Tradicionalni slovenski zajtrk 2014

Natisni
Objavljeno Nedelja, 23 November 2014
V Sloveniji letos že tretjič obeležujemo dan slovenske hrane, ki je vsak tretji petek v mesecu novembru. Slovenske šole in vrtci sodelujejo v projektu Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je potekal tudi na naši šoli. Tako smo v petek, 21.11., malicali črn kruh, maslo, med in jabolko, pili pa smo toplo mleko. Bistvo tega zajtrka pa je, da je hrana lokalno pridelana. Tako npr. jabolka niso bila škropljena in vsa živila, ki smo jih uživali, so bila od domačih pridelovalcev, torej iz Prekmurja. V okviru Tradicionalnega slovenskega zajtrka smo izvedli tudi krajše delavnice. Mlajši učenci so prisluhnili predavanju g. Stanka Kapuna o čebelah, kjer so izvedeli vse o opraševanju, o čebeljih pridelkih, njihovih proizvodih in seveda o medu. Starejši učenci pa smo se pogovarjali o tradicionalnih zajtrkih po svetu in na to temo izdelali plakate. Izvedeli smo, da je naš tradicionalni zajtrk v nasprotju z Anglijo in Ameriko zelo zdrav. Učenci 8. in 9. razredov pa so se še preizkusili v pripravi angleškega tradicionalnega zajtrka, ki je vseboval jajca na oko, slanino, fižol … Vsi učenci pa smo se iz šole zagotovo odpravili z mislijo, da moramo lokalno pridelano hrano spoštovati in jo čim večkrat uživati.
Ana Stančin, 7.b

Več slik si lahko ogledate s klikom na sliko.
Copyright 2013, Osnovna šola III Murska Sobota
Piškotki - Izjava o varovanju osebnih podatkov - preberi več...
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free