MPZ na pripravah
Objavljeno Četrtek, 23 April 2015
Na naši šoli deluje mladinski pevski zbor pod taktirko učiteljice glasbe, Tjaše Šimonka. V prihodnjih mesecih pevce čaka veliko nastopov, in sicer na BUM-festivalu, na sklepni prireditvi ob 50-letnici naše šole in tudi na zaključni prireditvi ob koncu šolskega leta. Da bi se vsi skupaj malo sprostili in uživali, ob vsem tem pa se še pripravljali na nastope, so se prejšnji teden od četrtka do sobote odpravili na Hodoš. Že vnaprej bi se rada zahvalila svoji prijateljici Vesni, ki mi je zaupala, kaj vse so tam počeli. V četrtek so se že med poukom veselili odhoda, ki je nastopil šele popoldne, ob 15.30. Po krajši, a vsekakor zabavni in veseli vožnji, so prispeli v dom, ki je večini že dobro znan. Porazdelili so se po sobah in se pripravili na vaje, ki so bile na vrsti po poznem kosilu. In glej, že je nastopil večer, ko je bil seveda čas , da vsak počne tisto, kar mu je najbolj pri srcu. Večina se jih je zaradi lepega vremena odpravila ven, na igrišče. Po tem pa je seveda sledil čas za spanje, ki pa je bil zelo potreben, saj so naslednji dan vstali že ob sedmih. Sledile so običajne jutranje zadeve, kot so urejanje, zajtrk, pospravljanje sob ipd. Dopoldan so sledile vaje, vaje, vaje… Z odmori, se razume! Tudi popoldne ni bilo nič drugače. Vendar se je splačalo, kajti zadnji dan sledi… Zaključni večer! Veselju in sladkarijam, se razume, ni bilo ne konca ne kraja. Čisto zadnji dan, v soboto, so dopoldne posvetili vajam, odmore pa pripravljanju na odhod, ki je bil po kosilu. Marsikdo se je med poslušanjem zanimivih pripovedi naših pevcev jezil, zakaj se ni vpisal v pevski zbor… In med njimi sem bila tudi jaz…
Ana Stančin, 7.b