2014 - 2015 - Pevski zbori OS Bled

Pojdi na vsebino

2014 - 2015

OPZ POŠ Ribno
URNIK PEVSKIH VAJ:

ponedeljek - predura (7.30 - 8.10)
petek - predura (7.30 - 8.10)
ČLANI:

2. razred - Matevž Markež, Živa Šmit, Miha Valant, Meda Polančec, Katjuša Robič
3. razred - Trina Pintar, Karin Pesrl, Neža Kodeh, Nina Ferjan, Nika Janjuševič
5. razred - Zala Arh, Žan Višak, Luka Višak, Erika Cizel, Petra Ferjan, Anže Šorli, Nika Ulčar, matevž Benedičič, Lara Cvek
14. LETNI KONCERT S PESMIJO V POLETJE
OŠ Bled, 2. 6. 2015
Ponovno je zazvenela pesem iz številnih otroških grl. Veseli smo bili polne dvorane poslušalcev, ki pa so bili letos žal nekoliko nemirni. V OPZ Ribno je letos prepevalo 19 otrok od drugega do petega razreda in vsi so prejeli zborovske pohvale za uspešno delo. Tri skladbe je zbor zapel samostojno, tri pa skupaj z OPZ Bled. Z boomwhackerji so se v samostojni glasbeni točki predstavili petošolci.
OBMOČNA PEVSKA REVIJA OTROŠKIH ZBOROV
OŠ Gorje, 14. 4. 2015
Na reviji je nastopilo devet otroških pevskih zborov iz občin Bled, Radovljica, Gorje in Bohinj. Njihovo petje je strokovno spremljala Andreja Martinjak. Na splošno je pohvalila celoten program. Nam je namenila posebno pohvalo in uvrstitev v regijski nivo, česar smo bili zelo veseli.
POZDRAV POMLADI
Zadružni dom Ribno, 26. 3. 2015
Prvi pomladanski dnevi so tokrat prinesli deževno vreme. A ribenskih otrok to ni oviralo in pričarali so lepo pomladansko vzdušje. Ponovno so nastopili prav vsi učenci šole. Razredi so se predstavili z različnimi recitacijami, 5. E razred je pripravil točko z boomwhackersi (uglašene cevi), pevski zbor je zapel nekaj pomladanskih pesmic, dramska skupina pa je premierno uprizorila gledališko igro Peter Pan.
PREŠERNOVA PROSLAVA
Zadružni dom Ribno, 6. 2. 2015
Učenci ribenske šole so s svojimi mentoricami ponovno pripravili odmeven kulturni dogodek. Nastopili so prav vsi učenci in seveda tudi otroški zbor ribenske šole. Tokrat smo v goste povabili gospoda Franca Ankersta - Frona, ki je nekaj časa živel tudi v Ribnem. V njegovem življenju se prepleta mnogo stvari, ki so tako ali drugače povezane z ustvarjanjem; glasbo, rezbarjenjem, poezijo in pisanjem ugank.Od leta 1965 živi z ženo Angelco v Lescah, zase pravi, da je Gorenjec s črtico. Vse talente je razvil sam, v mladosti se je naučil igrati na harmoniko in kitaro. Glasba ga spremlja skozi vse življenje, največ je nastopal z ansamblom Gorenjci. Ko se je leta 1990 upokojil, sta ga prevzeli drugi dve strasti – rezbarjenje in pisanje ugank. Danes ne rezbari več zaradi opešanega vida. Je pa ustvaril veliko zanimivih rezbarij, ki imajo tudi umetniško vrednost. Najbolj znan je zagotovo dva metra visok kip Martina Krpana, ki stoji pred hišo. Njegove uganke najdete v vsaki številki Gorenjskega glasa in jih poslušate vsak četrtek na Radiu Triglav.V pripravi ima že novo zbirko ugank za vse generacije. Toda Franc rad pove verz, ki ga je zapisal v pesmi Kdo je ta tip, v kateri opisuje samega sebe: »Malo od tega ta tip bi počel, če ne bi za ženo Angelčka vzel.« Njegove misli so pronicljive, duhovite in segajo v jedro problemov, ki se jih lotevajo.« Vesel, ker ga v domačem kraju in okolici radi povabijo na različne prireditve, kjer sam lahko prebere svojo poezijo. Energije za delo in optimizma ima še veliko. Takole pravi v eni od svojih pesmi: »Hitro sem prijatle prosil, - naj mi dajo kak nasvet, - pa so mi kar ukazali: - »Frona, juriš na sto let!
BOŽIČNI KONCERT
Terasa Park hotela na Bledu, 20. 12. 2014
Zapeli smo skupaj z OPZ OŠ Bled. Številnim obiskovalcem smo s pesmijo in besedo prinesli čar Božiča. Le snega ni bilo od nikoder...
BOŽIČNI KONCERT
POŠ Ribno, 12. 12. 2014
Na Podružnični šoli Ribno je potekal tradicionalni Plemljev dan, ki smo ga pričeli s krajšim božičnim koncertom šolskega pevskega zbora. Sledila je šiviljska delavnica, kjer so si dekleta naredila torbice, fantje pa peresnice. Potem smo se vsi zbrali v šolski jedilnici, se posladkali s piškoti, ki so jih čez teden spekli učenci.
KONCERT ANSAMBLA SLOVENSKI POZDRAVI DECEMBRSKI ZVONČEK
Festivalna dvorana Bled, 6. 12. 2014
Z veseljem smo sprejeli povabilo ansambla Slovenski pozdravi in sodelovali na njihovem novoletnem koncertu Decembrski zvonček. Dve skladbi smo zapeli sami, dve pa tudi skupaj z ansamblom, kar je bilo za nas nekaj povsem novega. Med nastopajočimi so bili še Prifarski muzikanti, Coronke, Pihalni orkester Sv. Rupert in Blejski plesni studio. Program je povezoval Denis Avdić. (foto Bojan Markun in Aleš Košir)
SLOVESNOST OB DNEVU SPOMINA NA MRTVE
Ribno, 1. 11. 2014
Ne bomo tožili, ker ste odšli.
Hvaležni bomo, ker ste bili.
Nazaj na vsebino