Osnovna šola Prežihovega Voranca Bistrica

S kakovostnim delom in medsebojnim spoštovanjem, želimo mladim privzgojiti odgovornost do sočloveka, dela in življenja.

OŠ Prežihovega Voranca Bistrica>>Vrtec_arhiv

 

Utrinki dogajanja minulih šolskih let

 

Vrtijada v Kobilju

četrtek25. april 2013

v1 v2 v3

v4 v5

V četrtek, 25. 4. 2013, smo se udeležili Vrtijade v Kobilju, kjer smo se podali škratovim dogodivščinam naproti. To je bilo že 14. tradicionalno srečanje sedmih vrtcev pri OŠ, namenjeno gibanju in druženju. Srečanja se je udeležilo veliko naših otrok in staršev. Bilo je lepo.
Kaj vse smo počeli, si lahko ogledate na gornjih fotografijah.

Zapisali: Dragica Laci in Daniela Huber Tkalec

 

 

Brez pravljic ni pravega otroštva

sreda24. april 2013

p1 p2 p3 p4

Brez pravljic ni pravega otroštva. Ob pravljici otrok zaživi na vseh razvojnih stopnjah polno življenje, saj odslikava njegov svet, pravljičen svet.
Zanj je vse resnično, tudi kamen lahko govori, se giblje, vse se lahko spremeni. Pravljica prepušča otrokovi domišljiji, da bo tisto, kar odkriva o življenju, lahko uporabil zase. Pravljica nosi v sebi nekaj božanskega, saj se v njej vse dogaja na ravni čudežev, ki jim otrok prisluhne in so v danem trenutku zanj resnični. Čuti jo kot življenje in v pravljici otrok resnično zaživi.
Vseh teh misli se zavedamo vsi strokovni delavci našega vrtca. Zato nam je bil posebej velik izziv priskrbeti kakovostne slikanice s kakovostnimi pravljicami. S pomočjo mnogih izmed vas nam je tudi uspelo. Prav te so namreč minuli petkov dan narisale velike nasmehe na lica naših otrok, nas spremljale ves dan in tudi noč, ko smo s pravljicami iz novih slikanic skupaj zasanjali v vrtcu.
To pa ni bilo vse. Vzgojiteljice so malim knjigoljubom pričarale prav posebno vzdušje z odigrano dramatizacijo Svetlane Makarovič: Pod medvedovi dežnikom. Otroci so uživali, bili zelo kritični do lisice, ki je na koncu zaradi svoje oholosti ostala brez prijateljev.
Skupaj smo sklenili, da bomo vsi prijatelji med seboj. Povezovale nas bodo tudi nove slikanice s pravljicami, ki jih bomo z veseljem prebirali in prelistavali. Zato še enkrat iskrena hvala vsem, ki ste nam to omogočili.

Zapisala: Andreja KELENC

 

 

Sanje v mojem vrtcu

petek19. april 2013

s1 s2 s3

s4 s5

Otroci in vzgojiteljice smo se v petek, 19. 4. 2013, podali v nočni  svet pravljic in noč preživeli v vrtcu. V svet pravljice so nas popeljale članice društva AGS Bobri iz Bistrice, katere so odlično odigrale pravljico Mojca Pokrajculja. Po ogledu dramatizacije je sledila delavnica, kjer smo si iz satja izdelali sveče , povečerjali, nato pa se odpravili na pohod z lučkami. Poskušali smo najti zajčka, katerega so živali iz pravljice napodile. Žal ga kljub svetlim lučkam nismo našli. Kam je pobegnil, ali se skril, ne vemo. Kdo ve, mogoče pa je odskakljal nazaj v pravljico.
Starši, z vašo pomočjo smo preživeli čudovit večer, kajti če nam nebi zaupali vaših otrok, tega nebi mogli izpeljati.
Do naslednjega snidenja v vrtcu lep pozdrav,

Prispevek zapisali: Liljana Tivadar in Daniela Huber

 

 

Očiščevalna akcija v vrtcu

četrtek18. april 2013

o1 o2 o3 04

V četrtek, 18.4.2013, smo v našem vrtcu izvedli očiščevalno akcijo. Tudi letos ni šlo brez pomoči staršev, starih staršev, ki so nam pomagali prekopati peskovnik, pomesti vrtčevo dvorišče ter pobrati smeti v vrtcu in po bližnji okolici.

Zapisali: Lidija Vučko in Bojana Feuš

 

 

Muzikalčki na pevski reviji v Lendavi

sreda17. april 2013

p1 p2 p3

V sredo, 17. aprila, so se otroci iz otroškega pevskega zbora »Muzikalčki« predstavili in nastopili na pevski reviji: »Otroci pojo in Mlada grla« v Kulturnem domu Lendava. Otroški zbor deluje  v okviru obogatitvene dejavnosti vrtca. Na reviji smo nastopili prvič, zapeli smo tri pesmi: »Račka kratkotačka; Šola; Lisička je prav zvita zver« in se odlično izkazali. Vse nastope si je ogledala strokovna spremljevalka ga. Tadeja Vulc, ki je opazila, da naši otroci z veseljem pojejo ter nas pohvalila in čestitala za pogumen nastop in sodelovanje.

Utrinke si lahko ogledate na spodnji povezavi:  http://www.pomurec.com/vsebina/16410/FOTO:_Srecanje_otroskih_in_mladinskih_pevskih_zborov_v_Lendavi

Pripravila: Valentina Gjura

 

 

 

 

Plesna revija

ponedeljek8. april 2013

pl1 pl2 pl3 pl4

V ponedeljek, 8. aprila, smo z otroki iz Vrtca Bistrica nastopili na plesni reviji: »PLESNI KORAKI«, v domu kulture Ljutomer. Naš plesni krožek deluje v okviru obogatitvene dejavnosti vrtca pod mentorstvom: Valentine Gjura in Urške Sabotin.  V krožek so vključeni otroci stari od 3-6 let. Na reviji smo se predstavili prvič, in sicer s pesmijo JAN (Andreja Zupančič). Pesem govori o fantičku, ki ga očka vsak večer lovi, ker si noče obleči pižame. Tudi mi smo se oblekli v pižame ter prikazali, kaj vse počne Jan preden gre spat. Na koncu pa smo poslali poljubčke vsem tistim, ki si zvečer radi oblečete pižame. Vse nastope si je ogledala strokovna spremljevalka ga. Tina Dobaj Eder, ki nas je pohvalila in čestitala za pogumen nastop in sodelovanje.

