2018 - 2019 - Pevski zbori OS Bled

Pojdi na vsebino

2018 - 2019

OPZ POŠ Ribno
URNIK PEVSKIH VAJ:

PONEDELJEK - PREDURA (7.30 - 8.15)
ČETRTEK - PREDURA (7.30 - 8.15)
ČLANI:

2. E - Julija Ferjan, Zoja Bergant
3. E - Jana Ferjan, Martin Pesrl
4. E - Nina Pangerc, Pia Žniderčič, Jana Strmole, Nina Biadov, Maja Markun, Eva Zupan
5. E - Maša Robič, Melania Brezovec Smole, Sofija Grašič
18. LETNI KONCERT S PESMIJO V POLETJE
OŠ Bled, 5. 6. 2019
Dolgo pevsko sezono s številnimi nastopi, je ribenski otroški zbor zaključil na letnem koncertu, ki je potekal na OŠ Bled. Zbor ni številčen, a glasovno vedno znova preseneti in navduši poslušalce.
OBMOČNA PEVSKA REVIJA OTROŠKIH ZBOROV
OŠ F. S. Finžgarja Lesce, 9. 4. 2019
Na reviji otroških zborov občin Bled, Gorje, Bohinj in Radovljica, se je predstavilo kar 16 zborov, od tega 11 prvi večer. Mladi pevci so prepevali o živalih, rožicah, letnih časih,...pa še kaj bi se našlo. Prav vsi pa so se potrudili in zapeli z žarom v očeh. Revijo je strokovno spremljala Andreja Martinjak. Blejsko ribenska pevska naveza je bila ponovno deležna številnih pohval.
POZDRAV POMLADI
Zadružni dom Ribno, 5. 4. 2019
Na vasi spomladi zares je lepo, ko murni pojejo in rož'ce cveto. Povsod je zelenje, pa cvetje je vmes in ptički žgolijo v krošnjah dreves...Pomlad smo s tradicionalno prireditvijo pozdravili v tudi v Ribnem. Recitacije učencev Podružnične šole Ribno, so se menjavale s pomladnimi skladbami otroškega zbora. Sledila je premiera igre šolskega dramskega krožka Butalci, pod mentorstvom Nuše Poljanec. Prav vsi obiskovalci so dejali..."preživeli smo prav en lep večer".
KONCERT GLASBENE ŠOLE VALTONA
Zadružni dom Ribno, 22. 2. 2019
Veseli smo bili ponovnega sodelovanja z GŠ Valtona, ki jo vodi kitarist Boris Bursač. To je bilo že naše četrto druženje z mladimi kitaristi.
SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK
Zadružni dom Ribno, 6. 2. 2019
Dr. France Prešeren, največji slovenski pesnik, je uresničil idejo Matije Čopa in začel pisati sonete in romance. Postal je prvi slovenski pesnik v modernem smislu in z njegovo poezijo smo Slovenci, v literarnem pogledu, postali enakovredni evropskim narodom. Danes velja France Prešeren za enega največjih slovenskih pesnikov in slovenskih simbolov, njegovo sedmo kitico Zdravljice smo vzeli za himno, na bankovcu za 1000 slovenskih tolarjev je bila njegova podoba, danes ga na kovancu za 2 eura nosimo v denarnicah. Slovenci smo edini, ki imamo kulturni dan za državni praznik. To je praznik, ko ne slavimo kulture samo v ožjem pomenu te besede, ko ne gre samo za jezik, poezijo, umetnost, ampak gre tudi za nas kot ljudi in odnose med nami – kulturne odnose v najširšem pomenu besede.
Vedno se bomo spominjali velikega pesnika in radi brali njegovo poezijo.
POZDRAV NOVEMU LETU
Zadružni dom Ribno, 12. 12. 2018
Tokratna prireditev ob koncu koledarskega leta je presegla vsa pričakovanja. Pozdrav novemu letu so izrekli vsi učenci podružnične šole, njihovi starši in tudi učitelji. S pesmijo in besedo je vse zbrane najprej pozdravil otroški zbor in jim zaželel mnogo lepega v prihajajočem letu. Potem pa so se na odru zvrstile na humoren način predstavljene šolske prigode in nezgode. Učenci so postavili velik izziv svojim staršem, ki so jim suvereno odgovorili nanj, prav tako pa so s vojo predstavo navdušili učitelji.
DAN SPOMINA NA MRTVE
Ribno, 1. 11. 2018
Spomin je kot pesem, ki v srcih prebiva, spomin je kot cvet, ki nenehno poganja,
spomin je svetloba, ki duše obliva, spomin je ljubezen, ki v srcih prebiva.
Nazaj na vsebino