Šola v naravi - Strunjan 23. 5. - 27. 5. 2011

Natisni
Objavljeno Ponedeljek, 27 Junij 2011

Učenci 5. razredov smo preživeli v času med 23. 5. in 27. 5. čudovit teden v Strunjanu, kjer smo imeli Šolo v naravi. Vsi smo izpopolnili svoje plavanje, izvedli pa smo tudi dneve dejavnosti, v sklopu katerih smo si ogledali Luko Koper, se seznanili z vegetacijo v primorskem svetu, si ogledali znamenitosti Pirana ter pešačili v Portorož.

Več vam bodo povedale fotografije v galeriji slik.

Strunjan - vožnja z ladjico

Moje najlepše doživetje v Strunjanu je bila vožnja z ladjico. Najbolj sem si jo zapomnila.
V torek zvečer smo se uredili in se šli peljat z ladjico do Pirana. Vožnja mi je bila zelo všeč, a kaj ko se je tako hitro končala.
Malo smo pešačili in prišli do akvarija. Bilo mi je všeč, saj smo videli veliko morskih živali kot so morske zvezde, morske kače - te so bile najzanimivejše. Pred akvarijem je bilo kar nekaj stojnic s spominki. Vsi smo hitro obkrožili te stojnice.
Nato smo se sprehodili še gor do cerkve okoli katere je obzidje – od tam smo imeli zelo lep pogled na središče Pirana in hiše ob njem. Hiše so zelo skupaj, tako da sploh ni videti dvorišč. Nato pa smo se sprehodili nazaj do središča Pirana. Vsi skupaj smo se fotografirali pri kipu skladatelja po imenu Giuseppe Tartini, ki je nekoč živel v Piranu in tam tudi pisal skladbe.
Nato je prišla na vrsto še težko pričakovana večerja v Piranu - pica. Po okusni večerji smo se spet odpravili na ladjico in nazaj v Strunjan.
Vožnja je na žalost zopet minila zelo hitro. Po zanimivem doživetju sem bila zelo utrujena. V postelji sem tiho zaspala kot miška v svoji luknji.

Ana Žižek, 5. a
Copyright 2013, Osnovna šola III Murska Sobota
Piškotki - Izjava o varovanju osebnih podatkov - preberi več...
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free