Utrinke si lahko ogledate na spodnji povezavi: http://www.pomurec.com/foto/14296/Plesni_koraki_-_Obmocno_srecanje_plesnih_skupin_v_Ljutomeru

Pripravila: Valentina Gjura

 

Obisk in predavanje Društva za zaščito živali Pomurja

petek5. april 2013

d1 d2 d3

V predšolskem oddelku nas je v petek, 5. 4. 2013, obiskala ga. Anja Ivanjšič  in nam na zanimiv način predstavila, kako naj pravilno ravnamo z živalmi. Še posebej so otroke zanimali hišni ljubljenčki, najbolj muce in psi, saj jih imajo nekateri doma.
 Naučili smo se, da mora pri odločitvi za izbiro hišnega ljubljenčka sodelovati cela družina, enako pri skrbi in negi zanj. Otrokom so nam pri ravnanju z živalmi in pri skrbi zanje vzgled in pomoč starši.
Hvala Društvu za zaščito živali Pomurja za kvalitetno predavanje, ki bo tudi uvod v nov tematski sklop našega oddelka. Več si lahko preberete na http://www.dzzpomurja.si/?page_id=1718.
Pripravila: mag. Erika Hvala, vodja vrtca

 

Otroci folklorne skupine vrtca Bistrica nastopili na folklorni reviji v Lendavi

četrtek4. april 2013

V četrtek, 4. aprila, so otroci folklorne skupine Vrtca Bistrica nastopili na Folklorni reviji v Kulturnem domu Lendava. Otroška folklorna skupina je organizirana v okviru obogatitvene dejavnosti vrtca, pod mentorstvom strokovnih delavcev: Alenke Korošec, Vladimirja Majcna in Valentine Gjura. Na reviji so nastopili prvič, predstavili so »Igre otrok pri mlinu na Muri« in se odlično izkazali.
Čestitke vsem nastopajočim in mentorjem!!!
Utrinke si lahko ogledate na spodnji povezavi: http://sobotainfo.com/novice/ogled/18700/

ali na http://www.pomurec.com/vsebina/16186/FOTO:_Lendavski_oder_pripadel_otroskim_folklornim_skupinam.
Pripravila: mag. Erika Hvala, vodja vrtca

 

 

Zdravje v vrtcu

torek2. april 2013

zv1 zv2 zv3 zv4

V četrtek 21.3. in v torek 26.3.2013 smo se strokovne delavke vrtca Bojana Feuš, Dragica Laci, Lidija Vučko in Urška Sabotin udeležile s primerom dobre prakse v projektu Zdravje v vrtcu, ki je potekalo na Zavodu za zdravstveno varstvo v Ljubljani. Predstavile smo se z dvema različnima primeroma dobre prakse v vrtcu, in sicer Bio prehrana (vsebino si lahko ogledate na tej povezavi, priponka .pdf) in Vpliv mikroorganizmov na zdravje (vsebino si lahko ogledate na tej povezavi, priponka .pdf).

 

 

POMLADNA PRIREDITEV V VRTCU BISTRICA

petek15. marec 2013

V petek, 15. 3. 2013, smo otroci Vrtca Bistrica s plesom, petjem in otroško razposajenostjo skušali priklicati pomlad. Na velikem odru v dvorani na Srednji Bistrici so nastopili prav vsi otroci vrtca, bilo je glasno in igrivo. Namen prireditve je bil obeležiti mesec marec kot mesec, ki je posvečen družini  - mamicam, ženskam, očetom in vsem, ki z veliko mero ljubezni in energije sodelujete pri vzgoji otrok -ter  z otroško dobro voljo priklicati pomlad.


Prireditvi so dodali poseben čar tudi gostje – otroci Vrtca Črenšovci, otroci folklorne skupine OŠ Prežihovega Voranca Bistrica in folklorno društvo Pozvačin. Starši otrok našega vrtca so poskrbeli na pogostitev z domačim pecivom, tako da je bilo druženje ob zaključku prireditve sladko, okusno in nadvse prijetno.


Na prireditvi smo z vašo pomočjo, dragi obiskovalci zbrali sredstva, ki bodo namenjena nakupu otročkih slikanic, ki bodo obogatila knjižne kotičke v oddelkih vrtca. Prepričani smo, da bodo pričarale nasmeh na obrazu naših malčkov in jih popeljale v čudovit svet besed, pravljic, zgodbic … ter jih navdušile za poslušanje in branje. Spodbujanje porajajoče se  pismenosti pa je tudi ena prioritetnih nalog našega vrtca,  nove slikanice nam bodo v veliko pomoč pri uresničevanju zadane naloge.


Vsem sodelujočim, staršem otrok in vsem, ki ste na katerikoli način prispevali k uspešnosti prireditve, se v imenu otrok in celega kolektiva našega vrtca, iskreno zahvaljujemo za sodelovanje. Hvala tudi vsem, ki ste v teh časih nesebično prispevali v sklad za nakup otroški slikanic. Z veliko hvaležnostjo se vam zahvaljujejo predvsem naši otroci, ki so ob tej priložnosti zapisali in na koncu zapeli naslednje verze:


HVALA VSEM, KI DANES STE PRIŠLI,

KI DANES STE PRIŠLI, DA BI NAS VIDELI,

KI DANES STE PRIŠLI, DA BI NAS VIDELI.

 

HVALA VAM ZA VSE, KAR DAROVALI STE,
KAR DAROVALI STE, ZA OTROKE VRTČEVE,
KAR DAROVALI STE, ZA OTROKE VRTČEVE.

 

VELIKE IN MALE KNJIGE, ZA OTROKE IGRIVE,
ZA  VSE NAŠE ZAKAJČKE, ZA NAS BISTRE GLAVČKE,
ZA  VSE NAŠE ZAKAJČKE, ZA NAS BISTRE GLAVČKE.
HVALA

Fotoutrinke si lahko ogledate na tej povezavi: http://www.pomurec.com/vsebina/15775/FOTO:_Na_Bistrici_pozdravili_pomlad

V vrtcu poteka ob tej priložnosti tudi akcija zbiranja rabljenih otroških slikanic. V kolikor se kje pri vas doma skriva slikanica, ki je ne potrebujete več, je bomo v vrtcu zelo veseli. Tudi pri aktivnosti aktivno sodelujejo starši naši otrok,  zato lepa hvala.

ŠE ENKRAT HVALA ZA VSE!!! 
mag. Erika Hvala, vodja vrtca

 

 

Zaključek projekta "Potujemo z jezikom"

torek19. februar 2013

p1 p2 p3

p4 p5 p6

Otroci oddelka 2-5 let in 5-6 let smo se v šolskem letu 2012/13 prvič pridružili projektu, ki ga organizira Turistična zveza Slovenije. Tokratna tema projekta je bila »Potujemo z jezikom«. Povdarek je bila na spoznavanju lokalne kulinarike. Povezali smo se z lokalnimi pridelovalci (mlinar, Hrenova teta), predvsem pa smo v projekt vključili naše babice. Temo smo nadgradili z spoznavanjem lokalnih običajev, ki so bili v mladosti naših babic vsakdanja opravila. Projekt smo zaključli s prireditvijo »Kak je inda fajn bilou«, ki smo jo priredili v torek 19.2.2013, v dvorani na Gornji Bistrici.
Zahvala za uspešo izveden projekt gre otrokom obeh oddelkov, predvsem pa hvala babicam in dedkom za pomoč pri peki pogač in predstavitvi običajev.
Več slik lahko najdete na tej spletni povezavi: http://www.pomurec.com/vsebina/15267/FOTO:_Otroci_na_Gornji_Bistrici_spoznavali_%C2%BBKak_je_inda_fajn_bilau%C2%AB
Zapisali: Urska Sabotin, Alenka Korošec, Liljana Tivadar, Vladimir Majcen, Valentina Gjura

