2016 - 2017 - Pevski zbori OS Bled

Pojdi na vsebino

2016 - 2017

OPZ OŠ Bled
URNIK PEVSKIH VAJ:

SREDA, 6. ŠOLSKA URA (12.55 - 13.40)
ČETRTEK, 6. ŠOLSKA URA (12.55 - 13.40)

ČLANI:

2. A - Andraž Ulen Tomšič, Živa Mulec Ferjan, Špela Horvat Požun, Ajša Stare, Nejc Stergar Avbelj, Tilen Kar Denič, Ina Lakota, Iza Štalc, Amadej Kirar
2. B - Manca Odar, Nadja Odar, Orion Žist, Iva Eržen
3. A - Neja Justin, Lucija Končar, Ivana Rjazancev
3. B - Zoja Rimahazi, Lana Kuhar, Ajda Potočnik, Jaka Malnar Košir
4. A - Živa Koselj, Iris Križ, Ela Kavalar, Živa Sitar, Inja Polanec
4. B - Una Radonjić, Rona Ređepi, Petja Damjan Oražem
4. C - Pia Šlibar
16. LETNI KONCERT S PESMIJO V POLETJE
OŠ Bled, 7. 6. 2017
Šolski pevski zbori so ponovno pripravili krasen pevski večer. Avla šole je bila skoraj premajhna za vse obiskovalce. Nastopili so člani Pevske pripravnice, OPZ OŠ Bled, OPZ POŠ Ribno, MPZ OŠ Bled ter Karlina Piber in Nika urh - udeleženki letošnje Slovenske glasbene olimpijade. Članom Pevske pripravnice je zborovodkinja Irena Kosmač podelila pohvale za letošnjo zelo uspešno pevsko sezono, priznanja za večletno petje v šolskih pevskih zborih pa so prejele devetošolke Katja Blanc, Taja Kogoj, Nika Kraigher, Irena Bogataj, Tinkara Zala Slivnik, Neža Kozlevčar, Inja Jarkovič, Rebeka Gogala in Katarina Lucija Lakota. Na ogled je tudi nekaj posnetkov.
OBMOČNA PEVSKA REVIJA
OŠ Bled, 11. 4. 2017
Tokratno območno revijo otroških pevskih zborov občin Bled, Radovljica, Gorje in Bohinj, je gostila naša šola. Šolska avla je bila kar premajhna za vse obiskovalce. Nastopilo je 13 otroških zborov, ki jih je strokovno spremljala Andreja Martinjak, ki nas je tokrat uvrstila na državni kvalitetni nivo. Naš zbor je štel kar 48 pevk in pevcev. Nastopili smo združeni z zborom iz POŠ Ribno. Naš pevski nastop si lahko ogledate tukaj.
OTVORITEV RAZSTAVE KUMERDEJEVIH NAGRAJENCEV
Knjižnica Blaža Kumerdeja Bled, 9. 2. 2017
Otvoritev razstave Kumerdejevih nagrajencev za leto 2016 je tradicionalno potekala v blejski knjižnici, ki ponosno nosi ime zanemnitega slovenskega šolnika, razsvetljenca in narodnega buditelja Blaža Kumerdeja. Nagrado vsako leto podeli ZRSŠ za odlične dosežke v partnerskem sodelovanju z ZRSŠ pri razvoju in uvajanju novosti v vzgojno-izobraževalno prakso. Prisotne je pozdravil župan občine Bled, Janez Fajfar, prireditev je povezovala Božena Kolman Finžgar, direktorica knjižnice, Lucija Rakovec, predstojnica OE Kranj ZRSŠ, pa je predstavila nagrajence in poudarila, da so nagrajenci dobili nagrade tudi zato, ker verjamejo, da je vsak drobec, ki ga vstavijo v mozaik življenja mladega človeka, pomemben in vreden ter vpliva na njega dolgoročno, da se razvije v odgovorno in samostojno osebnost. Kulturni program prireditve so oblikovali otroški pevski zbor in člani debatnega krožka (mentorica Eva Gregorčič) ter v svojih točkah še dodatno poudarili pomembnost Blaža Kumerdeja tudi za šolstvo današnjega časa.
Otvoritve razstave so se udeležili trije nagrajenci: Marta Samotorčan (ravnateljica Vrtca Vrhnika), Polona Legvart (profesorica pedagogike in učiteljica razrednega pouka na Osnovni šoli Bratov Polančičev v Mariboru) in ravnatelj OŠ Naklo Milan Bohinec.
PREŠERNOVA PROSLAVA
OŠ Bled, 6. 2. 2017
Otrok mamo vpraša, kaj je to kultura, kdo se z njo ponaša?
Le ta začudena obstane, saj resno jo vprašanje gane.
Skromno mu obrazloži in takole odgovori:
kultura nas sprejme, ko se rodimo, raste z nami, ko se igramo,
hodimo v šolo, v službo hitimo.
Ko smo veseli, z nami se smeje, ko žalostni smo, nam dušo ogreje,
pesmi in knjige nam piše, slike nariše, les obdeluje, kamen oblikuje,
pravljice bere, solze izpere, se z lutkami igra, iz ekrana smehlja,
naravo ohranja, stavbe vzdržuje, staro z novim povezuje.
Prijazno z vsemi se rokuje, prešerno poje, lepo pozdravlja,
ob odhodu se poslavlja, je naša zgodovina in domovina.
Od rojstva do smrti z nami živi, kultura sem jaz, si ti,smo mi vsi.
(Ida Semenič)
DAN SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI
OŠ Bled, 22. 12. 2016
Ta dan smo na naši šoli obeležili s prireditvijo, na kateri so sodelovali številni učenci z njihovimi mentorji. Spomnili smo se dogodkov v letu 1990, "jezikavci" pa so svoje malo resne in malo šaljive točke predstavili v različnih evropskih jezikih. Del programa je bil namenjen tudi talentom naše šole. Otroški zbor se je predstavil z zimskimi in novoletnimi skladbami. Pozdravila nas je tudi gospa ravnateljica, ki nas je še enkrat spomnila na pomen praznika ter nam zaželela vesele božične praznike ter vse lepo v novem letu.
NOVOLETNA ČAJANKA ZA UPOKOJENCE OŠ BLED
OŠ Bled, 12. 12. 2016
Naša tradicionalna čajanka za upokojence je ponovno lepo uspela. Šolski pevski zbori so vsem zbranim ponudili lep in prijeten koncert.
Nazaj na vsebino