2012 - 2013 - Pevski zbori OS Bled

Pojdi na vsebino

2012 - 2013

OPZ POŠ Ribno
URNIK PEVSKIH VAJ:

ponedeljek - predura (7.30-8.15)
petek - predura (7.30-8.15)
ČLANI:

2. razred - Melanija Mencinger, Tristan Grašič
3. razred - Zala Arh, Žan Višak, Luka Višak, Erika Cizel, Petra Ferjan, Anže Šorli
4. razred - Eva Oštir, Veronika Piber
5. razred - Ruth Romih, Amalija Mencinger, Evita Sodja, Tinkara Urbančič

SPOMINSKA SVEČANOST OB DNEVU SPOMINA NA MRTVE
Ribno, 1. 11. 2012
Učenci ribenske šole in OPZ Ribno, so se ponovno odzvali vabilu Zveze borcev, in izvedli kratek kulturni program na omenjeni prireditvi.
PLEMLJEV DAN - BOŽIČNI KONCERT
POŠ Ribno, 12. 12. 2012
Koledarsko leto se zaključuje in ponovno smo sestavili krajši božični koncert. Petje so pevci popestrili še s številnimi dobrimi željami, ki so jih prenesli poslušalcem.
BOŽIČNI KONCERT
Tersa Park hotela na Bledu, 22. 12. 2012
Božične pesmi v naši izvedbi smo predstavili številnim obiskovalcem.
PREŠERNOVA PROSLAVA
Zadružni dom Ribno, 7. 2. 2013
Ribenska šola je ponovno pripravila prijeten večer. Predstavili so se prav vsi učenci in seveda tudi šolski pevski zbor. Gost večera je bil gospod Iztok Šorli, ki je obiskovalcem na zelo prijeten način predstavil zanimivosti o slovenski zastavi in grbu.
POZDRAV POMLADI
Zadružni dom Ribno, 21. 3. 2013
Ribenska šola je na prvi pomladanski dan ponovno pripravila prijeten večer. Nastopili so skoraj vsi učenci. Nekaj pomladanskih pesmi je zapel OPZ Ribno, učenci dramskega krožka pa so izvedli odlično igrano priredbo pravljice Princeska na zrnu graha pod mentorskim vodstvom učiteljice Nuše Poljanec.
KONCERT OFS BREZNICA
Kulturni dom na Breznici, 24. 3. 2013
Otroška folklorna skupina Breznica ima že dolgoletno tradicijo. Koncerti skupine so vedno nekaj posebnega. Tak je bil tudi koncert ob materinskem dnevu, ki je potekal v kulturni dvorani na Breznici. Gostje na koncertu so bili OPZ Bled, OPZ Ribno in otroška folklorna skupina iz Bohinjske Bistrice.
OBMOČNA REVIJA OPZ
OŠ Lesce, 23. 4. 2013
Letos je pevska revija potekala v OŠ F. S. Finžgarja v Lescah. Prvi dan je nastopilo 10 otroških zborov iz občin Bled, Gorje, Bohinj in Radovljica. Revijo je strokovno spremljal zborovodja in skladatelj Janez Močnik. Z nastopom smo bili zelo zadovoljni. Tudi poslušalci so nam namenili kar krepek aplavz. Po prejeti oceni strokovnega ocenjevalca je bil OPZ Bled/Ribno uvrščen na državni nivo. V oceni je gospod Močnik zapisal: "Spored nastopa je bil prav primeren, saj so zapeli tri redko izvajane pesmi (Vodopivčeve Strojepiske nisem slišal od praizvedbe na reviji v Zagorju pred mnogimi leti). Izvedba prve pesmi je bila privlačna, tempo je bil zelo dobro izbran, saj hitrejši ovira razumljivost. Druga skladba je že sama po sebi zanimiva, prav taka pa je bila, posebno po zaslugi klavirja, tudi izvedba. Prav škoda, da pri tretji niso ozvočili pisalnega stroja, saj bi ga s tem napravili slišnega in dosegli pričakovan ičinek. Zvok zbora je dobro oblikovan, zato je bil celoten nastop prav dober".
12. LETNI KONCERT S PESMIJO V POLETJE
OŠ Bled, 4. 6. 2013
Letos je potekal v znamenju praznovanja 40-letnice blejske osnovne šole.
OSREDNJA OBČINSKA PROSLAVA OB DNEVU DRŽAVNOSTI
Ribno, 21. 6. 2013
Prireditev je potekala pod Ribensko goro. Občinsko proslavo smo združili s praznovanjem krajevnega praznika KS Ribno in 12-letnice popotresne obnove Podružnične šole Ribno. Prireditev so pripravili KUD Rudi Jedretič Ribno, otroška in odrasla folklorna skupina, Podružnična šola Ribno z učenci in pevskim zborom, Športno društvo, GD Ribno in Selo, TD, turistične kmetije, Čalapinko-Karmen Kovač, čebelar Blaž Ambrožič, Aktiv kmečkih žena Bled, sekcija ročnih del, Matjaž Mužan z vitezi Gašperja Lambergarja in Tjaša Skumavec-vaditeljica zumbe. Vse skupaj je potekalo v sodelovanju s KS Ribno in pod pokroviteljstvom Občine Bled. Program je povezovala Branka Smole.
Nazaj na vsebino