 

Pustno rajanje

torek12. februar 2013

pust1 pust2 pust3

pust4 pust5

Na pusta smo se pripravljali že v ponedeljek. Spoznali smo tradicionalno oblečenega moškega (vzgojitelj)  v POZVAČINA, ki nas je povabil na gostijo,  vodil ples in otrokom razdelil bombone. Na sam pustni torek smo otrokom preko skeča predstavili pust nekoč. Seveda nismo pozabili na pustno rajanje in na tradicionalne krofe, s katerimi smo se posladkali pri kosilu. Na žalost nam je letos ponagajalo vreme in se nismo mogli predstaviti širši okolici.
Zapisali: Lidija Vučko in Bojana Feuš

 

 

Gledališka predstava

ponedeljek7. januar 2013

gp1 gp2 gp3

gp4 gp5 gp6

V ponedeljek, 7. 1. 2013 smo si otroci iz vrtca ter z učenci prve triade ogledali gledališko predstavo z naslovom ČUDEŽNO PLETIVO, ki nam ga je predstavilo Društvo za boljši svet. Zgodba, ki so nam jo predstavili, je govorila o »čudežnem pletivu« s katerim moramo prepletati prijateljstva. S tem, da nekomu pomagamo, mu polepšamo dan se nam bo vrnilo z enako mero. Na tak način so nam povedali, kako pomembne so vrednote kot so prijaznost in prijateljstvo.

 

 

Obisk Dedka Mraza

četrtek20. december 2012

Stari dedek z belo brado,
stari dedek dobri mož,
vsi te čakamo veselo,
da prineseš zvrhan koš.

dm1 dm2 dm2 dm4

Tudi nas je v četrtek, 20.12.2012, obiskal dedek Mraz in nam prinesel zvrhan koš daril. Še pred njegovim prihodom pa smo vzgojiteljice pripravile predstavo z naslovom Vesel božič, mišek Matiček, kjer smo spoznali, da moramo pomagati prijateljem v stiski in z njimi deliti stvari. Pa čeprav so to samo orehovi piškoti.
                                      …nasvidenje spet drugo leto, dedek Mraz….

Pripravila: Urška Sabotin, vzg.

 

 

Koncert glasbene šole

december 2012

k1 k2 k3 k4

Praznični dnevi se počasi približujejo, zato smo v vrtcu priredili pravi božično – novoletni koncert. Sodelovali so otroci OŠ, kateri obiskujejo glasbeno šolo. Naši otroci so uživali v zvokih harmonike, kitare, flavte. Skupaj smo zapeli in zaigrali pesmico Siva kučma. Marsikateri otrok se je navdušil za igranje instrumenta.
Hvala učencem glasbene šole in njihovi učiteljici ga. Diani Horvat. Zagotovo vas še kdaj pokličemo, da nam kaj zaigrate.

Zapisala: Urška Sabotin

 

 

Iskanje miška Matička

sreda12. december 2012

Slišali smo, da v vrtcu biva mišek Matiček, ki že lep čas peče novoletne piškote. Ker ga čez dan ni mogoče videti v vrtcu, smo ga v sredo zvečer, 12. 12. 2012, skupaj s starši prišli iskat. Pred tem smo si izdelali laterne, s katerimi smo si svetili, da bi ga lažje našli. Na poti smo srečali nekaj živali, ki so nam pomagale pri iskanju miška Matička. Končno smo ga našli v vrtcu, kjer nas je pričakal s polno košaro piškotov, s katerimi smo se posladkali.

Zapisali: Dragica Laci in Daniela Huber Tkalec

 

 

Obisk babic

ponedeljek3. december 2012

ob1 ob2 ob3

V ponedeljek, 3. 12., smo v oddelku otrok od 5 do 6 let v vrtec povabili babice, ki smo jih povabili, da sodelujejo v našem projektu Turizem in vrtec. Skozi projekt smo spoznavali lokalno kulinariko ter od babic zbirali recepte, ki so značilni za naš kraj- Bistrico. Sami pa smo spoznavali nekaj domačih jedi. Obiskali smo teto Maričko in spoznali, kako se kisa repa. Ogledali smo si mlin v našem kraju in odpeljali tja koruzo in pšenico. Mlinar pa nam je podaril koruzno moko. Zapisali smo si tudi recept za perece, ki smo jih spekli v vrtcu. V zahvalo za obisk, smo babicam pripravili majhno presenečenje. Projekt smo jim predstavili preko spletne igralnice. Otroci ob fotografijah pripovedovali, kaj vse se je dogajalo pri nas v našem oddelku.Z nastopom folklore smo zaplesali in zapeli nekaj prekmurskih plesov in pesmi. S tem presenečenjem smo babice in tudi nekatere dedke spomnili na njihove otroške dni. Povabili smo jih, da so skupaj z nami zapeli pesmi, ki so jih peli že v njihovem otroštvu. Babice so s seboj na obisk prinesle tudi »pogače« in njihove recepte, ki smo jih na koncu poskušali. Vsem babicam se iskreno zahvaljujemo za njihov trud ter sodelovanje in nenazadnje za lepo dopoldne, ki smo ga preživeli skupaj.                                                                                              

Pripravili: Valentina Gjura, Alenka Korošec in Vladimir Majcen

 

Prvi utrinki snega

ponedeljek10. december 2012

ps1 ps2 ps3 ps4

Zima je prišla,
sneg leti z neba…

No, pa nas je končno zima obdarila z  nekaj snega. Otroci so se ga zelo razveselili in komaj čakali da gremo na dvorišče.

Zapisala: Bojana Feuš

 

 

Obisk Miklavža v vrtcu

četrtek6. december 2012

m1 m2 m3

m4 m5

Mesec december je prav poseben mesec, je mesec obdarovanj in pričakovanj. Obiščejo nas trije dobri možje: Miklavž, Božiček in Dedek Mraz.
V četrtek, 6.12.2012 je otroke obiskal prvi od treh dobrih mož – sveti Miklavž. Spremljali so ga njegovi angelčki in parklji, kateri niso imeli veliko dela, saj so  v vrtcu samo pridni otroci. Otroci so zapeli nekaj pesmic in Miklavž jih je obdaril s čokolado.

