2015 - 2016 - Pevski zbori OS Bled

Pojdi na vsebino

2015 - 2016

OPZ POŠ Ribno
URNIK PEVSKIH VAJ:

ponedeljek - predura (7.30 - 8.10)
petek - predura (7.30 - 8.10)
ČLANI:

2. E - Maša Robič, Sofija Grašič, Žan Torkar, Melania Brezovec Smole
3. E - Matevž Markež, Miha Valant, Meda Polančec, Katjuša Robič
4. E - Trina Pintar, Karin Pesrl, Neža Kodeh, Nika Janjuševič
15. KONCERT ŠOLSKIH ZBOROV S PESMIJO V POLETJE
OŠ Bled, 8. 6. 2016
Pevska sezona je končana. Na tradicionalnem koncertu so se ribnani odlično odrezali in poželi velik aplavz. Poleg njih so nastopili vsi šolski zbori, člani izbirnega predmeta Ansambelska igra, udeleženke letošnje 5. slovenske Glasbene olimpijade in devetošolec Maj Mihelčič, ki je prav tako presenetil z odličnim petjem. Program sta povezovali Urša Rihtar in Veronika Piber.
OBMOČNA REVIJA OTROŠKIH PEVSKIH ZBOROV
OŠ Boh. Bistrica, 12. 4. 2016
Letošnje revije OPZ občin Bled, Gorje, Radovljica in Bohinj, se je udeležilo kar 14 pevskih zborov. Naša pevska zbora (Bled, Ribno) sta ponovno zapela združena. Revijo je strokovno spremljala Andreja Martinjak in naš OPZ uvrstila na regijski nivo. Med OŠ našega območja smo bili edini, ki nam je to uspelo in tega smo bili res veseli.
POZDRAV POMLADI
Zadružni dom Ribno, 1. 4. 2016
Učenci ribenske šole smo v Zadružni dom Ribno povabili mamice, očke, babice, tete, prijatelje in vse, ki nas imajo radi. S svojim nastopom smo pozdravili pomlad ter se zahvalili našim mamicam. Predstavil se je otroški pevski zbor, program so popestrili mladi recitatorji in Mešani zbor A. T. Linharta iz Radovljice. Učenci dramskega krožka pa so se predstavili z letošnjo igrico Mala baletka.
KONCERT GLASBENE ŠOLE VALTONA
Zadružni dom Ribno, 12. 2. 2016
OPZ POŠ Ribno je z velikim veseljem sprejel povabilo za sodelovanje na koncertu glasbene šole Valtona, ki jo vodi slovenski kitarist Boris Bursač. Učence poučuje kitaro in klavir. Predstavili so se s pestrim programom skladb iz področja resne in zabavne glasbe, svoj doprinos popestritvi programa smo pa dali tudi z našim petjem.
PRIREDITEV OB SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU
Zadružni dom Ribno, 5. 2. 2016
Prešernov dan je osrednji slovenski kulturni in državni praznik, ki ga praznujemo 8. februarja, na obletnico smrti največjega slovenskega pesnika dr. Franceta Prešerna. V mnogih krajih po Sloveniji so se odvijale prireditve, ki so bile namenjene počastitvi spomina na velikega slovenskega pesnika. Praznik smo počastili tudi v Ribnem. Nastopili so prav vsi učenci naše podružnične šole. Poleg našega pesnika smo v programu počastili tudi Cicibana, večkrat nagrajeno revijo z najdaljšo tradicijo izhajanja, ki že 70 let otroke vabi v svet branja in pisanja.
BOŽIČNI KONCERT
POŠ Ribno, 18. 12. 2015
Vse, kar je slabo, z novim letom naj zbledi.
Vse, kar je dobro, naj za vekomaj ostane.
Vse, kar je lepo, naj raste in cveti.
Naj vam prijazni novi čas prinese vse, kar je staro leto zamudilo - ljubezen, srečo, zdravje in veselje, to naše novoletno je voščilo.
BOŽIČNI KONCERT
Dom Janka Benedika v Radovljici, 15. 12. 2015
Na povabilo Rdečega križa, smo Ribnani ponovno prinesli čar Božiča v radovljiški dom starostnikov. Zbralo se je kar lepo število poslušalcev, ki so nastopajoče nagradili s hvaležnim aplavzom.
DAN SPOMINA NA MRTVE
Ribno, 1. 11. 2015
1. november je čas, ko se pokopališče spremeni v kraj spomina. Uredimo grobove naših najdražjih, saj le z urejenimi grobovi izražamo spoštovanje in spomin na podobe preteklosti. Spoštovanje do pokojnih smo s pesmijo in besedo izrazili tudi OPZ Ribno in drugi učenci ribenske šole.
Nazaj na vsebino