2022 - 2023 - Pevski zbori OS Bled

Pojdi na vsebino

2022 - 2023

OPZ POŠ Ribno
URNIK:

PONEDELJEK - PREDURA (7.30-8.15)
PETEK - PREDURA (7.30-8.15)
ČLANI:
2. E - Peter Arh, Maša Brečko, Rok Mužan
3. E - Žan Bečaj, Tina Ferjan, Eva Mužan, Mirjam Prem, Alja Kolman, Nika Repe, Anika Urh, Ela Cestnik
4. E - Jera Arh, Zala Ferjan, Lana Žniderčič, Julija Mulej
5. E - Neja Čančar, Eva Dvoršak, Tina Kolman, Dominik Varl
20. KONCERT S PESMIJO V POLETJE
OŠ Bled, 7. 6. 2023
Šolski pevski zbori so tokrat že dvajsetič izvedli svoj letni koncert. Otroški zbor POŠ Ribno je ponosno zapel pred številnimi poslušalci. V nekaterih skladbah se je mladim ribnanom pridružil tudi otroški zbor OŠ Bled. Za svoje pevsko delovanje so vsi člani zbora prejeli tudi Pohvale.
POZDRAV POMLADI
Zadružni dom Ribno, 14. 4. 2023
Spomladi ptice začnejo žvrgoleti, listi začnejo zeleneti,
cvetlice iz zemlje se zbudijo na siničjo melodijo.
Travnate bilke rasti začno, v gozdu poganja novo drevo.
Čebele že naokrog brenčijo, od cveta do cveta poletijo.
Medved zbudi se iz zimskega spanja, a nekaj polhov še sladko sanja.
Lastovke iz toplih krajev se vrnejo, žabe ribnik na glavo obrnejo.
Vse, čisto vse – travnik, gozdovi in mlake, vse v pomladi se vrti, da ljudi so same oči.

Učenci ribenske podružnične šole smo ponovno pripravili prireditev, s katero smo pozdravili pomlad, ki je prišla v našo deželo. Zapel je otroški pevski zbor, slišale so so recitacije pomladnih pesmi. Dramski krožek pa je uprizoril igro Zverjasec...Miška je lačna. Lakoto ji, tako kot vsaki miški, najbolje potešijo lešniki. Takšni najslajši, ki rasejo v gozdu. Gozd pa je poln najrazličnejših lačnih plenilcev. Tu je prihuljena in zvita lisica, pametna in samozavestna sova ter zapeljiva in vitka kača – vse bi jo rade za večerjo. Da bi se jih rešila uporabi domišljijo in pamet. Izmisli si zverjasca: „Ima postrani kremplje, grozne obrvi, čekane, pomarančne oči, črn jezik v gobcu …, najraje pa je lisice na žaru, sladoled, namočen v sovjem soku, in pražene kače.“ Lisica, sova in kača se prestrašijo in hitro najdejo takšno ali drugačno opravilo, češ da se jim mudi domov. V resnici pa jih je strah. Že se zazdi, da je miški uspelo prelisičiti živali, ko se v zgodbi zgodi nov preobrat. Pred miško stoji pravi zverjasec – prav takšen kot ga je oblikovala v svoji domišljiji. Torej resnično obstaja? In zelo zelo je lačen. Bo miška dovolj iznajdljiva, da bo ugnala tudi njega?

OBMOČNA PEVSKA REVIJA
OŠ Staneta Žagarja Lipnica, 5. 4. 2023
Po treh letih premora so se otroški in mladinski pevski zbori iz občin Bled, Gorje, Bohinj in Radovljica ponovno srečali na odru. Vsak se je predstavil s tremi skladbami, njihovo petje pa je ocenjevala gospa Andreja Martinjak.
SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK
Zadružni dom Ribno, 3. 2. 2023
Umetniki in umetnice, delavci in delavke v kulturi danes skrbijo, da je kultura dostopna vsakomur, od blizu in vsak dan, saj je kultura temelj za razvoj družbe. To so potrdili tudi učenke in učenci POŠ Ribno in pripravili prireditev v čast velikemu pesniku, Francetu Prešernu. Iz grl otroškega zbora so zazvenele pesmi, za recitacije pa so poskrbeli skoraj vsi učenci šole. Pridružila se nam je bivša učenka Manca Povšin in zapela samospev Nezakonska mati, na Prešernovo besedilo. Za konec so zaplesali še člani folklorne skupine Rudija Jedretiča. Skratka...lep kulturni večer.
PRAZNIČNI ČAS
Zadružni dom Ribno, 14. 12. 2022
Tone Pavček takole piše o sreči:
 
»Sreča se zmeraj z nesrečo brati. Tako stare knjige uče. A človek ne neha verovati in za srečo kakor za zvezdo gre. Tako živi sreča svojo posebno zgodbo med stvarmi in med ljudmi, ki jo poslušajo kot staro godbo, ki ni resnična, a milo zveni. A sreča ni v glavi in ne v daljavi, ne v žepu ali pod palcem zaklad. Sreča je, če se delo dobro opravi in če imaš koga rad. Potem v tebi dve sreči gorita. Dve sonci v srcu. Dvoje svetil. Od njiju je luč okrog tebe razlita, ko romaš za zvezdo, k sebi, na cilj.«
 
 
Srečno, pa bodite, kar ste.
Nazaj na vsebino