Zapisala: Bojana Feuš

 

 

ODDAJA VLOGE ZA ZNIŽANO PLAČILO VRTCA ZA KOLEDARSKO LETO 2013

sobota1. december 2012

V mesecu decembru 2012 morate vsi starši, ki imate otroke vključene v vrtec, ponovno oddati vlogo za določitev znižanega plačila za vrtec za naslednje koledarsko leto. Dosedanje odločbe se z 31. 12. 2012 iztečejo.
Vlogo oddate na pristojnem Centru za socialno delo, za pravočasno vložene vloge se bodo štele le tiste, ki bodo vložene do 31. 12. 2012. Vloge se oddajajo le v mesecu decembru, vloge ki so bile oddane preuranjeno (v mesecu novembru), CSD zavrže.
Obrazec najdete na spodnji povezavi:
http://www.mddsz.gov.si/si/uveljavljanje_pravic/nova_socialna_zakonodaja/znizano_placilo_vrtca/

Posebej vas opozarjamo na primer vključitve drugega otroka v vrtec:

  1. ko že imate odločbo o znižanem plačilu za prvega otroka,
  2. ko nimate odločbe za prvega otroka, saj na višino dohodkov menite, da je vloga brezpredmetna.

V obeh primerih je potrebno dati vlogo tudi za drugega otroka, v kolikor želite uveljavljati subvencijo.

mag. Erika Hvala, vodja vrtca

 

Tradicionalni slovenski zajtrk

petek16. november 2012

z1 z2 z3

z4 z5 z6

V petek, 16.11.2012 je  v našem vrtcu potekal TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK. Na mizi so otroci imeli črni kruh, maslo, med, mleko in jabolka, vse domačega porekla. Po zajtrku se je  1. in 2. Skupini otrok pridružila domačinka Marija, katera je otrokom povedala kako se speče kruh. Seboj je prinesla testo in skupaj z otroki delala perece in žemljice.  3. in 4. skupini otrok se je pridružil V. Ferenčak, ki jim je razložil  POT OD ZRNA DO KRUHA.
Zahvaljujemo se vsem donatorjem za podarjena živila, saj so nam tako omogočili, da je naš zajtrk potekal ne moteno.

Zapisali: Bojana Feuš in Urška Sabotin

                                                          

 

 

Obisk gasilcev

četrtek18. oktober 2012

gasilci1 gasilci2 g3 g4

Mesec oktober je mesec požarne varnosti. Zato smo se v vrtcu odločili, da izpeljemo vajo čimprejšnje zapustitve zgradbe vrtca v primeru požara. Strokovni delavci smo otroke že dan prej pripravljali na vajo, da bi potekalo vse čim bolj tekoče in čim bolj mirno. Ob zvoku sirene smo stekli iz vrtca in se zbrali na zbirnem mestu na igrišču. Spoznali smo delo gasilcev in čisto pravi gasilski avto. Otroci so z navdušenjem opazovali in poslušali predstavitev gasilcev. Gasilci so nas pohvalili, da smo se dobro odzvali opozorilu sirene. Seveda je bila vse to samo vaja in upamo, da tako tudi ostane.
Gasilci pozdrav: Na pomoč!

Pripravila: Urška Sabotin, vzgojiteljica

 

 

Teden otroka in pohod

torek9. oktober 2012

t1 t2 t3

t4 t5 t6

Geslo letošnjega tedna otroka, ki je potekal od 1.10. do 7.10, je bilo Stiske in radosti odraščanja. Strokovni delavci smo se odločili, da bo naša rdeča nit tega tedna zgodbica o žogici nogici, katera lepo uprizarja radosti in pa tudi stiske, ki jih žogica doživlja. V ponedeljek smo tako izdelovali žogice nogice, v torek smo se plesno razgibali. Vsak oddelek se je predstavil z eno od koreografij, katere smo se potem vsi naučili. Sreda je bila športno obarvana, v četrtek pa  nas je skupaj z otroci iz prve triade, pozdravila žogica Nogica. V petek smo se predajali sončnim žarkom in si pripravili kostanjev piknik. Pekli smo tudi krompir, ki smo ga namazali z zaseko, ter prodajali sadje na sadni tržnici. V okviru tedna otroka smo želeli organizirati tudi jesenski pohod s starši, vendar nam je nagajalo vreme. Pohod smo tako izpeljali v torek, 9.10.
Odrasli se zavedamo, da nas v življenju ne čakajo samo radosti, da se velikokrat znajdemo tudi v stiski. Pomagajmo otrokom do čim lepšega otroštva.
Pripravila: Urška Sabotin, vzgojiteljica

 

Jesenska olimpijada

ponedeljek24. september 2012

v1 v2 v3 v4 v5

V ponedeljek, 24.9., je v našem vrtcu potekala že 2. jesenska olimpijada. In kot se za olimpijado spodobi, le-ta mora imeti tekmovalce. Zato smo v vrtec povabili naše babice in dedke, da bi nam pomagali pri premagovanju ovir in osvajanju nalog. In s skupnimi močmi smo uspeli. Po koncu tekmovanja smo skupaj zapeli in zaplesali. Obiskala nas je tudi Botra Jesen. Na koncu smo se posladkali z jesenskimi darovi.
Hvala Vam, babice in dedki, za lepo preživeto dopoldne.

Pripravila: Urška Sabotin, vzgojiteljica

 

 

 

Aktualna obvestila

sreda12. september 2012

Spoštovani starši in dragi otroci, dobrodošli v novem šol. letu.

Začel se je jesenski mesec, kjer se vsi skupaj uvajamo v vrteški vsakdan. Tako otroci, ki so že obiskovali vrtec in so bili odsotni v času počitnic, predvsem pa otroci novinci, ki so v tem šolskem letu prvič prestopili prag našega vrtca.
Tudi v letošnjem letu bomo uresničevali vizijo našega vrtca: Naš vrtec je velika hiša, v kateri želimo skozi igro in z dobrimi medsebojnimi odnosi zagotoviti otroku varno in spodbudno okolje, razvijati ustvarjalnost ter otroka popeljati na pot samostojnosti in odgovornosti.

Z našim strokovnim znanjem želimo biti staršem v pomoč pri vzgoji in učenju otrok.
Vsem skupaj želimo prijetno počutje v našem vrtcu.

Kolektiv Vrtca Bistrica

 

 

Pomembno obvestilo

sreda4. julij 2012

Pomembno obvestilo –
REDNI IZPIS OTROKA IZ VRTCA (sprememba zakonodaje)

MIZKS je dne, 3. 7. 2012, poslalo Okrožnico, kjer nas seznanja s pravicami staršev, v primeru rednega oz. začasnega izpisa otroka iz vrtca.
S sprejetjem ZUJF (Ur. l. RS, št. 40/12) je bil dopolnjen Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev (novi 42. c člen), s katerim se lahko upravičenec odpove pravici do javnih sredstev tudi po vročitvi odločbe, s katero mu je bila priznana pravica. V tem primeru CSD izda odločbo, s katero razveljavi odločbo o priznanju pravice, kar pomeni, da vlagatelj ne more ponovno uveljavljati iste pravice v obdobju, za katerega mu je bila že priznana pravica z Odločbo.
To pomeni, da starši, ki otroka redno izpišejo iz vrtca, niso več upravičeni do subvencije vrtca do konca koledarskega leta, saj jim po izpisu, CSD razveljavi Odločbo o določitvi znižanega plačila.

