2012 - 2013 - Pevski zbori OS Bled

Pojdi na vsebino

2012 - 2013

OPZ OŠ Bled
URNIK PEVSKIH VAJ:

torek, 6. šolska ura (12.45-13.30)
četrtek, 5. šolska ura (11.55-12.40)
ČLANI:

2. A - Sara Eva Radovanovič, Ana Požar, Liza Zalokar, Lara pristavec, Ula Lukan
2. B - Nanja Urh, Nika Kejžar, Špela Tomšič, Eva Tofant, Karlina Vester, Maja Tičar
3. A - Tamara Jelušič, Janja Bogataj, Rebeka Stare, Jan Čelesnik, Zala Jemec, Matija Ambrožič, Jernej Razingar
3. B - Laialy Salah, Lara Ulčar, Nina Nadj, Žan Ambrožič, Urška Končar, Miša Golja, Maja Pogačar
4. A - Aljaž Kirar, Katarina Arko, Rok Dobravec
4. B - Naieli Oliva, Zoja Klinar, Nika Urh, Pia Meze, Manca Končar, Ema Razingar, Eva Poljanec, Anina Plemelj, Špela Capuder

NOVOLETNA ČAJANKA ZA UPOKOJENCE OŠ BLED
Knjižnica OŠ Bled, 7. 12. 2012
Prireditev je postala že kar tradicionalna. Vedno nastopi otroški zbor in predstavi svoj božični program, ki ga poleg petja dopolnijo še recitatorji. Pohvaliti velja še naše prvošolce, ki so s svojimi mentoricami popestrili prireditev.
BOŽIČNI KONCERT NA PRIREDITVI OB DNEVU SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI
OŠ Bled, 21. 12. 2012
Zadnji delovni dan v koledarskem letu smo popestrili z našim božičnim programom na prireditvi za razredno stopnjo.
BOŽIČNI KONCERT
Terasa Park hotela na Bledu, 22. 12. 2012
Božične pesmi v naši izvedbi, smo predstavili številnim obiskovalcem.
OTVORITEV RAZSTAVE KUMERDEJEVIH NAGRAJENCEV
Knjižnica Blaža Kumerdeja na Bledu, 13. 2. 2013
Vsako leto pred Slovenskim kulturnim praznikom Zavod za šolstvo RS podeli Kumerdejeve nagrade za odlično partnerstvo posameznikov, skupin ali institucij pri razvoju in uvajanju novosti v vzgojno-izobraževanih ustanovah. Letos so nagrade prejeli: OŠ Lava Celje, OŠ Ljudski vrt Ptuj, Zavod za usposabljanje Janeza Levca iz Ljubljane, Projektna skupina iz vrtca Kekec Grosuplje, razvojni tim za inovacijski projekt Opismenjevanje in razvoj vseh čutil na OŠ Jakoba Aljaža v Kranju. Predstavitev nagrajencev in razstava o njih vsako leto že skoraj tradicionalno poteka v knjižnici Blaža Kumerdeja na Bledu. Kulturni program k temu dogodku smo pripravili člani OPZ OŠ Bled.
KONCERT OFS BREZNICA
Kulturni dom na Breznici, 24. 3. 2013
Otroška folklorna skupina Breznica ima že dolgoletno tradicijo. Koncerti skupine so vedno nekaj posebnega. Tak je bil tudi koncert ob materinskem dnevu, ki je potekal v kulturni dvorani na Breznici. Gostje na koncertu so bili OPZ Bled, OPZ Ribno in otroška folklorna skupina iz Bohinjske Bistrice.
OBČNI ZBOR TURISTIČNEGA DRUŠTVA BLED
Gostinska šola na Bledu, 4. 4. 2013
Turistično društvo Bled je na Višji gostinski šoli organiziralo vsakoletni občni zbor. Pripravili smo pester kulturni program in navdušili vse zbrane.
OBMOČNA REVIJA OPZ
OŠ Lesce, 23. 4. 2013
Letos je pevska revija potekala v OŠ F. S. Finžgarja v Lescah. Prvi dan je nastopilo 10 otroških zborov iz občin Bled, Gorje, Bohinj in Radovljica. Revijo je strokovno spremljal zborovodja in skladatelj Janez Močnik. Z nastopom smo bili zelo zadovoljni. Tudi poslušalci so nam namenili kar krepek aplavz. Po prejeti oceni strokovnega ocenjevalca je bil OPZ Bled/Ribno uvrščen na državni nivo.

V oceni je gospod Močnik zapisal: "Spored nastopa je bil prav primeren, saj so zapeli tri redko izvajane pesmi (Vodopivčeve Strojepiske nisem slišal od praizvedbe na reviji v Zagorju pred mnogimi leti). Izvedba prve pesmi je bila privlačna, tempo je bil zelo dobro izbran, saj hitrejši ovira razumljivost. Druga skladba je že sama po sebi zanimiva, prav taka pa je bila, posebno po zaslugi klavirja, tudi izvedba. Prav škoda, da pri tretji niso ozvočili pisalnega stroja, saj bi ga s tem napravili slišnega in dosegli pričakovan ičinek. Zvok zbora je dobro oblikovan, zato je bil celoten nastop prav dober".
12. LETNI KONCERT S PESMIJO V POLETJE
OŠ Bled, 4. 6. 2013
Še eno pevsko sezono smo pospravili pod streho. Tokratni koncert je potekal v znamenju praznovanja 40-letnice blejske osnovne šole.
Nazaj na vsebino