2009 - 2010 - Pevski zbori OS Bled

Pojdi na vsebino

2009 - 2010

OPZ POŠ Ribno
ČLANI:

2.RAZRED: Ruth Romih, Amalija Mencinger, Evita Sodja
4. RAZRED: Anja Sodja, Anja Zupan, Manca Povšin, Martina Kumerdej, Tim Luznar, Neja Svetina, Aleksander Piber
5. RAZRED: Nika Albreht, Živa Uršič, Tina Perc, Ema Rezar, Lea Koder, Klara Rozman, Tamara Šmit
SVEČANOST OB DNEVU SPOMINA NA MRTVE
Ribno, 1. 11. 2009
Svečanost je letos potekala v lepem in sončnem vremenu. Učenci ribenske šole so za krajane pripravili lep program z recitacijami in petjem.
PRIREDITEV OB SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU
Zadružni dom Ribno, 5. 2. 2010
Učenci Podružnice Ribno so v sodelovanju s KS Ribno pripravili prijetno druženje z recitacijami, igro, petjem in plesom. V programu so poleg ribenskih otrok nastopili tudi OPZ OŠ Ribno, OFS OŠ Ribno, FS Rudi Jedretič Ribno in Mešana pevska skupina Dr. France Prešeren iz Žirovnice.
POZDRAV POMLADI
Zadružni dom Ribno, 26. 3. 2010
Učenci Podružnice Ribno so tudi letos pozdravili pomlad. Prireditev je potekala v Zadružnem domu Ribno. V programu so se predstavili posamezni učenci, zapel je otroški pevski zbor, premierno pa so uprizorili tudi igrico Pšenica - najlepši cvet (mentorica Nuša Poljanec).
OBMOČNA PEVSKA REVIJA OPZ IN MPZ
OŠ Boh. Bistrica, 7. 4. 2010
Ponovno smo se izkazali in pokazali naše veselje do petja. Otroška zbora iz Bleda in Ribnega sta tudi tokrat na reviji zapela skupaj. S klavirjem nas je spremljal pianist Primož Kerštanj, petje pa je ocenjeval gospod Karli Leskovec. Naš otroški zbor je bil izbran za udeležbo na medobmočni pevski reviji v Škofji Loki.
Ocena strokovnega ocenjevalca Karla Leskovca:

"Zvok zbora je lepo oblikovan (izenačite tone v zgornjem registru). Intonacija je bila stabilna. Tempi so bili primerni. Prva pesem (ljudska iz Tolmina Papjev) je bila najbolje izvedena. Pazite na diskantne tone, ki niso čisti. Prvi del druge pesmi (Petr Eben-Pomladna pesmica) je bil dobro interpretiran, drugi del pa ni bil intonančno in ritmično precizen. Ker strokovno dobro delate z zborom, sem vas predlagal na regijsko pevsko revijo. Tretjo pesem (S&V. Avsenik-Moj Floki) zamenjajte, ker je po obsegu in tehničnih pasteh neustrezna za otroški zbor."
OTVORITEV RAZSTAVE IZBIRNEGA PREDMETA LIKOVNO SNOVANJE
Galerija Doro na Bledu, 11. 5. 2010
Naši snovalci so ponovno presenetili, tokrat z modnimi obeski iz srebra. Njihov osnovni motiv je bila črka. Na otvoritvi so sodelovali snovalci, Žan Špendal, Sara Markun ter OPZ OŠ Ribno in Bled.
REGIJSKA REVIJA OTROŠKIH PEVSKIH ZBOROV
Škofja Loka, 31. 5. 2010
Letos nam je uspelo. Na območni reviji smo bili izbrani za udeležbo na medobmočni reviji. Revije se je udeležilo 14 otroških zborov iz cele Gorenjske. Naši mali blejci so zapeli zelo prepričljivo. Nastop so vzeli resno, saj so vedeli, da bodo peli med samimi dobrimi zbori. Tudi tokrat nas je ocenjeval gospod Karel Leskovec in naš nastop zelo pohvalil.
9. LETNI KONCERT S PESMIJO V POLETJE
OŠ Bled, 4. 6. 2010
Še eno pevsko sezono smo uspešno pripeljali do konca. Izvedli smo naš tradicionalni koncert S pesmijo v poletje, že deveti po vrsti. V goste smo povabili OPZ Glasbenega centra DO RE MI pod vodstvom Primoža Kerštanja in MePZ Blejski odmev pod vodstvom Marjete Kozmus.

Nazaj na vsebino