2015 - 2016 - Pevski zbori OS Bled

Pojdi na vsebino

2015 - 2016

MPZ OŠ Bled
URNIK PEVSKIH VAJ:

torek - 7. šolska ura (13.55 - 14.40)
sreda - predura (7.30 - 8.15)
četrtek - predura (7.30 - 8.15)
ČLANI:

5. A - Liza Zalokar, Žana Sirk, Ana Požar, Lara Pristavec, Manca Rožič
5. B - Nanja Urh, Vita Pintar, Nika Kejžar
6. A - Jure Pavlič, Tinkara Abramovič
6. B - Urška Končar, Petra Ferjan, Žan Ambrožič
6. C - Erika Cizel, Zala Arh, Lara Cvek, Jernej Razingar, Zala Jemec, Janja Bogataj
7. A - Nika Urh, Manca Končar, Ema Razingar, Veronika Kunstelj, Zala Mišov
7. B - Anina Plemelj, Špela Capuder, Janina Bratuž, Veronika Piber, Nikolina Oman, Eva Oštir, Nina Ferjan, Katarina Arko, Eva Lunder
7. C - Zoja Klinar, Eva Poljanec, Pia Meze, Zana Bedžeti, Naieli Oliva
8. A - Neža Kozlevčar, Taja Kogoj, Nika Kraigher, Katja Blanc, Rebeka Gogala
8. B - Tinkara Zala Slivnik, Ajda Poklukar, Irena Bogataj, Inja Jarkovič
8. C - Katarina Lucija Lakota
9. A - Sara Ređepi, Mirjam Potočnik, Nika Frelih
15. KONCERT ŠOLSKIH ZBOROV S PESMIJO V POLETJE
OŠ Bled, 8. 6. 2016
Pevska sezona je končana. Na tradicionalnem koncertu so se naši mladinci odlično odrezali in poželi velik aplavz. Poleg najmlajših so nastopili vsi šolski zbori, člani izbirnega predmeta Ansambelska igra, udeleženke letošnje 5. slovenske Glasbene olimpijade in devetošolec Maj Mihelčič, ki je prav tako presenetil z odličnim petjem. Priznanja za večletno petje v šolskih pevskih zborih so prejele devetošolke Nika Frelih, Sara Ređepi in Mirjam Potočnik. Program sta povezovali Urša Rihtar in Veronika Piber.
OBMOČNA REVIJA MLADINSKIH PEVSKIH ZBOROV
OŠ Boh. Bistrica, 13. 4. 2016
Letošnje revije MPZ občin Bled, Gorje, Radovljica in Bohinj, se je udeležilo le 6 pevskih zborov. Revijo je strokovno spremljala Andreja Martinjak in naš MPZ uvrstila na regijski nivo. Med OŠ našega območja smo bili edini, ki nam je to uspelo in tega smo bili res veseli.
PRIREDITEV OB SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU
OŠ Bled, 5. 2. 2016
Prešernov dan je osrednji slovenski kulturni in državni praznik, ki ga praznujemo 8. februarja, na obletnico smrti največjega slovenskega pesnika dr. Franceta Prešerna. V mnogih krajih po Sloveniji so se odvijale prireditve, ki so bile namenjene počastitvi spomina na velikega slovenskega pesnika. Praznik smo počastili tudi na naši šoli. Prešernovo poezijo so predstavila pesnikova dekleta Rozamunda, Vida in Urška, za glasbeni del pa je poskrbel mladinski pevski zbor in člani izbirnega predmeta ansambelska igra.
DAN SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI
OŠ Bled, 24. 12. 2015
Dan samostojnosti in enostnosti je državni praznik v Sloveniji, ki ga praznujemo 26. decembra in je dela prost dan. Ta dan obeležuje razglasitev izidov plebiscita 26. decembra 1990, na katerem je od 93,2 % udeleženih volilcev na vprašanje: “Ali naj Slovenija postane samostojna in neodvisna država?” okoli 95 % odgovorilo pritrdilno, s čimer se je začela osamosvojitev Slovenije.
Ta dan smo na naši šoli obeležili s prireditvijo, na kateri so sodelovali številni učenci z njihovimi mentorji. Himno je izvedel mladinski zbor šole. Spomnili smo se dogodkov v letu 1990, "jezikavci" pa so svoje malo resne in malo šaljive točke predstavili v različnih evropskih jezikih. Na prireditvi je z izvedbo afriškega spirituala še enkrat nastopil mladinski zbor naše šole. Na koncu je spregovorila gospa ravnateljica, ki nas je še enkrat spomnila na pomen praznika ter nam zaželela vesele božične praznike ter vse lepo v novem letu.
NOVOLETNA ČAJANKA ZA UPOKOJENCE OŠ BLED
Knjižnica OŠ Bled, 18. 12. 2015
Vse, kar je slabo, z novim letom naj zbledi.
Vse, kar je dobro, naj za vekomaj ostane.
Vse, kar je lepo, naj raste in cveti.
Naj vam prijazni novi čas prinese vse, kar je staro leto zamudilo - ljubezen, srečo, zdravje in veselje, to naše novoletno je voščilo.
SPREJEM PREDSEDNIKA DRŽAVE, g. BORUTA PAHORJA
OŠ Bled, 1.  9. 2015
Šolsko leto se še ni dobro začelo, pa je mladinski zbor že stopil na oder. S svojim obiskom je našo šolo počastil predsednik države, gospod Borut Pahor. V prekrasnem sončnem vremenu smo ga dopoldan sprejeli na šolskem igrišču. Za pripravo tega srečanja smo imeli na razpolago komaj en dan, saj je državni protokol pač zahteval svoje. Zbor je po slabih treh mesecih "počitka"opravil najprej eno kratko vajo v razredu in nato navdušeno zapel državno himno in še tri skladbe iz lanskoletnega programa. Od predsednika smo prejeli velik aplavz, na katerega smo zelo ponosni. 
Nazaj na vsebino