2012 - 2013 - Pevski zbori OS Bled

Pojdi na vsebino

2012 - 2013

MPZ OŠ Bled
ČLANI:

5. A - Tinkara Zala Slivnik, Inja Jarkovič, Ana Poklukar, Katarina Lucija Lakota
5. B - Ajda Poklukar, Rebeka Gogala, Neža Kozlevčar, Ajda Oražem
6. A - Sara Ređepi, Nika Frelih, Mirjam Potočnik, Eva Štempihar
7- A - Neja Svetina, Estera Smukavec
7. B - Tim Luznar, Nina Lukanc, Katarina Zavrl, Manca povšin, Anja Zupan, Sara Pivec, Dolores Dolar Bratuša
8. A - Maša Debelak, Tina Razumič, Eva Gregorc, Klara Rozman
8. B - Lina Grilc, Eva Trseglav, Brigita Ravnik Zalokar
9. A - Laura Jan, Metka Finžgar, Urša Humar
9. B - Lea Rosič, Ajda Lušina, Tira Kolman
9. C - Anamarija Arko, Laura Gašperšič, Anuša Kraigher
URNIK PEVSKIH VAJ:

torek, 7. šolska ura (13.45-14.30)
sreda-predura (7.30-8.15)
četrtek-predura (7.30-8.15)
ZA SOŽITJE VSEH GENERACIJ
Festivalna dvorana Bled, 9. 10. 2012
Društvo upokojence Bled, je organiziralo družabno prireditev v Festivalni dvorani, na kateri so se predstavili učenci blejskih šol in različne sekcije, ki delujejo v okviru Društva upokojencev. S skladbo Če bi bogataš bil iz našega lanskega pevskega programa se je predstavil tudi mladinski pevski zbor blejske osnovne šole.
NOVOLETNA ČAJANKA ZA UPOKOJENCE OŠ BLED
Knjižnica OŠ Bled, 7. 12. 2012
Čajanka je postala že kar tradicionalna prireditev na naši šoli in redno so med nastopajočimi tudi "ta veliki" pevci in pevke. V eni skladbi se je mladinski zbor pridružil otroškemu. Poleg pevcev je nastopila še sedmošolka Maša Povšin in zaigrala na klarinet. Z lepimi besedami nas je ponovno pozdravila nekdanja učiteljica Metka Leban. Ob tej priložnosti pa je učiteljica Sergeja Ažman Lapajne predstavila tudi novo razstavo Izzivi 21. stoletja, ki je na ogled v šolski knjižnici.
PROSLAVA OB DNEVU SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI - 21. 12. 2012
OBČNI ZBOR TURISTIČNEGA DRUŠTVA BLED - 4. 4. 2013
OBMOČNA PEVSKA REVIJA
OŠ Lesce, 24. 4. 2013
Letos je revija potekala v dveh delih, ločeno otroški in mladinski zbori. V skupini mladinskih zborov se je uspešno predstavil tudi naš zbor. Revijo je strokovno spremljal skladatelj in zborovdja Janez Močnik. Po njegovi oceni je bil zbor uvrščen na državni nivo. V oceni je gospod Močnik zapisal: "Kljub temu, da je bil spored primerno raznolik in sestavljen iz kvalitetnih del, ga zaradi doslednega izogibanja troglasju, ki je za tovrstne zbore norma, ne morem hvaliti. Še najbolj je dvoglasje opravičljivo pri prvi pesmi, ki je samo otroškemu zboru prilagojena dvoglasna inačica popularnega mešanega zbora istega skladatelja. Izvedba je bila izvrstna, k čemur je veliko prispeval tudi pianist. Mogoče bi se dalo tudi pri drugi pesmi dvoglasje opravičevati s tem, da Prekmurci pogosto pojo samo dvoglasno, vendar bi bil to samo izgovor. Tudi ta pesem je bila dobro izvedena, le glasova nista bila povsod povsem uravnotežena. Resno delo pri oblikovanju se je pokazalo ob diskretni spremljavi solistke in dovršenem koncu. Pri tretji pesmi se je zbor izkazal zvočno, na splošno pa je bila tudi to dobra izvedba. Zbor bi se lahko brez posebnih problemov izkazal s poštenim troglasjem".
12. LETNI KONCERT S PESMIJO V POLETJE
OŠ Bled, 4. 6. 2013
Letos je potekal v znamenju praznovanja 40-letnice blejske osnovne šole.

Za dolgoletno petje v šolskih zborih pa so priznanja prejele devetošolke Laura Gašperšič, Laura Jan, Anuša Kraigher, Ana Marija Arko, Urša Humar, Tira Kolman, Ajda Lušina, Lea Rosič in Metka Finžgar.
Nazaj na vsebino