2023 - 2024 - Pevski zbori OS Bled

Pojdi na vsebino

2023 - 2024

OPZ POŠ Ribno
URNIK:

PONEDELJEK - PREDURA (7.30-8.15)
PETEK - PREDURA (7.30-8.15)
ČLANI:
2. E - Ema Bečaj, Lina Bergant, Stella Mally, Aleš Prem
3. E - Peter Arh, Maša Brečko, Rok Mužan
4. E - Žan Bečaj, Tina Ferjan, Eva Mužan, Mirjam Prem, Alja Kolman, Brina Mlakar, Nika Repe, Anika Urh
5. E - Jera Arh, Zala Ferjan, Lana Žniderčič, Julija Mulej
21. KONCERT S PESMIJO V POLETJE
OŠ Bled, 5. 6. 2024
Zbori OŠ Bled so uspešno zaključili svojo pevsko sezono s tradicionalnim koncertom S pesmijo v poletje. Prireditev, ki se je odvijala v šolski avli, je privabila številne poslušalce, ki so napolnili prostor do zadnjega kotička in s tem dokazali, kako cenjena je glasbena dejavnost na naši šoli. Na koncertu so se predstavili kar štirje šolski zbori, ki so s svojo ubrano pesmijo očarali občinstvo. Mlajši pevci so s svojo svežino in iskrenostjo navdušili prisotne, starejši pa so dokazali svojo zrelost in glasbeni talent, ki so ga izpopolnjevali skozi leta.
Posebno priznanje sta prejeli devetošolki Ina Lakota in Špela Horvat Požun, ki sta se skozi leta udejstvovali v pevskih aktivnostih in pomembno prispevali k uspehom šolskih zborov. Njuna predanost in vztrajnost sta navdih za mlajše generacije, ki se šele podajajo na svojo pevsko pot. Priznanje so prejeli tudi prvošolci, zbrani v Pevski pripravnici, ki so pokazali izjemno prizadevnost in veselje do petja. Njihova energija in entuziazem obetata svetlo prihodnost šolskim zborom.
Pevcem so se tokrat pridružili tudi mladi virtuozni glasbeniki Elis Koblar Sales (prečna flavta), Marko Toma Jan (trobenta) in Jeno Aleksander Berce (violončelo). Pokazali so, kako svetla bo njihova glasbena pot.
Dogodek je bil čudovit zaključek pevske sezone, ki je bila polna nepozabnih trenutkov in dosežkov. Šolski zbori so ponovno dokazali, da glasba združuje in bogati naša življenja.
Vsem nastopajočim in zborovodkinji Ireni iskrene čestitke.
IGRARIJE S CENETOM
POŠ Ribno, 15. 5. 2024
Učenci in zaposleni na podružnični šoli v Ribnem smo se razveselili nove pridobitve, talne poslikave na asfaltu pred šolo. Omogočila jo je gospa Nataša Albreht, ki je velikodušno pomagala in donirala omenjeno poslikavo. Življenje in delo na podružnični šoli sta rezultat sodelovanja in sožitja vseh tako ali drugače povezanih s krajem. V procesu doseganja zastavljenih ciljev je pomembno, da šola živi s krajem in krajani s šolo ter da delujejo  z roko v roki.
Nataša Albreht, bivša učenka šole v Ribnem, je s svojim darilom omogočila otrokom več gibanja, igre, socialnih stikov in veselja ob preizkušanju svojih zmožnosti. Telovadnica v ribenski šoli je majhna, zato se ure športa včasih izvajajo v dvorani Zadružnega doma, kar pa vzame veliko časa za pot. Vendar učiteljice poskrbijo, da se učenci, kadar je le mogoče glede na vremenske razmere, lahko gibajo na svežem zraku.
Na otvoritvi talnih športnih poslikav smo se s kulturno športnim programom zahvalili gospe Nataši in podjetju Artika. Presenečenje pa je bil obisk bivšega smučarskega skakalca Ceneta Prevca, ki se je preizkusil v eni izmed nalog talnih poslikav – skoku v daljino. K  temu je  povabil tudi blejskega župana, Tonija Mežana.
Ta nepozaben dogodek so učenci zaključili s še enim v nizu presenečenj, blejsko kremšnito, za katero je poskrbelo podjetje Conditus, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.
Gospe Nataši Albreht še enkrat hvala za pripravljenost pomagati. S svojim dejanjem je pokazala, da dobrodelnost ni le beseda, ampak dejanje.

Foto: Jani Kolman
@workoutplaygrounds
@cprevc
POZDRAV POMLADI
Zadružni dom v Ribnem, 12. 4. 2024
Pomlad je tu s svojim obljubljajočim dotikom. Ko se prebujamo iz zimskega spanja, narava počasi začenja prebujati vse svoje barve in življenje. Dnevi se daljšajo, sonce je toplejše, in zrak diši po novem začetku. Skupaj z naravo tudi mi začutimo svežino in energijo pomladi. Zdaj je čas za sprehode pod cvetočimi drevesi, piknike v parkih, in raziskovanje novih poti. Na ribenski šoli smo pozdravili pomlad z odprtimi rokami in srci. Zapel je otroški pevski zbor, recitatorji so predstavili nekaj svojih misli, vrhunec večera pa je bila gledališka predstava Guji, guji, ki sta jo z učenci pripravili učiteljici Blanka Valant in Urša Dolar.

