2021 - 2022 - Pevski zbori OS Bled

Pojdi na vsebino

2021 - 2022

OPZ OŠ Bled
URNIK:

TOREK - 6. ŠOLSKA URA (12.55 - 13.40)
ČETRTEK - 6. ŠOLSKA URA (12.55 - 13.40)
ČLANI:

2. A - Nejc Beton, Jurij Gale, Dylan Peter Gogala, Lara Horvat, Tine Košir, Martin Kralj, Francisco Pinto Veiga, Ida Pogačar, Jakob Žan
2. B - Ivana Hribar, Manca Kunšič, Leon Lah, Julija Marolt, Lara Pogačnik, Neža Štalc, Klara Vidovič
3. A - Vita Bassanese, Iva Geržina, Lana Lekše, Mina Pintar, Neža Šandor
3. B - Nika Balantič, Rok Cuder, Kaja Gantar, Žan Hirtl, Gaja Kovačič, Pika Manfreda
3. C - Ronja Zalokar
4. A - Katarina Brlec, Lara Jensterle, Ajda Marolt, Lovro Košir
4. B - Andrej Horvat
OBISK IZ AVSTRIJSKE VRBE (VELDEN)
OŠ Bled, 9. 6. 2022
Občina Bled in Vrba (Velden) iz Avstrije sta že dolgo pobrateni mesti. Tudi šoli iz obeh mest že precej let tesno sodelujeta v Projektu treh šol. Obiskali so nas učenci iz Vrbe in nekaj njihovih učiteljev. Sprejela in pozdravila jih je ravnateljica Nataša Ahačič, pripravili pa smo tudi krajši kulturni program. Lutkarji so zaigralo igro Vžigalnik, zapel pa je tudi otroški zbor.
19. KONCERT S PESMIJO V POLETJE
OŠ Bled, 8. 6. 2022
Samo dve leti je bilo potrebno počakati in ponovno je iz otroških grl zazvenela pesem na našem tradicionalnem koncertu. Veseli smo bili vseh obiskovalcev, ki so popolnoma napolnili našo šolsko avlo. Hvala vsem, ki so nam pomagali pri izvedbi koncerta. Večina članov OPZ OŠ Bled se je tokrat prvič srečala z živim nastopom na velikem odru. Pokazali so, da zmorejo.
SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK
Microsoft Teams, 4. 2. 2022

Kultura je skupek dosežkov in vrednot človeške družbe kot rezultat človekovega umskega, zlasti umetniškega delovanja in ustvarjanja.  Kultura je naša identiteta – pokaže nam, kdo smo. Pesnik France Prešeren je za nas tako pomemben, ker je bil prvi Slovenec, ki se je po kakovosti svojega pisanja lahko kosal z evropskimi sodobnimi književniki in je tako dvignil raven slovenskega knjižnega jezika. Na ta dan poteka osrednja državna proslava, na kateri podelijo Prešernove nagrade in nagrade Prešernovega sklada za vrhunske dosežke na področju umetnosti, ki pomenijo obogatitev slovenske kulturne zakladnice. Mnoge kulturne ustanove na Prešernov dan običajno brezplačno odprejo svoja vrata za obiskovalce. Vendar v teh časih hiše kulture, kot so gledališča, kinematografi, koncertne dvorane, muzeji, galerije … žal ostajajo zaprte; umetnost si tako kot večina dejavnosti išče prostor na spletu. Toda ljubitelji umetnosti že dalj časa pogrešamo živo umetnost – tisti čarobni trenutek, ko se gledalec in ustvarjalec srečata iz oči v oči, ko si delita isti čas in prostor, navdušenje, ganjenost, solze, smeh, čustva …
Tokratno prireditev smo posneli vnaprej, si poiskali prostor na spletu in se pri tem tudi zelo zabavali. Uspelo nam je narediti odličen izdelek, v katerem so sodelovali blejski lutkarji, otroški in mladinski zbor ter šolska plesna skupina.
PRIREDITEV OB DNEVU SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI S KONCERTOM NOVOLETNIH PESMI
OŠ Bled, 21. 12. 2021
Ponovno so zazveneli ubrani otroški glasovi. Z otroškim zborom smo se kar precej časa pripravljali na ta nastop. Peli, vadili recitacije z novoletnimi voščili...in uspelo nam je. Pripravili smo kar štiri ponovitve, saj smo morali poskrbeti za "mehurčke".
Nazaj na vsebino