Osnovna šola Prežihovega Voranca Bistrica

Odgovorna šola preudarno, vedoželjno in ustvarjalno v bodočnost.

OŠ Prežihovega Voranca Bistrica>>Vrtec

 

Utrinki minulih dogodkov in napovednik prihodnjega dogajanja

 

Mini maturanti

junij 2017

1 2 3

4 5 6

…Hitro zrastle so nam roke, noge,
vsak dan vedno več ve naš razum
in prestrašiti se res ne damo
dan za dnem je večji naš pogum…

Tako je toplega junijskega dne odmevalo iz ust naših otrok.
Hitro se je zasukalo leto in tako je skupina najstarejših otrok vrtca ponosno povedala, da je pripravljena, da si na ramo nadene torbe in ponosno zakoraka šolskim dogodivščinam naproti.
Seveda so se jim pridružili tudi ostali otroci vrtca.  Skozi pesmi, igro, ples in foto utrinke, smo obujali spomine na dogajanje skozi celotno leto, si pričarali prijetno popoldne, poglabljali naše prijateljstvo in uživali v čarobnosti našega sožitja.
Nekateri so kaj kmalu zakorakali počitniškim dnem naproti, ostali pa bomo uživali v prijateljskem vzdušju, igrarijah in poletnih radostih v  vrtcu.

 

Dan športa

sreda, 31. maj 2017

V sredo, 31. 5. 2017 je bil mednarodni dan športa, ki smo ga obeležili skupaj s starši in starimi starši. K sodelovanju smo povabili člane NK Bistrica. Kaj se je dogajalo na nogometnem igrišču na Srednji Bistrici, si oglejte na tej povezavi (priponka .pdf).

 

 

Dan odprtih vrat

četrtek, 13. april 2017

V četrtek, 13.4.2017, smo že drugo leto v vrtcu pripravili dan odprtih vrat. Vrata so bila odprta vsakemu, ki nas je želel obiskati, še posebej smo povabili otroke, ki še ne obiskujejo vrtca. Obiskovalci so si na ta dan lahko ogledali prostore vrtca in izvedeli več o programu in življenju v vrtcu. Staršem smo odgovorili na njihova vprašanja in jim predstavili potek dneva, skupaj z otrokom pa so lahko sodelovali pri dejavnostih. Strokovne delavke smo pripravile zanimive delavnice na temo Velike noči. Otroci so si lahko ob pomoči staršev izdelali velikonočni izdelek. Več utrinkov si lahko ogledate na tej povezavi (priponka .pdf).

Zapisali: Alenka Korošec in Bojana Feuš

 

 

Poskusi za otroke

petek, 21. april 2017

1 2 3 4

V petek 21. aprila, smo se otroci iz starejših dveh skupin udeležili delavnice z naslovom »Poskusi za otroke«, katero so pripravili dijaki 2. letnika vzgojiteljske šole iz Ljutomera.            
V delavnici smo si izdelali vsak svoj kalejdoskop in bili priča poletu rakete.

 

 

Pevska revija

četrtek, 20. april 2017

1 2 3

V četrtek, 20. 4. 2017, smo se z otroki? pevskega zbora Muzikalčki, Vrtca Bistrica, udeležili revije otroških in mladinskih zborov Otroci pojo. Revija je potekala v Kulturni dvorani v Lendavi, v organizaciji JSKD.Otroci so zapeli tri pesmi. Pastirček in Pajek, avtorja J. Bitenca ter Zbadljivko, avtorjev M. Vodopivca in K. Koviča. Kot solistki sta se predstavili Živa G. in Valentina B.
Na klavirju, prečni flavti in violini so jih spremljale učenke Oš, Klara L., Isabel N. in Evelina Č.
Otroci so se odlično predstavili.

Kdo je napravil Vidku srajčico

četrtek, 6. april 2017

1 2 3 4

5 6 7 8

»Novo srajčico imam in nikomur je ne dam«. Tako je odmevalo na Srednji Bistrici, kjer so otroci Vrtca Bistrica s svojimi vzgojiteljicami, z bratci in s sestricami, ki obiskujejo šolo ter dijakinjami predšolske vzgoje GFML, zaigrali glasbeno pravljico Kdo je napravil Vidku srajčico.

Videk je bil dobrosrčen fant, a v tenki strgani srajčici, zato so se otroci posameznih oddelkov prelevili v živalice z namenom, da bi mu pomagali do nove srajčice.  Majcene ovčke so prispevale svojo mehko in belo volno. Pajki so s svojimi tenkimi nožicami pridno stkali tkanino. Raki krojači so urezali srajčico, ki so jo prijazni ptički sešili v prelepo novo srajčico.

Prelepa zgodba je bila prepletena s prijetnimi zvoki pesmi, ki so jih iz svojih grl izvabljali otroci in dekleta šolskega ansambla ter ubranih instrumentalistk na klavirju, kitari, violini in prečnih flavtah.  

In tako Vidkovega veselja ni zmanjkalo…prav tako veselja na otroških obrazih.

 

Pust v našem vrtcu

torek, 28. februar 2017

1 2 3

4 5 6

»Tralala, hopsasa  pustne smo šeme, tralala, hopsasa nič nismo lene. Tralala, hopsasa mi se vrtimo, tralala hopsasa in veselimo« smo v vrtcu  prepevale vesele maškare in s pesmijo in plesom preganjale zimo.

