2015 - 2016 - Pevski zbori OS Bled

Pojdi na vsebino

2015 - 2016

OPZ OŠ Bled
URNIK PEVSKIH VAJ:

sreda - 6. šolska ura (12.55 - 13.35)
četrtek - 6. šolska ura (12.55 - 13.35)
ČLANI:

2. A - Neja Justin, Lucija Končar, Ardita Gashi, Živa Šmid, Leila Zupanc, Ivana Rjazancev
2. B - Zoja Rimahazi, Lana Kuhar, Ajda Potočnik, Ajda Geržina, Jaka Malnar Košir
3. A - Iris Križ, Ela Kavalar, Živa Sitar, Inja Polanec
3. B - Una Radonjič, Rona Ređepi, Petja Oražem
3. C - Pia Šlibar
4. A - Svit Vodnjov, Ela Verovšek, Zara Salah
4. B - Mojca Golja, Erazem Ferčej, Laura Kovačič
15. KONCERT ŠOLSKIH ZBOROV S PESMIJO V POLETJE
OŠ Bled, 8. 6. 2016
Pevska sezona je končana. Na tradicionalnem koncertu so se pevke in pevci odlično odrezali in poželi velik aplavz. Poleg otroškega so nastopili vsi šolski zbori, člani izbirnega predmeta Ansambelska igra, udeleženke letošnje 5. slovenske Glasbene olimpijade in devetošolec Maj Mihelčič, ki je prav tako presenetil z odličnim petjem. Program sta povezovali Urša Rihtar in Veronika Piber.
OBMOČNA REVIJA OTROŠKIH PEVSKIH ZBOROV
OŠ Boh. Bistrica, 12. 4. 2016
Letošnje revije OPZ občin Bled, Gorje, Radovljica in Bohinj, se je udeležilo kar 14 pevskih zborov. Naša pevska zbora (Bled, Ribno) sta ponovno zapela združena. Revijo je strokovno spremljala Andreja Martinjak in naš OPZ uvrstila na regijski nivo. Med OŠ našega območja smo bili edini, ki nam je to uspelo in tega smo bili res veseli.
DAN SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI
OŠ Bled, 22. 12. 2015
Dan samostojnosti in enostnosti je državni praznik v Sloveniji, ki ga praznujemo 26. decembra in je dela prost dan. Ta dan obeležuje razglasitev izidov plebiscita 26. decembra 1990, na katerem je od 93,2 % udeleženih volilcev na vprašanje: “Ali naj Slovenija postane samostojna in neodvisna država?” okoli 95 % odgovorilo pritrdilno, s čimer se je začela osamosvojitev Slovenije.
Ta dan smo na naši šoli obeležili s prireditvijo, na kateri so sodelovali številni učenci z njihovimi mentorji. Spomnili smo se dogodkov v letu 1990, "jezikavci" pa so svoje malo resne in malo šaljive točke predstavili v različnih evropskih jezikih. Na prireditvi je z dvema novoletnima skladbama sodeloval tudi otroški zbor naše šole. Na koncu je spregovorila gospa ravnateljica, ki nas je še enkrat spomnila na pomen praznika ter nam zaželela vesele božične praznike ter vse lepo v novem letu.
NOVOLETNA ČAJANKA ZA UPOKOJENCE OŠ BLED
OŠ Bled, 18. 12. 2015
Vse, kar je slabo, z novim letom naj zbledi.
Vse, kar je dobro, naj za vekomaj ostane.
Vse, kar je lepo, naj raste in cveti.
Naj vam prijazni novi čas prinese vse, kar je staro leto zamudilo - ljubezen, srečo, zdravje in veselje, to naše novoletno je voščilo.
OTVORITEV RAZSTAVE KUMERDEJEVIH NAGRAJENCEV
Knjižnica Blaža Kumerdeja na Bledu, 1. 3. 2016
Vsako leto Zavod za šolstvo RS podeli Kumerdejeve nagrade za odlično partnerstvo posameznikov, skupin ali institucij pri razvoju in uvajanju novosti v vzgojno-izobraževanih ustanovah. Letos so nagrade prejeli: Gimnazija Celje-Center, OŠ Dobje, učiteljica biologije, naravoslovja in izbirnih predmetov na OŠ Pod goro Slovenske Konjice in na Gimnaziji Slovenske Konjice, OŠ Sava Kladnika Sevnica in mag. Ivan Lorenčič, ravnatelj II. gimnazije Maribor.
Na otvoritvi omenjene razstave je za kulturni uvod poskrbel OPZ OŠ Bled (zb. Irena Kosmač) in recitatorji (mentorica Sara Petrič).

Nazaj na vsebino