V primeru rednega izpisa otroka iz vrtca,  ob morebitnem ponovnem vpisu v katerikoli vrtec v istem koledarskem letu, Odločba o znižanem plačilu vrtca, ki ste jo že prejeli, ne bo veljala več. Starši boste morali poravnati polno ceno vrtca.
V primeru začasnega izpisa iz vrtca za obdobje največ dveh mesecev, vam pravice do znižanega plačila vrtca ostane nespremenjena.

 

Pripravila:
mag. Erika Hvala, vodja vrtca

 

 

OBVESTILO – SOFINANCIRANJE PLAČILA VRTCA ZA MESEC AVGUST 2012

Po sklepu občine z dne, 28. 6. 2012, občina poravna stroške plačila vrtca za vse otroke v mesecu avgustu 2012.

To pomeni, da boste starši oproščeni plačila avgustovske položnice za vrtec za vse otroke, ne glede na to ali bo otrok v avgustu obiskoval vrtec ali ne.

mag . Terezija Zamuda, ravnateljica

 

OBVESTILO - SPOROČANJE ODSOTNOSTI OTROK V MESECU JULIJU IN AVGUSTU

Spoštovani starši,

prosimo vas, da morebitno odsotnost vašega otroka sporočite v tajništvo šole, na tel. št. 02 57 35 820.

Hvala za razumevanje.

Kolektiv Vrtca Bistrica

 

IZLET V MINI ZOO LAND V SLOVENSKIH KONJICAH

petek15. junij 2012

i1 i2 i3 i4 i5 i6 i7 i8 i9i10

Dolgo časa je bilo v vrtcu slišati govorice o izletu v Mini Zoo Land. Otroci so nestrpno in s polno pričakovanja odštevali dneve. »Še dvakrat idemo spat, te pa na izlet«, so veselo vzklikali. V petek, 15. junija 2012, ob 7.30 smo se zbrali pred šolo, kjer smo se vkrcali na avtobuse. Bilo nas je toliko, da smo napolnili kar tri avtobuse. Odpeljali smo se na pot proti Slovenskim Konjicam. Končno smo prispeli na našo destinacijo. Mini Zoo Land  je imel za pokazati veliko zanimivega. Pred vhodom nas je pozdravila prava gusarska ladja. V tropskem parku smo videli pravega krokodila, pisane papagaje, dolgo kačo in ribe vseh vrst. Iz  tropskega parka smo »potovali« naprej do avstralske pokrajine, kjer so poskakovali kenguruji. Ustavili smo se tudi na divjem zahodu, kjer smo jahali ponija, se igrali kavboje in indijance. Razveselili pa smo se tudi vseh živali, ki so bivale na kmečkem dvorišču.

Vsega lepega je enkrat konec. Tako smo se že nekoliko utrujeni poslovili od naših gostiteljev in se po avtocesti odpeljali domov proti naši Bistrici.

Pripravila: Nataša Kranjec, pomočnica vzgojiteljice

 

Moje sanje v vrtcu

petek20. april 2012

vrtec1 vrtec2 vrtec3 vrtec4

vrtec5 vrtec6 vrtec7 vrtec8

Le kaj se ponoči dogaja v vrtcu? To je zanimalo tudi otroke našega vrtca in vzgojiteljice, zato smo se odločili, da bomo prespali v vrtcu in tako ugotovili, kaj se dogaja ponoči tam. V petek 20.4.2012 so nam starši zaupali svoje otroke. Odločili smo se da bomo pekli palačinke. Ker pa na našo zabavo nismo povabili škrata, nam jo je le – ta zagodel. Namesto jajc, ki jih potrebujemo za palačinke, nam je nastavil kamne in pismo. V pismu se nam je predstavil in rekel, da moramo izpolniti naloge, če želimo dobiti nazaj jajca. Morali smo okušati, vohati, tipati, poslušati in na koncu se seveda še razmigati. Naloge so bile uspešno opravljene in prislužili smo si palačinke, ki jih je spekel škrat Poldi s svojimi pomočniki. Ko se je znočilo smo se odpravili še na pohod z lučkami. In potem smo vsi lepo zaspali.
Bilo je res prijetno doživetje. Hvala starši, da ste nam zaupali svoje otroke tudi ponoči.

Pripravila: Urška Sabotin, vzgojiteljica

 

Očistimo Slovenijo v enem dnevu

petek23. marec 2012

ciscenje1 c2 c3 c4

Čeprav smo še majhni, smo se tudi mi v vrtcu odločili pripomoči k temu, da postane Slovenija čistejša. Na pomoč so nam priskočili starši, babice, dedki. Skupaj smo očistili igrišče vrtca in njegovo okolico ter prekopali peskovnik. Bili smo zelo pridni in se na koncu okrepčali s pijačo in keksi, ter sadjem.
Hvala vsem, ki ste nam pomagali prispevati k čistejši okolici vrtca. Sedaj pa se potrudimo in sami poskrbimo, da bo naš planet čist.
     
Pripravila: Urška Sabotin, vzgojiteljica

 

 

Obiskal nas je Sitko

torek20. marec 2012

sitko1 s2 s3 s4

s5 s6

Na lep sončni torek, 20. 3. 2012, smo v vrtcu gostili prav posebnega gosta. Obiskal nas je SITKO, maskota Nove KBM.
Pogovarjali smo se o varčevanju. Sitko nam je povedal, da lahko varčujemo z denarjem, mi pa smo ugotovili, da poznano več načinov varčevanja. Zelo pomembno je, da varčujemo z vodo, elektriko in z vsemi ostalimi materiali, ki jih uporabljamo v vrtcu.
Preden se je Sitko poslovil, nas je razveselil z baloni in pobarvankami, mi pa smo mu zapeli nekaj pesmic.

Sitko, hvala, da si se ustavil v našem vrtcu. Obljubimo, da bomo še naprej pridno varčevali.

Pripravila: Nataša Kranjec, pomočnica vzgojiteljice

 

Naš vrtec prejel nagrado revije Moj otrok in vrtec

torek21. februar 2012

vrtec

Kliknite na sliko in si oglejte prispevek v večji obliki.

V projektu je sodeloval oddelek otrok v starosti od 4-6 let.

Čestitamo otrokom in mentorjem!!

 

Pust malo drugače

torek21. februar 2012

Oglejte si na tej povezavi letošnje pustovanje (priponka .doc).

 

Predstava v lendavskem kulturnem domu

torek24. januar 2012

V torek, 24. 1. 2012 smo si pod pokroviteljstvom Knjižnice Lendava ogledali gledališko predstavo v tamkajšnjem Kulturnem domu. Nastopila sta čarodej Toni in Pika Nogavička. Predstava je bila zelo zabavna, zato smo se tudi dodobra nasmejali in čudili trikom. Čarodeju Toniju so ob Piki Nogavički pomagal čarati tudi otroci iz našega vrtca.
To pa ni bilo vse. Peljali smo se z avtobusom. Za marsikaterega izmed nas je bilo to prvič, zato je bilo toliko lepše doživetje.

