22. nacionalni otroški parlament
Objavljeno Sreda, 04 April 2012
V ponedeljek, 2.4. 2012, sem se udeležil 22. nacionalnega otroškega parlamenta v Državnem zboru Republike Slovenije. Spremljala me je mentorica Zorica Rojko Horvat. Parlament je organizirala Zveza prijateljev mladine Slovenije. Sodelovalo je 106 osnovnošolcev iz vse Slovenije. Zaključili smo temo: Junaki našega časa, kdo so in zakaj? Zasedanja so se udeležili tudi predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk, predsednik Državnega zbora dr. Gregor Virant, dr. Žiga Turk minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, dr. Zdenka Čebašek Travnik varuhinja človekovih pravic, ter še nekaj ministrov in poslancev. Po delu v skupinah sem imel odlično priložnost, da sem lahko zastopal svoje mnenje in mnenje moje skupine v razpravi. Kljub velikemu številu razpravljalcev, sem se v debato vključil kar dvakrat. Prav posebno doživetje je bilo sedenje na stolih poslancev in uporaba njihovih mikrofonov. Po debati je sledil ogled parlamenta in kosilo. Navdušen sem bil nad velikostjo parlamenta, celotno organizacijo in poslanskim kosilom. Tudi drugo leto bi bil vesel udeležbe na 23. srečanju.