7.slovenska GO 2018 - Pevski zbori OS Bled

Pojdi na vsebino

7.slovenska GO 2018

Glasbena olimpijada
7. SLOVENSKA GLASBENA OLIMPIJADA
Akademija za glasbo v Ljubljani, 11. 3. 2018
Glasbena olimpijada je prav posebno tekmovanje, ki mladim omogoča kompleksno glasbeno predstavitev; z reševanjem različnih nalog namreč preverijo svoje glasbeno znanje in sposobnosti slušnega zaznavanja ter prepoznavanja različnih glasbenih prvin, s pevsko predstavitvijo pa izkažejo svojo muzikalnost in interpretacijske sposobnosti. Prav poseben dogodek je za tekmovalce izvedba avtorske skladbe, napisane prav za to priložnost. Tekmovanje je potekalo v organizaciji Akademije za glasbo in Glasbene mladine Slovenije. Vsi tekmovalci so bili glede na raven dosežkov in v skladu s pravili tekmovanja nagrajeni z zlatim, srebrnim ali bronastim priznanjem. Tekmovanja se je udeležilo 58 otrok.
7. slovenske glasbene olimpijade so se pod mentorstvom Irene Kosmač, učiteljice glasbene umetnosti iz blejske osnovne šole udeležili Karlina Piber, Jure Pavlič in Zala Zarja Mesec. Za tretji del tekmovanja so ustvarili lastne, avtorske skladbe, ki so jih predstavili na javnem koncertu v dvorani ljubljanske Kazine. Karlini je z bas kitaro pomagal Nadej Rešek, Zali Zarji mesec pa s cajonom Vita Pintar.
Jure je na svečani razglasitvi prejel srebrno priznanje (80,1 točk), Karlina je prejela srebrno priznanje (82,7 točk), Zala Zarja pa je prejela zlato priznanje (86,6 točk).
Karlina Piber - pevski nastop
J. Usenik, M. Vlašič: Princ iz pravljice
Zala Zarja Mesec - pevski nastop
S. Makarovič, D. Žgur: Sreča na vrvici
Jure Pavlič - pevski nastop
T. Pavček, M. Vodopivec: Bratovščina Sinjega galeba
Karlina Piber - avtorska skladba Velikan
(Karlina Piber - klavir, Nadej Rešek - bas kitara)
Zala Zarja Mesec - avtorska skladba Prebujanje
(Zala Zarja Mesec - harmonika, Vita Pintar - cajon)
Jure Pavlič - avtorska skladba Baklava
(Jure Pavlič - harmonika)
Nazaj na vsebino