Eko dan ob dnevu Zemlje v 4.b

Natisni
Objavljeno Torek, 13 Maj 2008

OB DNEVU ZEMLJE smo tudi letos na naši šoli izpeljali EKO DAN, ki je bil 22.4.2008 – na temo VODA.

CILJ :
Učence ozaveščati preko različnih dejavnosti o pomenu vode za življenje ter jim približati dejstvo, da sladke vode na planetu ni v izobilju!
Učenci RS (od 1. do 5. razreda) smo se poizkušali v različnih dejavnostih.

-
viharili možgane na temo VODA – izdelava MV, plakatov
- izvajali poizkuse z VODO
- se šli KVIZ – o vodi
- brali knjige o VODI – pisali pesmice o VODI
- gubali ladjice ali dežnike – likovno ustvarjanje

Imeli pa smo tudi skupno dejavnost na vsej šoli. Vsi razredi smo ta dan merili, koliko vode porabimo v razredih za umivanje rok, morda zalivanje, pitje, likovni pouk,… S to dejavnostjo smo hoteli ugotoviti, kolikšna je poraba VODE v enem dnevu. Zbirali smo vodo, ki smo jo tekom dneva porabljali.

Dejavnost je potekala takole:
V umivalnik smo postavili posodo, s katero smo prestrezali vso vodo, ki je odtekala iz pipe in smo jo porabljali ta dan. Vodo smo zbirali v litrski steklenici in jo s tem merili (na različne načine – starostni stopnji primerno).
Rezultate smo beležili v razpredelnico po določenih urah. Na koncu pa rezultate prikazali tudi z grafom. Tako smo dobili približek porabljene vode na dan na razredni stopnji. S tem podatkom se lahko izračuna porabe vode na šolsko leto.

TAKO JE POTEKAL EKO DAN na temo VODA V 4.B RAZREDU.

Več fotografij najdete v galeriji.

Nekaj misli o dnevu:
- Dan se je hitro iztekel. Delali smo poizkuse z vodo po skupinah. Najprej smo izid morali sami napovedati, šele potem smo ga izvedli. Pogovarjali smo se o planetu Zemlja in delali dežnike. Najboljši poizkus mi je bil SVEČA. Ta dan je bil posvečen ZEMLJI. BINE, ŽAK, ALEKS
- Bilo je zelo poučno in lepo. Imel sem se fantastično – najbolj so mi bili zanimivi poizkusi, ki so bili cool. (kako ostati suh sredi vode?) Ugotovili smo, da moramo z vodo bolj varčevati. TADEJ, ŽIGA, NEJA, PATRICIJA
- Danes sem se imel zelo lepo. Pogovarjali smo se o varčevanju vode. Vesel sem, da lahko skrbim za naravo. Razmišljali smo, zakaj oz. kje vse potrebujemo vodo. Čuvajmo naš planet ZEMLJA. Zanimivo je bilo meriti vodo, ki smo jo porabili. NINO, LAN, TIA
- Imeli smo Eko dan. Bilo je zabavno, zanimivo in pestro. Všeč so mi bili poizkusi z vodo in na koncu smo izdelali čudovite pisane dežnike. Vsak je bil drugačne barve, vendar so vsi namenjeni dežju. DOMENICA, ZORANA, SANDI, PREDRAG
- Danes je bilo v našem razredu mokro, saj smo se ob poizkusih veliko naučili pa tudi nekaj vode polili po mizah in po tleh. Nekatere poizkuse sem že poznala in naprej vedela, kaj se bo zgodilo. Na Eko dnevu sem uživala in škoda, da je hitro minil. Takih dni si še želim, ker je delo podobno tehniškim dnevom. URŠKA, VITA, LANA, ŠPELA

Učenci 4.b razreda in učiteljica Suzana Juteršnik
Copyright 2013, Osnovna šola III Murska Sobota
Piškotki - Izjava o varovanju osebnih podatkov - preberi več...
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free