Obisk na Osnovni šoli IV
Objavljeno Četrtek, 21 November 2013
V tem šolskem letu smo se odločili za večje sodelovanje z Osnovno šolo IV Murska Sobota. Učence želimo spoznati z drugačnostjo in jih učiti sprejemanja raznolikosti. Tako so učenci sedmih razredov v manjših skupinah, v sklopu predmeta državljanska vzgoja in kultura ter etika, imeli voden ogled šole, za katerega je poskrbela šolska svetovalna služba in vodstvo OŠ IV. O obiskih pa so nastali naslednji vtisi...
Šolska svetovalna služba
Dne 18. 10. 2013 je približno pol našega razreda obiskalo OŠ IV z namenom, da bi podrobneje spoznali njihovo šolo in zakaj jo učenci sploh obiskujejo.
Tako smo se zjutraj pri prvi uri odpravili k sosedom, kjer nas je pričakala ravnateljica. Opisala in razložila nam je potek dela v njihovi šoli ter potrebe nekaterih učencev. Vsi smo pozorno poslušali in spoznali, da otroci tam niso sami krivi za to, kakšni so, ter da so tudi oni spoštovanja vredni ljudje. Sama pri sebi sem se zavedala, da imam srečo, da sem takšna kot sem. Pozneje smo obiskali še nekaj razredov. V enem od njih so nam učenci tudi zapeli. Bili so nas izredno veseli, tako da so jim kar žarele oči. A mene so spet preplavili različni občutki. Na trenutke so se mi učenci zasmilili, saj si mi ne moremo predstavljati, kako je njim. Le nasmehnila sem se in na koncu smo vsi z radostjo zaploskali.
Tisti dan sem se veliko naučila, spoznala sem, da tamkajšnjih otrok ne smemo zaničevati, se norčevati iz njih. Obisk mi je bil zelo všeč in želim, da bi ga izvedli vsi razredi naše šole.
Tako smo se zjutraj pri prvi uri odpravili k sosedom, kjer nas je pričakala ravnateljica. Opisala in razložila nam je potek dela v njihovi šoli ter potrebe nekaterih učencev. Vsi smo pozorno poslušali in spoznali, da otroci tam niso sami krivi za to, kakšni so, ter da so tudi oni spoštovanja vredni ljudje. Sama pri sebi sem se zavedala, da imam srečo, da sem takšna kot sem. Pozneje smo obiskali še nekaj razredov. V enem od njih so nam učenci tudi zapeli. Bili so nas izredno veseli, tako da so jim kar žarele oči. A mene so spet preplavili različni občutki. Na trenutke so se mi učenci zasmilili, saj si mi ne moremo predstavljati, kako je njim. Le nasmehnila sem se in na koncu smo vsi z radostjo zaploskali.
Tisti dan sem se veliko naučila, spoznala sem, da tamkajšnjih otrok ne smemo zaničevati, se norčevati iz njih. Obisk mi je bil zelo všeč in želim, da bi ga izvedli vsi razredi naše šole.
Klara Konkolič, 7.b
Pred obiskom OŠ IV sem mislil, da so vsi učenci tam agresivni. Prej jih nisem niti gledal, zdaj pa jih včasih, saj vem, da niso agresivni in se ne bodo grdo obnašali, ko jih bom srečal na poti domov.
Brez podpisa
Mislil sem, da se nič ne učijo in da so hudobni. Zdaj sem bolj vesel, ker sem videl, da so prijazni. Všeč mi je, ker sem videl, kako in kaj se učijo.
Brez podpisa