2008 - 2009 - Pevski zbori OS Bled

Pojdi na vsebino

2008 - 2009

OPZ POŠ Ribno
ČLANI:

3.razred: Manca Povšin, Anja Sodja, Neja Svetina, Martina Kumerdej, Anja Zupan
4.razred: Lea Koder, Klara Rozman, Ema Rezar, Tamara Šmit, Nika Albreht, Živa Uršič, Tina Perc
5.razred: Ajda Lušina, Lea Rosič, Sara Valant
SVEČANOST OB DNEVU SPOMINA NA MRTVE
Ribno, 1. 11. 2008
PLEMLJEV DAN - BOŽIČNI KONCERT S PEVSKO DELAVNICO
POŠ Ribno, 4. 12. 2008
Plemljev dan je na ribenski šoli vsako leto velik dogodek, saj se ga vedno udeleži ogromno staršev, ki s svojimi otroki sodelujejo v različnih aktivnostih. Letos smo na šoli pripravili pestro dogajanje. Otroci in njihovi starši so lahko sodelovali v plesni, bobnarski in pevski delavnici. Z zborom smo pripravili pevsko delavnico. Starši, ki so prišli na pevsko vajo, seveda niso vedeli, kaj jih čaka. So bili kar malo preplašeni in zadržani. Pa jih je ta zadržanost hitro minila. Po vaji je namreč sledila še predstavitev dela pred vsemi obiskovalci. Naučili smo se pevsko-plesno pesem Kranjski Janez gre v planine in božično Kraguljčki. Naše delo je bilo nagrajeno z velikim aplavzom. Ko so se predstavile še ostale delavnice, je svoj božično-novoletni program izvedel še OPZ Ribno
BOŽIČNI KONCERT
Terasa Park hotela na Bledu, 20. 12. 2008
Otroke je na terasi Hotela Park obiskal Božiček in jim pripravil bogata darila. Za prijeten zaključek popoldneva pa je poskrbel ribenski otroški zbor, ki je poleg božičnih pesmi obiskovalcem prinesel tudi nekaj lepih želja za prihajajoče leto.
POZDRAV POMLADI
Zadružni dom Ribno, 27. 3. 2008
Pomlad je pokukala v naše kraje. Pozdravili so jo tudi učenci Podružnice Ribno, ki so v Domu krajanov v Ribnem izvedli prireditev Pozdrav pomladi. Nastopili so OFS Ribno in gledališka skupina Podružnice Ribno pod mentorskim vodstvom Nuše Poljanec, OPZ Podružnice Ribno pod vodstvom zborovodkinje Irene Kosmač in učenci 1. razreda pod vodstvom Alenke Čeh.
OBMOČNA PEVSKA REVIJA
OŠ Gorje, 7. 4. 2009
Prvič je na reviji nastopil tudi OPZ OŠ Ribno, ki se je za to priložnost združil z OPZ OŠ Bled. Poleg tega zbora je na reviji nastopilo še 11 otroških zborov. Nastop je strokovno ocenjeval Matevž Fabijan. V oceni je zapisal, da je bil to eden redkih udeleženih zborov, ki goji petje v dokaj čisti intonaciji. Pesmi so izrazno lepo zaživele. S klavirjem je zbor spremljala Urška Krep.
LETNI KONCERT S PESMIJO V POLETJE
OŠ Bled, 5. 6. 2009
V goste smo povabili Mešano pevsko skupino dr. France Prešeren iz Žirovnice in Mešani pevski zbor Bilka iz Bilčovsa v Avstriji. Na koncertu smo se predstavili s svojim programom, zapeli pa smo tudi skupaj z OPZ Bled. Iz več kot stotih pevskih grl je na koncu zazvenela še Bratovščina Sinjega galeba.
SPREJEM SLOVENSKIH UČITELJEV IZ PORABJA IN PREDSTAVNIKOV ZAVODA ZA ŠOLSTVO
Hotel Krim na Bledu, 25. 6. 2009
Skupaj z OPZ Bled smo nastopili v hotelu Krim in popestrili večer našim gostom. Naš nastop je bil tokrat nekoliko drugačen, saj je z nami delala svetovalka za glasbo na Zavodu za šolstvo gospa Inge Breznik. Naučila nas je zaplesati in zapeti nekaj afriških plesov in pesmi.
Nazaj na vsebino