2022 - 2023 - Pevski zbori OS Bled

Pojdi na vsebino

2022 - 2023

MPZ OŠ Bled
URNIK:

TOREK - 7. ŠOLSKA URA (14.00 - 14.45)
SREDA - PREDURA
ČETRTEK - 7. ŠOLSKA URA (14.00 - 14.45)
ČLANI:
5. A - Katarina Brlec, Lara Jensterle, Malaika Katrašnik Banumiane, Ajda Marolt, Naomi Zorger
5. C - Tinkara Biškup Ulčar, Adrej Horvat, Manca Soklič, Neja Trgovčević
6. A - Zoja Bergant, Maša Beton, Julija Ferjan, Viktor Ikač, Lana Rubelj, Zala Verlič
6. B - Liza Eržen, Eva Golc, Jakob Jerman, Jaša Lakota, Pija Šepič
7. A - Vita Berce, Iza Horvat, Nina Hribar, Vida Jarkovič
7. B - Jana Ferjan, Lucija Jelušič, Iza Kozlevčar, Ota Polanec, Karin Pretnar, Tara Radonjić, Zoja Šebjanič
7. C - Anika Malnar Košir, Zala Soklič, Lana Sračnjek, Ema Zajšek Konjević
8. A - Špela Horvat Požun
8. B - Ina Lakota
9. A - Sofija Grašič
9. B - Lara Rozman
20. KONCERT S PESMIJO V POLETJE
OŠ Bled, 7. 6. 2023
Šolski pevski zbori so tokrat že dvajsetič izvedli svoj letni koncert. Mladinski zbor blejske šole je ponosno zapel pred številnimi poslušalci. Predstavili so se s skladbami iz domače in tuje glasbene zakladnice. Na koncu je iz vseh grl zadonela obvezna Bratovščina Sinjega galeba. Koncert so povezovali člani izbirnega predmeta Gledališki klub. Od zbora sta se poslovili devetošolki Lara Rozman in Sofija Grašič. Za svoje pevsko delovanje v vseh letih sta prejeli posebni Priznanji.
50 LET ŠOLSKE STAVBE
OŠ Bled, 30. 5. 2023
OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled v tem letu praznuje 50 let, odkar so jo odprli. Če bi šolski hodniki znali govoriti, bi nam lahko povedali veliko zanimivih zgodb. Na slavnostno prireditev smo povabili osmošolce izpred 50 let. Pred začetkom prireditve je pred šolo zaigrala Godba Gorje. Pozdravil nas je novi blejski župan Anton Mežan, ki je pred mnogimi leti tudi sam obiskoval našo šolo. Pred šolo smo zakopali časovno kapsulo, v katero smo shranili razne fotografije, stare predmete, telefon,...Želimo si, da bi čez 50 let naši nasledniki kapsulo izkopali in se pozabavali ob ogledu vseh predmetov. Poleg smo posadili jablano, ki jo je prispevala generacija izpred 50 let. Na sami prireditvi so nastopili učenci razredne in predmetne stopnje in nas popeljali iz preteklosti v prihodnost. Svoj prispevek prireditvi je dal tudi mladinski pevski zbor.
JUBILEJNI KONCERT MANCE ŠPIK Z GOSTI
Festivalna dvorana Bled, 23. 4. 2023
Za nami je pravi "pop" koncert. Dvorana je bila razprodana, vzdušje odlično. Cel koncert smo z zborom spremljali iz dvorane, potem pa je prišel naš trenutek. Manca nas je poklicala na oder in skupaj smo zapeli njeno skladbo Le enkrat se živi. Lahko rečemo - odlično nam je uspelo. Drugačen nastop, drugačna glasba, kot smo jo vajeni,...a odlična izkušnja. Poleg nas je Manca gostila še Dejana Vunjaka, Issaca Palmo in Roka Piletiča. Z vsemi je posnela nekaj uspšenih duetov.
Hvala, Manca. In seveda čestitke za tvojih prvih 20 let glasbenega nastopanja.
MANCA ŠPIK IN MPZ OŠ BLED
OŠ Bled, 14. 4. 2023
Z mladinskim zborom se intenzivno pripravljamo na koncert s pevko manco Špik, ki bo v nedeljo, 23. 4. 2023, ob 18.30, v Festivalni dvorani na Bledu. Danes nas je obiskala na pevski vaji. Seveda smo jo vsi nestrpno pričakovali. Katero njeno skladbo smo "pilili", pa naj za zdaj ostane še skrivnost.
OBMOČNA PEVSKA REVIJA
OŠ Staneta Žagarja Lipnica, 5. 4. 2023
Po treh letih premora so se otroški in mladinski pevski zbori iz občin Bled, Gorje, Bohinj in Radovljica ponovno srečali na odru. Vsak se je predstavil s tremi skladbami, njihovo petje pa je ocenjevala gospa Andreja Martinjak.
SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK
OŠ Bled, 3. 2. 2023
Kultura in umetnost v vseh svojih najrazličnejših pojavnih oblikah prepoznavata raznolikost. Zagotavljata svobodo izražanja. Omogočata živost jezika. Ohranjata in oživljata sporočilo iz preteklosti. Ustvarjata in oblikujeta vrednote za prihodnost. Tega se zavedamo tudi na blejski šoli. Pripravili smo prireditev v čast kulturi, na kateri so zapeli člani mladinskega zbora, z besedo pa pa so vse skupaj opremili učenci predmetne stopnje. Pridružila se nam je tudi naša bivša učenka Manca Povšin in zapela samospev Nezakonska mati na besedilo Franceta Prešerna.
DAN SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI
OŠ Bled, 23. 12. 2022
Na zaključni prireditvi smo s petjem državne himne najprej počastili našo lepo domovino. S šolsko himno pa smo počastili našo (obnove potrebno) šolo, ki v tem šolskem letu praznuje 50 let. Seveda nismo mogli mimo lepih želja v prihajajočem letu...

Staro leto v večen spanec odide, novo leto začasno se zbudi.
Staro leto...ko zaspiš, naj s tabo zaspi vse grdo, žalostno, mučno.
Novo leto...ko se zbudiš, prinesi zdravja in veselja.
Ko pa enkrat boš odšlo, odnesi s sabo vse, kar v tem letu ni bilo lepo.
50 LET ŠOLSKE STAVBE
OŠ Bled, 5. 12. 2022
V tem šolskem letu naša šola praznuje Abrahama. Čez celo leto bodo na to temo potekali številni dogodki. Upamo, da bomo tudi s tem spodbudili odgovorne, da potrebujemo novo šolsko stavbo. Našo šolo smo najprej počastili z izvedbo šolske himne pred vsemi učenci in zaposlenimi. Himno je izvedel mladinski zbor.
Obiskovalci pa lahko že vidijo, da naša šola praznuje, saj so vsepovsod že na ogled številni izdelki učencev.
Nazaj na vsebino