Vsem, ki ste nam to omogočili, se zahvaljujemo.

predstava1 predstava2 predstava3predstava4

 

 

Z glasbo si polepšajmo zimo

januar 2012

Glasba je danes, mogoče bolj kot kdajkoli, prisotna v vsakdanjem življenju. Je eden izmed dejavnikov, ki vplivajo na življenje posameznika, sploh otrok in mladih, ki so še v procesu oblikovanja osebnosti.
V mesecu januarju tudi v našem vrtcu doživljamo glasbo na najrazličnejše načine. Verjamemo, da je le-ta pomemben most pri odkrivanju zvokov iz narave, naše kulturne dediščine, zato se prepuščamo njenim čarom. V ta namen smo povabili v goste domače ljudske pevce, glasbenike iz vrst naših staršev in starih staršev ter učence glasbene šole.
Glasbi smo pozorno prisluhnili, se nasmejali besedilom, veselo zaploskali in tudi zaplesali.
Vsem glasbenikom, ki ste si vzeli čas in nam približali moč glasbe, se iz srca zahvaljujemo.

glasba1 glasba2 glasba3 glasba4 glasba5 glasba6

glasba7

 

 

Obisk Dedka Mraza - zahvala

ponedeljek19. december 2011

Dragi vzgojitelji, učitelji in starši!
Zahvaljujemo se vam, za pomoč pri organizaciji plesa za otroke iz vrtca in otroke iz Gornje, Dolnje in Srednje Bistrice. Bili smo presenečeni na tako veliko udeležbo staršev kot otrok. Pripravljen program je bil zelo zanimiv in lepo organiziran. Zahvalili bi se tudi kolektivu šole, ki nam je omogočil, da ples tudi speljemo.
Posebna zahvala gre tudi staršem otrok iz vrtca, ki so se udeležili našega plesa in nam tako tudi s svojimi prispevki pomagali zbrati denar za končni izlet.

                                                                                                                            Učenci 9. razreda

slika1 slika2 slika3 slika4

 

 

Miklavž

torek6. december 2011

V našem vrtcu smo, 6. 12. 2011, pričakali prvega dobrega moža »MIKLAVŽA«. Otroke je razveselil s sladkarijami in nas naučil novo kratko pesmico:

SVETI MIKLAVŽ
POMAGAJ MI, DA BOM
OSTAL PRIDEN KOT TI.

(Bojana Feuš, pomočnica vzgojiteljice)

miklavz1 miklavz2 miklavz3 miklavz4

 

Tradicionalni slovenski zajtrk

petek18. november 2011

V vrtcu smo v petek, 18. 11. 2011 otrokom predstavili tradicionalni slovenski zajtrk z namenom, da bi spodbudili uporabo domače prehrane. Otroci so za malico na mizi imeli; kruh, maslo, med, mleko in jabolko vse domačega izvora. Vse to so otrokom podarili kmetje in kmetijska podjetja ter čebelarji. S svojim obiskom nas je počastil čebelar g. Kocon, spregovoril nam je o delu čebel in o svojem delu pri pripravi medu, o pomenu medu ter vseh čebeljih pridelkov v zdravi prehrani. Prinesel je za poskusit med, propolis in cvetni prah. Otroci so z veseljem vse poskusili, med jim je bil najslajši, zato so več krat šli po žličko medu. (vzgojiteljica Bojana Feuš)

z1 z2 z3 z4

 

 

Vloga za znižano plačilo vrtca za leto 2012

oktober 2011

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da bo s 1.1.2012 pričel veljati Zakon o uveljavljanju  pravic iz javnih sredstev (Ur. l. RS, št. 62/2010 in 40/2011), ki bo urejal tudi pravico do znižanja plačila za programe vrtcev.
Pristojnost za odločanje o znižanem plačilu vrtca bo po novem prevzel Center za socialno delo.
Vse starše, ki uveljavljajo pravico do znižanega plačila vrtca obveščamo, da morajo VLOGO ZA ZNIŽANO PLAČILO VRTCA ZA LETO 2012 oddati pri pristojnem CSD LENDAVA, od 1.12.2011 dalje NA NOVIH OBRAZCIH. V kolikor imate doma že vlogo za znižano plačilo vrtca, ki je veljala do sedaj, vas moramo opozoriti, da bodo vloge nove in da bodo Centri za socialno delo sprejemali samo nove vloge.
Več o tem in nove obrazce najdete na spodnji povezavi:
http://www.mddsz.gov.si/si/uveljavljanje_pravic/nova_socialna_zakonodaja/znizano_placilo_vrtca/

 

SLOVO MINI MATURANTOV

četrtek23. junij 2011

mm1 mm2 mm3

V četrtek, 23. 6. 2011 smo otroci vrtca novim učenostim naproti pospremili mini maturante. 
Kar 23 otrok bo v letošnjem  letu zapustilo vrtec in se  jeseni z uka željnimi koraki odpravilo v šolske klopi.
Povabilu na zaključno prireditev so se ob otrocih vrtca in vzgojiteljicah odzvali še naši starši, 
bratci in sestrice ter tudi stari starši. Program so ob mini maturantih popestrili otroci vrtca, plesalke plesne šole Balerino pod mentorstvom gospe Simone Kolarič,  izvrstni igralki Miša in Urška iz gledališča Ku-kuc ter naši prijatelji prvošolci.
Naš praznični dan je potekal v prijetnem vzdušju in zelo hitro minil. Zagotovo nam bo ostal v lepem spominu.

Še beseda vsem, ki ste oz. še boste zakorakali v počitniške dni...
Naj bodo vaše počitnice prijetne, varne, polne zanimivih doživetij, s soncem obsijane  in na snidenje do jesenskih dni kličemo vaše vzgojiteljice.

 

12. vrtijada - »SPROSTITEV, VESELJE, SMEH, ZA SREČO IN ZDRAVJE VSEH«

sreda25. maj 2011

Da bi se družili ob zabavnih igrah v svetu pravljičnih junakov, se je 25. maja na 12. Vrtijadi v Odrancih zbrala množica otrok s starši in strokovnimi delavci sedmih vrtcev pri OŠ. 
Vsak izmed sedmih vrtcev pri OŠ si je izbral eno pravljico (Janko in Metka - vrtec Velika Polana, Volk in sedem kozličkov - vrtec Mavrica Odranci, Rdeča kapica - vrtec Črenšovci, Pod medvedovim dežnikom - vrtec Kobilje, Pekarna Mišmaš - vrtec Dobrovnik, Mojca Pokrajculja - vrtec Turnišče, Trije prašički - vrtec Bistrica).

Bilo nas je veliko in vsak je prispeval delček v mozaik prijetnih trenutkov popoldanskega medsebojnega druženja, ob božanju prijetnih sončnih žarkov in nežne sape vetra.