Guji Guji je s svojim življenjem pri račkah kar zadovoljen, kljub temu, da ni prav nič podoben svojim bratcem.
Potem se nekega usodnega dne sreča s krokodili, ki hočejo požreti njegovo družino.
Mu bo uspelo rešiti račke? Mi odgovor že vemo, vi si pa predstavo oglejte.
OBMOČNA PEVSKA REVIJA
OŠ Bled, 10. 4. 2024
Na blejski šoli smo imeli pravi pevski praznik, saj je tokrat območna revija potekala pri nas. V dveh dneh se je na našem odru zvrstilo kar 24 otroških in mladinskih pevskih zborov iz občin Bled, Radovljica, Bohinj in Gorje. Danes so nastopili MPZ DoReMi Bled (zb. Neža Kavčič), OPZ 1. in 2. r. OŠ Lesce (zb. Katarina Rauh), OPZ POŠ Begunje (zb. Jana Vouk), OPZ OŠ Boh. Bistrica (zb. Marta Volf Trojer), OPZ 4. in 5. r. OŠ Radovljica (zb. Eva Jekovec), OPZ OŠ Lesce (zb. Melita Čušin), OPZ 5. r. OŠ Boh. Bistrica (zb. Marta Volf Trojer), MPZ OŠ Boh. Bistrica (zb. Marta Volf Trojer), MPZ OŠ Gorje (zb. Ana Prek), MPZ OŠ Radovljica (zb. Eva Jekovec) in OPZ OŠ Bled in POŠ Ribno (zb. Irena Kosmač). Strokovno je pevske nastope spremljala gospa Andreja Martinjak. Nastopil je tudi OPZ OŠ Bled in POŠ Ribno, ki je tokrat štel skoraj 60 mladih pevcev. Za nastop smo prejeli ogromno pohval, na katere smo bili seveda zelo ponosni.
SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK
Zadružni dom Ribno, 7. 2. 2024
Prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku, ki jo je pripravila Podružnična šola Ribno, je bila pravo osvežujoče doživetje za vse prisotne. Šola, ki leži v idiličnem okolju obkrožena z neokrnjeno naravo, je bila tokrat prizorišče bogatega kulturnega dogodka, ki je združil različne generacije in izraze slovenske kulture. V dvorani Zadružnega doma so se zbrali učenci, starši, učitelji in domačini, da bi skupaj proslavili pomemben dan. Pričelo se je s pozdravom ravnateljice in župana, ki sta v svojem nagovoru izrazila spoštovanje do kulturne dediščine in pomena nenehnega negovanja le-te. Potem so na oder stopili mladi recitatorji, ki so s svojimi interpretacijami slovenskih pesmi in poezije navdušili občinstvo. Njihova predanost in občutek za izraznost sta bila resnično ganljiva. Mladi inštrumentalisti so s svojimi glasbenimi točkami dodali pridih eleganci in čarobnosti. Otroški pevski zbor je dvorano napolnil s pesmijo in veseljem. Njihove čiste in harmonične glasove je bilo lepo poslušati, medtem ko so prepevali znane slovenske pesmi. Čar prireditvi pa je dodal nastop odrasle folklorne skupine, ki je s svojimi plesnimi koraki in živahnostjo tradicionalnih slovenskih plesov prevzela vse navzoče. Ob koncu prireditve so se obiskovalci z zahvalami in aplavzom poklonili vsem nastopajočim ter se skupaj ozrli na čudovit večer, ki je poudaril pomen kulture in povezanosti v skupnosti.

Kultura...Ohranjajmo jo kot najdragocenejši zaklad, negujmo jo, kot bi negovali rožo, saj v njej se skriva čudežna moč, ki nas navdihuje in osvobaja dušo.
ADVENT NA BLEDU
Zdraviliški park na Bledu, 17. 12. 2023
Združena otroška zbora OŠ Bled in POŠ Ribno sta danes "prižgala" tretjo svečko na adventnem venčku. Prireditev je potekala v okviru letošnje Zimske pravljice na Bledu. Mladi pevci in inštrumentalisti so na skupnem koncertu delili svoj čaroben glasbeni talent in predstavili pestro paleto božično novoletnih pesmi.
Najlepša hvala Zavodu za turizem Bled, da nam je omogočil udeležbo na Zimski pravljici.
BOŽIČNI KONCERT
Podružnična šola Ribno, 13. 12. 2023
Otroški pevski zbor je pripravil krasen koncert in številnim poslušalcem pričaral božično vzdušje. Pevci so s pesmijo in besedo odpotovali v deželo palčkov. Navdušili so tudi mladi inštrumentalisti.

V veseli družbi snežink in s šepetom zimskega vetra, vam ribenski pevci voščimo čarobne praznike. Naj vas obdaja toplina domačega ognja, vonj po cimetu in smeh ljubljenih. V novem letu vam želimo prelep ples snežink, pisane kapljice radosti in obilje nasmehov. Naj bo vsak trenutek poln čarobnosti, kot v pravljici. Srečno novo leto!
DAN SPOMINA NA MRTVE
Pokopališče v Ribnem, 1. 11. 2023
Na današnji praznik se spominjamo vseh tistih, ki so z nami prehodili del naših življenjskih poti, jih usodno zaznamovali in se poslovili. Pa ne za vedno, saj ostajajo v naših hvaležnih spominih, ki nikoli ne minejo. Zato - ko bomo na njihove grobove prinesli rože in svečke, naj plamenčki ogrejejo naša srca s prijetnimi spomini nanje.
Prijeten kulturni program ob prazniku so v Ribnem tradicionalno pripravili učenci POŠ Ribno. Svoj prispevek je seveda dodal tudi otroški zbor, tokrat pod umetniškim vodstvom učiteljice Dore.
Nazaj na vsebino