2019 - 2020 - Pevski zbori OS Bled

Pojdi na vsebino

2019 - 2020

OPZ OŠ Bled
TERMINI PEVSKIH VAJ:

TOREK, 6. ŠOLSKA URA (12.55 - 13.40)
ČETRTEK, 6. ŠOLSKA URA (12.55 - 13.40)
ČLANI:

2. A - Katarina Brlec, Lara Cepič, Miha Calum Gogala, Tian Tristan Hoareau Mandelc, Lara Jensterle, Malaika Banumiane Katrašnik, Lovro Košir, Emanuajla Lulić, Ajda Marolt, Vida Pavlič, Zoja Sirc, Naomi Zorger
2. B - Irina Černenšek, Lorien Horn
2. C - Tita Dervarič, Lima Pezirnig, Manca Soklič, Ariana Vukalić
3. B - Jaša Lakota, Ela Volčanšek, Lejla Balantič, Jakob Jerman, Zoja Markoč, Lana Rubelj, Zala Verlič, Žana Žan, Pija Šepič
4. A - Zoja Jarkovič
4. B - Anika Malnar Košir, Iza Kozlevčar, Lucija Jelušič, Nina Hribar
4. C - Karin Pretnar, Tara Radonjič
SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK
OŠ Bled, 7. 2. 2020
Ponovno smo doživeli slovenski kulturni praznik – Prešernov dan, edini slovenski državni praznik, ki ga pišemo z veliko začetnico. Je pa tudi res, da si tak praznik ne le zaradi pravopisnih pravil zasluži veliko začetnico. Je praznik kulture, vsega kulturnega in praznik slovenske kulture. Besedo kultura smo prevzeli iz latinščine (cultura, izpeljane iz besede colere, ki pomeni »gojiti«). Danes beseda kultura pomeni zbirko dosežkov, vrednot človeške družbe kot rezultat človekovega ustvarjanja. Šolsko prireditev smo v znamenju te kulture izvedli člani OPZ OŠ Bled, Pevska pripravnica, Ansambelska igra, mladi inštrumentalisti, šolska plesna skupina in recitatorji. Prireditev je pripravila učiteljica Elizabeta Žnidaršič.
PRIREDITEV OB DNEVU SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI TER DNEVU JEZIKOV
OŠ Bled, 23. 12. 2019
Številni nastopajoči so pripravili čudovito prireditev, kjer so se z besedo in pesmijo spomnili dogodkov slovenske preteklosti in se pozabavali s številnimi jeziki, ki so prisotni na naši šoli.
POMAGAJMO LEVJESRČNIM
OŠ Bled, 10. 10. 2019
Levjesrčni so otroci, ki se pogumno soočajo z žalostjo ob izgubi nekoga, ki so ga imeli radi. Poleg delavnic za levjesrčne, ki potekajo enkrat mesečno v odborih Slovenskega društva hospic (SDH), in se jih udeležuje od štiri do deset otrok, enkrat na leto organizirajo tudi tabor. Namenjen je otrokom in mladostnikom od 5. do 17. leta. Na današnjem koncertu so nastopili mladi glasbeniki iz blejske osnovne šole. Namen koncerta pa je bil zbiranje sredstev za organizacijo omenjenega tabora. Svoj prispevek koncertu je dal tudi OPZ OŠ Bled.
Nazaj na vsebino