Utrinke iz 12. Vrtijade si lahko ogledate s klikom na spodnjo povezavo.

http://pomurec.com/vsebina/4951/FOTO_12_Vrtijada_v_Odrancih

 

 

Pomladna delavnica in Cici veselošolski dan

21.,22. april 2011

V predprazničnem in predpočitniškem času smo se otroci oddelka vrtca v šoli zbrali na pomladansko- velikonočni ustvarjalni delavnici. Bilo nas je kar 42. Najprej smo se našim gostom predstavili s pesmicami in plesom, nato pa se je začelo delo v delavnicah. Ustvarjali smo mozaike iz jajčnih lupin, okraševali izpihana jajčka s servietno tehniko in sladkorjem, izdelali račke, kokoške in piščančke iz odpadne embalaže. Druženje je bilo prijetno in skupni čas nam je zelo hitro minil.

del1 del2 del3 del4 del5 del6del8 del7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V petek smo se vključili v Ciciveselošolski dan, na katerem je v letošnjem letu sodelovalo kar 80.000 otrok. Tudi mi smo pokazali naše znanje in uspešno rešili vse naloge na igrivih in barvitih vprašalnikih, ki so nam jih poslali iz uredništva revije Cicido. Ponosni smo na pohvalo, ki smo si jo za uspešno sodelovanje prislužili.

 

Območno srečanje otroških in mladinskih pevskih zborov

29. marec 2011

pevska1 pevska2

Vse daljši dnevi, toplina sončnih žarkov, cvetje živopisanih barv ter veselje do druženja z in ob glasbi, so nas znova zvabili v Kulturni dom v Lendavi.
S pevskim zborom Muzikalčki Vrtca Bistrica, smo se prvič udeležili območne revije pevskih zborov, na kateri je sodelovalo 16 pevskih otroških in mladinskih zborov iz vrtcev ter osnovnih šol.
Bili smo zelo navdušeni, saj sta bila dvorana in oder zelo velika.
Ko smo skupaj združili 22 glasov in iz naših grl je zadonela ubrana pesem ob spremljavi klavirja izpod prstov učenke Sergeje Lebar, prečnih flavt učenk Larise Filip in Dolores Kolman ter orffovih inštrumentov (Larisa, Sergeja, Dolores, Mojca).
Predstavili smo se s tremi pesmimi: Sonce in dežek, Kdo sonce na nebu tolaži ter slovensko ljudsko Ciganček. Kot solistki vokalistki sta nastopili Julija Maučec in Ivana Krampač in se odlično odrezali.
Sami smo z nastopom zelo zadovoljni. Z nami pa so bili tudi starši, ki so nam pomagali pri organizaciji našega nastopa, nas bodrili in na koncu pohvalili za dobro opravljen nastop.
Za našo kostumografijo je poskrbela ga. Jožica Šuster, za kar se ji toplo zahvaljujemo, prav tako gre zahvala tudi vsem staršem za vso pomoč.

 

Materinski dan v vrtcu

21. marec 2011

PREDSTAVA GLEDALIŠČA KU-KUC - MINEŠTRALALA           

materinski1 materinski2 materinski3 materinski4 materinski5
Ob pomoči izvrstnih igralk Miše in Urške iz gledališča KU-KUC, nam je uspelo skupaj preživeti lepo predpraznično popoldne. Tokrat se nismo zbrali le otroci vrtca, temveč smo v goste povabili tudi naše mame.
Skupaj s Piko Poko in Maestrom Mineštronejem smo kuhali Mineštrolala. Seveda smo maestru bili v pomoč tudi mi. Pomagali smo mu stiskati olivno olje za tolažbo, nahecati česen za dobro voljo, zmleti zrnje v moko prijateljstva in namakaronati makarone sreče, vse za to, da bi skupaj razveselili žalostno Piko Poko.
Nekaj mineštrelala za srečo smo dobili tudi za domov, da bi se vedno znova spomnili, da v bistvu srečo nosimo vedno s seboj, le najti jo moramo znati.

 

Plavalni tečaj, Bioterme Mala Nedelja

7. - 11. marec 2011

V času med 7. In 11. 3. 2011 je za otroke, vključene v oddelek vrtca v šoli, napočil čas plavalnega tečaja. Težko smo ga pričakovali. Veselili smo se vožnje z avtobusom, ki nas je en teden, dan za dnem, peljal proti Biotermam Mala Nedelja.
Tam so nas pričakovali g. Dadi, ga. Andrejka in ga. Urška, učitelji Plavalne šole Delfin, ki so skrbeli za to, da je bilo čofotanje v vodi za nas zabavno, poučno in hkrati varno. 
Čeprav je bil ta teden za nekatere med nami naporen, nam je bilo na plavalnem tečaju lepo, minil je prehitro in z veseljem bi se še vrnili.
Mogoče pa se bomo vrnili kmalu, le da v spremstvu svojih staršev. Pa prijetno čofotanje.

plavanje1 plavanje2

Dobrodelni koncert za vrtec - utrinki in zahvala ravnateljice mag. Terezije Zamuda

nedelja27. februar 2011

VARNO OTROŠKO IGRIŠČE –  SREČEN IN ZDRAV OTROK

Kdo si tega ne želi za svoje otroke?

Ta slogan smo si v vrtcu Bistrica, ki ga trenutno obiskuje 72 otrok, postavili kot vodilo za izvedbo mnogih aktivnosti za zbiranje sredstev. S člani šolskega sklada, v katerem so tudi predstavniki staršev, smo pripravili načrt, s katerim želimo pomagati pri obnovi otroškega igrišča in nabavi novih igral v vrtcu Bistrica. Tako smo v mesecu decembru izvedli božični bazar, KD Ferdo Godina Bistrica nam je podarilo izkupiček sredstev od zaigrane gledališke komedije, del sredstev smo zbrali preko sponzorstev in donacij, največji delež nam bo prispevala Občina Črenšovci in del sredstev smo uspeli  pridobiti z izvedbo dobrodelnega glasbenega koncerta, ki je bil v nedeljo, 27. 2. 2011 na OŠ Prežihovega Voranca Bistrica.
Z izbrano pesmijo in glasbo so nam nedeljsko popoldne polepšali otroci našega vrtca s pozdravno pesmijo, moški vokalni kvintet Aeternum, skupina Ethnotrip, Vedran Franc Husar, Party rock band Modra Cona, vokalna skupina Evterpe, Slovenskogoriški kvintet, pevska skupina Upanje, skupina Avantura, oktet Belmura ter Vlado Kreslin.

p1 22 33 44 5

Vse to lahko povežemo z dobroto in dobrim delom, ki se je pokazala v nesebični pomoči mnogih ljudi, zato vsem resnično iskrena hvala. To je skromna beseda, ki prihaja iz srca  otrok in zaposlenih v našem vrtcu.

