1. 11. 2016
1. november je čas, ko se pokopališče spremeni v kraj spomina. Uredimo grobove naših najdražjih, saj le z urejenimi grobovi izražamo spoštovanje in spomin na podobe preteklosti. Spoštovanje do pokojnih smo s pesmijo in besedo izrazili tudi OPZ Ribno in drugi učenci ribenske šole.
Nazaj na vsebino