2008 - 2009 - Pevski zbori OS Bled

Pojdi na vsebino

2008 - 2009

OPZ OŠ Bled
ČLANI:

2. a - Tara Remih, Katrin Kristan, Ema Burja
2. b - Lea Iskra, Primož Šalej, Vida Obersnel, Mirjam Potočnik, Maša Lesjak
3. a - Nina Lukanc, Estera Smukavec, Ema Lukan, Martin Piber, Lara Nemeček
3. b - Dolores Dolar Bratuša, Katarina Zavrl
4. a - Eva Gregorc
4. b - Ana Capel, Asja Oražem, Nika Ponikvar
4. c - Nika Pristavec, Tina Razumič, Aljaž Belc, Eva Trseglav, Maša Debelak, Lina Grilc, Ida Piber Rant, Ana Piber Rant
PRIREDITEV OB SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU
OŠ Bled, 6. 2. 2009
Ob Slovenskem kulturnem prazniku, smo na šoli izvedli proslavo, na kateri so nastopili učenci naše šole in oba pevska zbora. Začeli smo, kot se spodobi, z evropsko himno, ki jo je zaigrala violinistka Laura Gašperšič. Sledila je slovenska himna v izvedbi Jerneja Rejca in mladinskega pevskega zbora. Ta se je v programu predstavil še z dvema skladbama. Sledili sta dramski uprizoritvi Železne ceste in Povodnega moža. V programu so sodelovali še otroški pevski zbor, Tadej Kastelec ter pianista Andraž Ristič in Helena Gregorc.
OBMOČNA PEVSKA REVIJA OPZ IN MPZ
OŠ Gorje, 7. 4. 2009
OPZ Bled se je tokrat predstavil v razširjeni zasedbi, saj se je pevkam in pevcem pridružil še OPZ POŠ Ribno. Po mnenju strokovnega ocenjevalca Matevža Fabijana, je najlepše zazvenela skladba Katka brez copatka (T. Habe). Intonančno čisto, glasovno enotno z naravnimi poudarki in v pravi otroški svetli barvi, igrivo in veselo izenačeno. To je bilo pravo otroško petje. Zbor je s klavirjem spremljala Urška Krep.
OTVORITEV RAZSTAVE IZBIRNEGA PREDMETA LIKOVNO SNOVANJE
Galerija Doro na Bledu, 13. 5. 2009
Naši likovniki so ponovno dali na ogled svoje izdelke iz srebra. Kot se za razstavo spodobi, smo jo otvorili s kratkim kulturnim programom. Svoj prispevek otvoritvi je dal tudi OPZ Bled.
8. LETNI KONCERT S PESMIJO V POLETJE
OŠ Bled, 5. 6. 2009
V goste smo povabili Mešano pevsko skupino Dr. France Prešeren iz Žirovnice in Mešani pevski zbor Bilka iz Bilčovsa v Avstriji. Na koncertu smo se predstavili s svojim programom, zapeli pa smo tudi skupaj z OPZ Ribno. Iz več kot stotih pevskih grl je na koncu zazvenela še Bratovščina Sinjega galeba.
SPREJEM SLOVENSKIH UČITELJEV IZ PORABJA IN PREDSTAVNIKOV ZAVODA ZA ŠOLSTVO
OŠ Bled, 23. 6. 2009
Obiskalo nas je 15 zamejskih učiteljev, katerim smo ponudili kratek koncert otroškega pevskega zbora, povedali nekaj o delu šolskih zborov, razkazali smo jim tudi glasbeno učilnico.
SPREJEM SLOVENSKIH UČITELJEV IZ PORABJA IN PREDSTAVNIKOV ZAVODA ZA ŠOLSTVO
Hotel Krim na Bledu, 25. 6. 2009
Skupaj z OPZ POŠ Ribno smo nastopili v hotelu Krim in popestrili večer našim gostom. Naš nastop je bil tokrat nekoliko drugačen, saj je z nami delala svetovalka za glasbo na Zavodu za šolstvo gospa Inge Breznik. Naučila nas je zaplesati in zapeti nekaj afriških plesov in pesmi.
Nazaj na vsebino