Povabili smo zdravnika na obisk
V ponedeljek zjutraj se nam je na naše povabilo pridružil Lanin očka, ki je po poklicu zdravnik – dr. Leon Lang.
Pri predmetu naravoslovje in tehnika (NIT) že nekaj ur spoznavamo človeško telo. Tudi Lanin očka nas je popeljal v raziskovanje človeškega telesa.
Ura je bila zelo zanimiva in poučna, saj smo izvedeli veliko novega, česar še nismo vedeli. Pa čeprav je očka - zdravnik ugotovil, da že sami veliko vemo.
Za prikazano in povedano se mu zahvaljujejo »človečki« iz 4. a razreda.
NAŠI POVZETKI:
INES – Bilo je zelo zanimivo, ko nam je pripovedoval o zdravilnih lastnostih čebule.
LUKA – Ko smo z injekcijo »cepili« mandarino, sem imel čuden občutek - lep in slab.
ŽIVA – Bilo je zelo lepo in novo. Pohvalila bi telovadbo in injekcijo.
IZTOK – Veliko stvari sem si zapomnil, kako je, če nekoga cepiš (to smo preizkusili na pomaranči).
ANJA – Tudi na naloge zob nismo pozabili in tudi na higieno telesa ne.
SAMO – Ugotavljali smo, katere senzorje (čutila) ima človek in kako pomembni so naši možgani (računalnik).
DENIS – Zdravnik mi je poslušal, kako mi bije srce, jaz pa sem sošolcu. Bilo je zanimivo.
NIVES – Slišala sem, da je voda iz pipe najbolj zdrava in da moramo otroci jesti različno hrano.
MATJAŽ – S sošolcem Iztokom sva naredila tudi nekaj fotografij za spomin na obisk zdravnika.
RIA – Pri merjenju pritiska mi je merilni trak zelo stisnil roko, tako da smo vijak hitro popustili.
TIMOTEJ – Celo uro sem se dobro počutil, tudi takrat, ko smo telovadili in se glasno sproščali (kričali).
LANA – Zame je bilo zabavno, saj je bil na obisku moj očka – pa tudi nekaj novega sem slišala, da je čebula zdrava za prehlad.
MIRAN – Bil sem prostovoljec, na katerem smo ponovili, kako in kje potuje hrana po našem telesu in kako dihamo.
KATARINA – V spominu mi je ostalo merjenje pritiska in poslušanje bitja srca s stetoskopom.
PATRIK – Bilo je super! Spoznal sem super novo zdravilo s čebulo, če si prehlajen in kdaj si je potrebno razkuževati roke z razkužilom.
ANA – Ura je bila poučna, saj smo se pogovarjali tudi o zdravi prehrani, prebavni poti, o dihanju o žilicah in krvi.
MIHA – Zdravnik nam je pokazal tudi nekaj pripomočkov: stetoskop, merilni trak, injekcijo, razkužilo za roke.
PATRICIJA – Nepozabni dan! Poslušali smo si lahko tudi srce in sedeli smo lahko na klopeh (po dovoljenju učiteljice).
O vsem povedanem se lahko prepričate tudi na fotografijah.