16. oktober - svetovni dan hrane

16. oktober - svetovni dan hrane
Kako dosegati varnost hrane tudi v času krize.
V okviru projekta Progreens Spodbujanje uživanje sadja in zelenjave smo na šoli organizirali nekaj dejavnosti, katerih cilj je povečati uživanje sadja in zelenjave ter pomen sadja in zelenjave v dnevni prehrani.
Učenci 6. razreda smo pripravili različne namaze s skuto in zelišči, ajdovo kašo, sirove kroglice z zelišči, tunin namaz, grško in sadno solato, palačinke z domačo marmelado in jabolčno čežano. Najbolj všeč so nam bile palačinke in melisin čaj. Pomagali so nam starši in stari starši ter učiteljica Anica Nerad. Tudi ostale šolske ure smo posvetili temu dnevu. Ste že jedli pečene laške buče? Mi smo.
1. razredi pa so povabili starše in skupaj z njimi izdelali odlična sadna nabodala, ki so jih z veseljem pojedli.
Oglejte si slike, ki so nastale ob svetovnem dnevu hrane.


