Nacionalni Otroški parlament

Natisni
Objavljeno Sreda, 23 April 2014
Z Majo Bagari sva bili izbrani kot predstavnici pomurske regije, zato sva se v ponedeljek, 7. aprila, odpravili v Ljubljano na nacionalni Otroški parlament, ki je potekal v Državnem zboru RS. Odpotovali smo skupaj s predstavniki ostalih pomurskih občin. Ko smo prispeli, smo najprej odšli v veliko dvorano na uvodno prireditev, kjer nas je nagovoril predsednik države, Borut Pahor. Po končanem govoru smo se razdelili v štiri večje skupine. Obravnavali smo naslednje teme:
- vpliv medijev,
- revščina,
- drugačen sem, saj si tudi ti,
- doseganje ciljev.
V skupinah smo debatirali o določeni temi, ki smo jo potem predstavili na plenarnem srečanju. Tam smo razpravljali o vsaki temi posebej.  Mladi parlamentarci pa smo lahko postavili vprašanja tudi predsednici vlade, Alenki Bratušek, ki se nam je pridružila ob 13.00. Po končani debati smo opravili kosilo v Državnem zboru in se odpravili še v Cankarjev dom na delavnico Nasilje nad otroci. Prisotna je bila varuhinja človekovih pravic in predstavnica mednarodne organizacije Za zaščito otrok proti nasilju. Po končani delavnici smo se utrujeni in polni novih izkušenj vrnili nazaj v Mursko Soboto. Vesela sem, da sem bila izbrana, saj sem pridobila novo izkušnjo, katere se bom rada spominjala.
Maruša Atelšek, 9.a
Copyright 2013, Osnovna šola III Murska Sobota
Piškotki - Izjava o varovanju osebnih podatkov - preberi več...
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free