Naše nadaljnje aktivnosti bodo povezane z izvedbenimi deli in verjamemo, da nam bo do novega šolskega leta uspelo urediti varno otroško igrišče, na katerem bodo otroci lahko razvijali svoje interese, krepili zdravje in skupaj s starši veselo preživljali prosti čas.

                                                                                             mag. Terezija Zamuda, ravnateljica

 

 

Sanje v mojem vrtcu

petek21. februar 2011

s1 s3 s9 s8

s5 s6 s7 s4

s10 s11 s2

V mesecu januarju smo imeli v vrtcu Bistrica načrtovano spanje v vrtcu. Letos je bilo to že naše četrto tovrstno druženje. Otroci so težko pričakovali popoldan, ko se bodo lahko vrnili nazaj v vrtec in noč prespali brez staršev.
V petek, 21. 1. 2011 je napočil težko pričakovani popoldan. Otroci so se z vzglavniki, pižamami, z zobnimi ščetkami v nahrbtniku in ninicami v rokah vrnili nazaj v vrtec. Ob vstopu v vrtec je otroke pričakala tiha glasba, po stopinjah baletnih copatov pa so otroci našli pot do oddelka, kjer smo se zbirali.
Rdeča nit našega druženja je bil ples. Otroci so si sami izžrebali vstopnice za ples. Preden so odšli na ples, so si morali poiskati pare. Vstopnici sta bili namreč po dve enaki.
 V »plesni dvorani« sta nas pričakala glasbenika, ki sta bila presenečenje za otroke. Našemu povabilu sta se odzvala očeta, Aleksander Krampač in Štefan Lebar. Po plesu so otroci povečerjali, nato pa smo se zabavali z didaktičnimi igrami. Sledil je ogled posnetka večera preživetega v vrtcu, katerega smo si ogledali v posebej preurejeni skupini-kinodvorani. Nato smo se preoblekli v pižame in si pripravili ležišča. Po branju pravljice o Pepelki, smo začeli eni prej, drugi pozneje »sanjati svoje sanje ». Zaspali smo sicer malo pozneje kot ponavadi, vendar smo se zjutraj vsi prebudili dobre volje in takšne so nas po zajtrku našli starši.  V spomin na preživeto noč v vrtcu so otroci dobili posnetek. Obiskala nas je tudi novinarka Petra Kranjec, ki je pripravila prispevek za Radio Murski val.
Tovrstno druženje bomo pripravljale tudi v bodoče, kajti ocenjujemo ga kot pozitivno, saj se s tem krepi otrokova samostojnost in samozavest. (vzgojiteljice iz vrtca Bistrica)

 

Ringaraja, Dedek Mraz prihaja...

ponedeljek20. december 2010

dedek1

To ponedeljkovo popoldne prazničnega decembra je minilo v znamenju obiska dedka Mraza. Otroci smo ga že težko pričakovali. Zanj smo pripravili nekaj pesmic in deklamacij, katerim je z veseljem prisluhnil. Vsakega izmed otrok je obdaril in nam naročil, da moramo biti še naprej marljivi in ubogljivi.
Posebno doživetje je bila uprizoritev praznične zgodbe o živalih, ki so prav tako kot mi željno pričakovale prihod dedka Mraza. Gotovo se boste spraševali zakaj. Naj vam zaupamo, da so se za nas posebej potrudili in igro odigrali naši starši, katerim se še enkrat toplo zahvaljujemo.

 

Božični bazar

sobota18. december 2010

 bazar

V letu 2011 načrtujemo celovito prenovo igrišča ob vrtcu, kar pomeni nakup novih večnamenskih in ostalih igral. Obstoječa igrala so stara 20 in več let, in tako potrebna zamenjave oziroma obnove.
Da bi pridobili sredstva za ta namen, smo se ob vseh ostalih načrtovanih aktivnostih, odločili organizirati praznični bazar.
Povezali smo se s kolegi iz šole ter skupaj z otroki šole in vrtca ustvarili izdelke iz najrazličnejših materialov. Izdelke so  prispevali tudi nekateri starši, babice, ki so izdelali dodatne izdelke. Ideja je bila odlično sprejeta. Veliko izdelkov je bilo že prodanih.
Vsem, ki ste izdelke kupili se najlepše zahvaljujemo, ostale pa vabimo, da svoj prispevek za obnovo otroškega igrišča po svojih zmožnostih namenite na bazarju, ki se bo odvijal v soboto 18. 12. 2010 na hodniku OŠ Prežihovega Voranca. 

 

 

Delavnice v vrtcu

december 2010

 delavnica1 delavnica2 delavnica3 del4

del5 del6 del7 del8 del9

Skupaj nam je lepše. Tega se še posebej zavedamo v teh predprazničnih dneh. 
Z vašo pomočjo, spoštovani starši ter ustvarjalnostjo in domišljijo vaših malčkov, smo v našem vrtcu bili deležni čarobnosti in pravljičnega vzdušja, katerega prinaša december, mesec veselja, radosti, pričakovanja, druženja…

Skupaj z vami smo ustvarjali na delavnicah: pekli praznične piškote, ustvarjali laterne, spoznavali božička, prepevali, zaplesali.

 

 

Obisk Miklavža

ponedeljek6. december 2010

Pa je tu. Težko pričakovani, praznični, decembrski čas, čas pričakovanj, ko zadiši po prazničnih dobrotah in nas obiščejo kar trije dobri možje.
Že vrsto let nas v začetku decembra v vrtcu obišče prvi dobri mož-Miklavž.  Tudi letos je s sladkimi malenkostmi obdaril vse, ki skupaj preživljamo vsakdanjik. Letos je imel Miklavž s seboj zlato in črno knjigo. Že smo bili prepričani, da je pregnal peklenščke … Poudaril je, da smo vsi »bolj ali manj pridni«. Kot vsako leto, je dober mož tudi letos pogledal skozi prste tistim, ki se trudijo biti pridni. 

Ob prihodu Miklavža so nas presenetili tudi učenci iz folklorne skupine Jankice, pod mentorstvom ge. Ane Virag, ki so odigrali dramsko igro na temo Družine nekoč in danes. V njej ni manjkalo plesa, otroških vragolij in družinskih odnosov, ki jih tako kot v preteklosti tudi danes družine živimo na lasten način bolj ali manj učinkovito. 

 

Delavnice s starši

torek30. november 2010

starši

V okviru priprave razvojnega načrta našega vrtca, smo se 30. 11. 2010 zbrali na roditeljskem sestanku. Skupaj s starši smo ob delavnicah, ki jih je za nas pripravila ga. Erika Hvala, socialna pedagoginja, razmišljali o naših vrednotah, ciljih, pričakovanjih do samega sebe, staršev, vzgojiteljic, ki so osnova za popotnico našim otrokom. Le-ta so bila za nas ključnega pomena pri oblikovanju vizije vrtca.

Starši so bili pri delu zelo ustvarjalni. Kot plod razmišljanja, ustvarjalnosti, se nam je porajalo kar 7 različnih izvirnih predlogov za vizijo.