Nemške drobtinice
Objavljeno Petek, 08 Maj 2009
Mini projekt: Povezava učencev razredne in predmetne stopnje - nemške drobtinice, maj 2009
Učenje je aktivnost, ki je najuspešnejša takrat, ko se otrok počuti varnega, sprejetega in lahko v miru ustvarja. Za dobro klimo v razredu si moramo nenehno prizadevati, saj so razredne skupnosti sestavljene iz različnih karakterjev otrok, ki jih moramo naučiti živeti skupaj in se sprejemati z vsemi različnostmi, ki so med njimi. Porodila se mi je zamisel o povezovalnem projektu z namenom, da se sprejemanje drugačnosti preseli tudi izven razreda.
Cilji so predvsem: druženje in sodelovanje starejših učencev z mlajšimi, povečati priljubljenost nemščine med otroci in popestriti ure podaljšanega bivanja.
Mini projekt smo izvedli v torek, 4.5.2009.
Učenci -sedmošolci- so predstavili načrt dela:
- najprej se predstavijo
- nato razložijo metodo dela
- razdelijo učence v manjše skupne
- z učenci predelajo določen tematski sklop
- sledi ustno preverjanje znanja
- za konec pa še podelitev priznanja in sladka nagrada
Oglejte si fotografije, ki jih je naredila Nika Radišič, in preberite mnenja učencev ter mentorice, ki so sodelovali v tem projektu.
![]() |
![]() |
![]() |
Lepo mi je bilo, ker smo imeli številke. V moji skupini sem dobil petico.
Gašper
Na začetku je bilo dolgočasno, potem pa lepo.
Luka
Bilo je zanimivo, vendar so bili nekateri zelo nagajivi.
Adriana
Všeč mi je bilo, ker smo učili otroke.
Katja
Po našem druženju sem naredila evalvacijo in ugotovila, da so takšne oblike res prijetna osvežitev, kajti učenci spoznavajo drug drugega, se kaj uporabnega naučijo, hkrati pa razvijajo zaupanje v starejše učence. Mislim, da ima vsak učitelj možnost povezati učence, ki bodo potem še raje hodili na to šolo.
Šola smo ljudje…
Mentorica projekta: Suzana Novak