 

Kulturni teden v našem vrtcu

ponedeljek, 27. februar 2017

Od srede, 1. 2. 2017 do torka, 7. 2. 2017, smo v vrtcu vse starostne skupine dejavnosti posvetile bližajočemu se kulturnemu prazniku. V goste smo povabili učiteljico slovenskega jezika Katjo Kustec, ki nam je približala pesnika Franceta Prešerna in njegova dela. Obiskali smo krajevno knjižnico na Srednji Bistrici in s kulturnim programom zaključili v vaški dvorani na Srednji Bistrici.

Kaj smo še počeli, si oglejte na fotografijah na tej povezavi (priponka .pdf).

 

Spanje v našem vrtcu

ponedeljek, 6. februar 2017

Dolgi zimski večeri so včasih prav dolgočasni. Da bi jih popestrili smo se v vrtcu na Srednji Bistrici odločili, da bomo večer in noč preživeli skupaj. Naš večer smo poimenovali: »Rajam, plešem, se vrtim.« Preživeli smo zabaven večer, prespali noč in se zbudili v novi dan.
Če ste radovedni, kaj se je zvečer in ponoči dogajajo v vrtcu, vas vabimo, da si ogledate naše fotografije

na tej povezavi (priponka .pdf).

Vzgojiteljici Bojana Feuš in Dragica Laci

 

Skozi pravljice v čarobni december

januar 2017

1 2 3 4 5

Skozi imenovani tematski sklop, smo v decembru poslušali različne pravljice in ustvarjali na temo le teh. Vzgojiteljice so vsak teden pripravile pravljično uro, kjer so pravljice bodisi prebrale, dramatizirale ali jih opremile z lutkami.
V decembrskem času nas je v vrtcu obiskal Miklavž, Dedka Mraza pa smo šli poiskat v Ljutomer, kjer je prišel v spremstvu dijakov vzgojiteljske šole Ljutomer. Deležni smo bili tudi obiska Božičke, ki nam je pripeljala zvrhan voz novih igrač.
Otroci smo s pomočjo vas staršev pomagali ptički Lili in zajčku Viliju poiskati izgubljeno jelko, katero smo potem okrasili in jo postavili v garderobo vrtca.
Skratka imeli smo se lepo.
Upamo, da so tudi vam decembrski dnevi  prinesli kar ste želeli, da se vaše želje izpolnjujejo in vaše sanje uresničujejo. Več utrinkov si lahko ogledate na tej povezavi (priponka .pdf).

Vzgojiteljica Liljana TIVADAR

 

Obvestilo

21. december 2016

Vabimo vas, da si na tej povezavi (priponka .pdf) preberete obvestilo Občine Črenšovci.

 

 

Tradicionalni slovenski zajtrk v našem vrtcu

18. november 2016

1 2 3

4 5 6 7

V petek, 18.11.2016, smo v vrtcu obeležili Tradicionalni slovenski zajtrk, katerega pobudnica je Čebelarska zveza Slovenije. Zaužili smo zdrav tradicionalni zajtrk: kruh, maslo, med, jabolko in mleko. Obiskala sta nas člana Društva čebelarjev g. Kustec in g. Gjerek. Otroci najstarejše skupine so nam zapeli Slakovo pesem Čebelar. Da bi bil dan še lepši smo se odpravili na kmetijo tete Marije, ki nas je pogostila z zeliščnim čajem in pečenimi ptički.

 

Vaja evakuacije v našem vrtcu

oktober 2016

1 2 3 4

V sredo, 19.10.2016 ob 9.30, smo v vrtcu izvedli vajo evakuacije. Namen vaje je bil, da se otroci in zaposleni seznanijo kako ukrepati v primeru požara, kako zapustiti stavbo in da se ne smejo vračati v stavbo.
Strokovne delavke so uspešno evakuirale vse otroke, le ena vzgojiteljica je ostala ujeta v »požaru«. Gasilci so takoj po prihodu začeli z intervencijo. Uspešno so pogasili požar in rešili vzgojiteljico, kateri je bila nudena ustrezna prva pomoč.
Po vaji evakuacije, ki je bila po poročilu poveljnika GZ Črenšovci, uspešno opravljena, je sledil ogled gasilskega vozila in opreme ter vaja z vedrovko.
Hvala gasilcem za pomoč pri izvedbi vaje.

 

Teden otroka v vrtcu

oktober 2016

Dragi starši,
v tednu od 3. do 7. oktobra je tudi v našem vrtcu potekal teden otroka.

Vabimo vas, da si na na tej povezavi (priponka .pdf) ogledate utrinke iz aktivnosti, ki smo jih pripravili v tem tednu.

 

Prvi jesenski dan

22. september 2016

1 2 3 4

V četrtek nas je v vrtcu obiskal jesenski mož – boter jesen.
Prinesel nam je novo jesen in se z nami družil. Da ne bi bili lačni, nam je pripeljal voz poln sadja. Veselil se je in rajal z nami. Pomerili smo se tudi v jesenskih igrah. Za konec smo zapeli pesmico o jesenskih živali in se posladkali z jesenskimi dobrotami.

Pripravil: vzgojitelj Borut Balažic