2021 - 2022 - Pevski zbori OS Bled

Pojdi na vsebino

2021 - 2022

MPZ OŠ Bled
URNIK:

TOREK - 7. ŠOLSKA URA
SREDA - PREDURA
ČETRTEK - PREDURA
ČLANI:

5. A - Liza Eržen, Viktor Ikač
5. B - Lejla Balantič, Jakob Jerman, Jaša Lakota, Lana Rubelj, Zala Verlič
6. A - Vita Berce, Nina Hribar, Vida Jarkovič
6. B - Jana Ferjan, Lucija Jelušič, Iza Kozlevčar, Zoja Mlakar, Ota Polanec, Karin Pretnar, Tara Radonjić, Zoja Šebjanič
6. C - Anika Malnar Košir, Zala Soklič, Ema Zajšek Konjević
7. A - Špela Horvat Požun
7. B - Ina Lakota, Brina Zonik
8. A - Sofija Grašič, Nika Mandič
8. B - Lara Rozman
9. A - Ela Kavalar, Meda Polančec, Živa Sitar
9. C - Živa Koselj, Tina Pazlar, Živa Šmit, Inja Polanec
19. KONCERT S PESMIJO V POLETJE
OŠ Bled, 8. 6. 2022
Samo dve leti je bilo potrebno počakati in ponovno je iz otroških grl zazvenela pesem na našem tradicionalnem koncertu. Veseli smo bili vseh obiskovalcev, ki so popolnoma napolnili našo šolsko avlo. Hvala vsem, ki so nam pomagali pri izvedbi koncerta. Mladinski zbor je letos kar precej nastopal, večkrat (žal) tudi pred kamero. Pevkam in pevcem na veliki oder ni bilo težko stopiti in z veseljem so pokazali, kaj so se letos naučili. Devetošolke so se poslovile od zbora in prejele tudi priznanja (Tina Pazlar-5 let petja, Ela Kavalar-6 let petja, Živa Šmit-7 let petja, Meda Polančec, Živa Sitar-8 let petja, Živa Koselj, Inja Polanec-9 let petja).
ZBOROVSKI BUM
Ribno, 26. 5. 2022
V 60. krajih po Sloveniji je po dveh letih premora zazvenelo iz otroških grl. Na revijah je nastopilo kar 265 otroških in 265 mladinskih zborov. Letošnja novost je oblika izvedbe revij za otroške in mladinske zbore. Ta povzema Zborovski BUM – prireditev, ki je v Mariboru pred korono že nekajkrat združila do 7000 pevcev iz cele Slovenije, ki so ves program zapeli skupaj. Skupno petje je bilo letos preneseno na območne revije v organizaciji JSKD, na mini Zborovske BUM-e, kjer so pevci iz lokalnega okolja skupaj peli na večinoma zunanjih prizoriščih po Sloveniji. Namen prilagoditve s skupnim repertoarjem in skupnim petjem je motivirati pevce in omogočiti čim več zborom nastop v veliki zasedbi, z združenimi močmi oz. glasovi, namesto posameznih nastopov, na katere bi se velika večina zborov zelo težko primerno pripravila zaradi posledic velikih omejitev delovanja šolskih zborov v preteklih dveh letih.
Na "našem" BUM-u je skupaj zapelo okoli 300 otrok iz OŠ Bled, Gorje, Lesce, Lipnica, Boh. Bistrica, Radovljica, Gorenja vas in Poljane nad Škofjo Loko. Kar nekaj mesecev smo se pripravljali na ta dogodek in uspelo nam je. Pri dveh skladbah je pevce spremljal ansambel Gajst'n'Band, katerega član je tudi učitelj iz OŠ Bled Primož Mirtič Dolenec, prireditev pa je povezoval stand up komik Rok Bohinc. Za koordinacijo zborov in njihovo dobro počutje v Ribnem so poskrbeli člani Otroškega parlamenta OŠ Bled in njihova mentorica Meta Pazlar. Najlepša hvala vsem, ki so kakorkoli pripomogli, da so otroci in poslušalci Ribno zapustili z nasmehi na obrazih.

FESTIVAL JEZIKAJMO
Festivalna dvorana Bled, 21. 4. 2022
Festival za slovensko mrežo Unesco šol vsako leto organizira Osnovna šola prof. dr. Josipa Plemlja Bled pod vodstvom mentoric Kristine Kodranov Maroševič in Sare Petrič.
Festival Jezikajmo ─ Zbliževanje kultur poteka v mesecu aprilu. Ponosni smo, da se je v letošnjem letu odvil že sedmi festival. Nastopile so osnovne in srednje šole iz Slovenije. Ker je za pravo gledališko ozračje potrebno tudi veliko število gledalcev, so si učenci od 5. do 9. razreda prireditev ogledali kot delni kulturni dan. Na festivalu so nastopajoči tenkočutno prepletali glasbo, ples, literaturo in gledališče v različnih jezikih. Šole udeleženke so pripravile točke v tujem jeziku ali v slovenščini, ki so prikazovale  kulturno raznolikost in drugačnost. Med nastopajočimi je bil tudi mladinski pevski zbor blejske osnovne šole.
SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK
Microsoft Teams, 4. 2. 2022

Kultura je skupek dosežkov in vrednot človeške družbe kot rezultat človekovega umskega, zlasti umetniškega delovanja in ustvarjanja.  Kultura je naša identiteta – pokaže nam, kdo smo. Pesnik France Prešeren je za nas tako pomemben, ker je bil prvi Slovenec, ki se je po kakovosti svojega pisanja lahko kosal z evropskimi sodobnimi književniki in je tako dvignil raven slovenskega knjižnega jezika. Na ta dan poteka osrednja državna proslava, na kateri podelijo Prešernove nagrade in nagrade Prešernovega sklada za vrhunske dosežke na področju umetnosti, ki pomenijo obogatitev slovenske kulturne zakladnice. Mnoge kulturne ustanove na Prešernov dan običajno brezplačno odprejo svoja vrata za obiskovalce. Vendar v teh časih hiše kulture, kot so gledališča, kinematografi, koncertne dvorane, muzeji, galerije … žal ostajajo zaprte; umetnost si tako kot večina dejavnosti išče prostor na spletu. Toda ljubitelji umetnosti že dalj časa pogrešamo živo umetnost – tisti čarobni trenutek, ko se gledalec in ustvarjalec srečata iz oči v oči, ko si delita isti čas in prostor, navdušenje, ganjenost, solze, smeh, čustva …
Tokratno prireditev smo posneli vnaprej, si poiskali prostor na spletu in se pri tem tudi zelo zabavali. Uspelo nam je narediti odličen izdelek, v katerem so sodelovali devetošolci in mladinski pevski zbor..

PRIREDITEV OB DNEVU SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI
OŠ Bled, 24. 12. 2021
Pa je tu še zadnji šolski dan v tem koledarskem letu. Pripravili smo krasno prireditev, ki pa žal zaradi vsem znanih stvari ni potekala v živo v šolski avli, ampak preko Teamsov po razrednih mehurčkih. Sodeloval je tudi naš mladinski zbor. Pevke in pevci so se marljivo pripravljali na ta nastop. Najlepša hvala tudi učitelju Primožu za sodelovanje z nami. Se priporočamo "za še".
Nazaj na vsebino