Osnovna šola Prežihovega Voranca Bistrica

Odgovorna šola preudarno, vedoželjno in ustvarjalno v bodočnost.

OŠ Prežihovega Voranca Bistrica>>Vrtec

 

Arhiv dogajanja v vrtcu 2015/16

 

Zaključna prireditev vrtca

četrtek16. junij 2016

V četrtek, 16.6.2016 se je iz vrtca poslovila generacija 22 minimaturantov. Otroci so dan nestrpno pričakovali, kajti že se veselijo vstopa v šolo in tega, da bodo učenci in ne več cicibani. Slovo od minimaturantov smo povezali z zaključkom vrtca. Otroci so se poslovili od vrtca, vzgojiteljic in prijateljev ter s pesmijo, plesi in deklamacijami pričarali sproščujoče počitniško obarvano vzdušje. Po prireditvi smo se družili na vrtčevem dvorišču, kjer nas je čakalo sladko-mrzlo presenečenje. Nekaj fotografij si lahko ogledate na tej povezavi (priponka .pdf).

 

 

Sklep Občine Črenšovci

četrtek2. junij 2016

Spoštovani,

vabimo vas k branju sklepa Občine Črenšovci na tej povezavi.

 

Sklep Občine Črenšovci

petek13. maj 2016

Spoštovani starši,

vabimo vas, da si na tej povezavi preberete sklep Občine Črenšovci o zaprtju vrtca v času od 29. do 31. avgusta 2016.

 

 

Nastop folklorne skupine vrtca na občinskem prazniku

četrtek12. maj 2016

1 2 3

Folklorna skupina vrtca je nastopila na osrednji prireditvi na Občinskem prazniku v Trnju. Otroci so se predstavili s folklornim spletom: Kuham, kuham cele dni s katerim smo se želeli približati sloganu »Da zadišij v naši občini«, pod katerim je letošnji občinski praznik potekal. Predstavili smo se z otroškimi ljudskimi pesmicami (Majhna sem bila, Stara mati dober den) in s plesom Tinka Tonka pod goro s katerimi želimo že najmlajšim približati našo prekmursko folklorno dediščino. Nekaj otrok je sodelovalo tudi na likovnem natečaju, ki so ga razpisali ob prazniku in prejelo nagrade.

Mentorica folklorne skupine:  Alenka Korošec

 

Dan odprtih vrat

april 2016

V mesecu aprilu smo imeli v vrtcu DAN ODPRTIH VRAT. Obiskali so nas lahko vsi, ki so si zaželeli videti kako se odvija dan v vrtcu. Ob obisku so si starši in otroci ogledali prostore vrtca in izvedeli več o programu in življenju v vrtcu.  Predstavili smo jim potek dneva-dnevno rutino in jih vključili v dejavnosti, ki smo jih imeli ta dan načrtovane.  Otroci so lahko  spoznali nove prijatelje, se igrali in ustvarjali. Upamo, da so v vrtcu preživeli lep dan.
Otroci z vrtca so pomagali pripraviti tudi zloženko, ki smo jo ob dnevu odprtih vrat delili. Najdete jo na tej povezavi (priponka .pdf).

Pripravila in zapisala Alenka Korošec

 

Dan zemlje

petek22. april 2016

Letos smo dan zemlje praznovali tako, da smo otroke ozaveščali o pomembnosti sortiranja odpadkov ter večkratni uporabi le te. Otroci so spoznali tudi, da je igra z odpadno embalažo lahko zanimiva, ustvarjalna in zabavna. Kako smo se zabavali z odpadno embalažo si poglejte na tej povezavi (priponka .pdf).

Zapisali: Dragica Laci in Andreja Podgorelec

 

Pekarna Mišmaš

petek1. april 2016

Mišmaš je pekel daleč najboljši kruh in v  Mišji vasi je bil zelo priljubljen. Vsi so ga imeli radi, razen stare Jedrt. Kaj vse se je dogajalo v tej vasi, pa si oglejte na tej povezavi (priponka .pdf).
ali na naslednji povezavi: http://www.pomurec.com/vsebina/37622/FOTO__Bistriski_otroci_pricarali_glasbeno_pravljico.

Pripravila in zapisala Liljana Tivadar

 

Pustovanje v vrtcu

torek9. februar 2016

Tralala, hopsasa pustne smo šeme...

Kako smo norčave in vesele pustne šeme preganjale starko zimo in klicale pomlad si oglejte na tej povezavi (priponka .pdf)

Pripravili: Dragica Laci in Andreja Podgorelec

 

Spanje v vrtcu

četrtek4. februar 2016

1 2 3

4 5 6 7

Ta četrtek so otroci z vzgojiteljicami prespali v vrtcu Bistrica. Zbirali smo se med  17.45 in 18.00 uro. Po slovesu od staršev nas je čakalo žrebanje vstopnic za čisto pravi koncert. Na koncertu so nastopali učitelji Miha, Tjaša in Melita ter vzgojiteljici Andreja, Liljana in Valentina. Večer so nam polepšali z ljudsko glasbo in otroškimi pesmimi. Po prijetnem druženju smo bili lačni. Večerjo smo si pripravili kar sami. Druženje smo nadaljevali v šolski telovadnici, kjer smo si pričarali zimske igre: kepanje s časopisnim papirjem, oblačenjem snežaka in sankanje na odeji. Za uspešno in zanimivo igro so prejeli svetleče zapestnice, s katerimi smo se odpravili nazaj v vrtec. Sledila je priprava na spanje. Vendar otroci ne morejo iti spat brez pravljice, zato smo jim vzgojiteljice namesto branja odigrale pravljico »Snežaki korenjaki«. Po ogledu je sledil zaslužen počitek.         
Koordinatorki: Lidija Vučko in Bojana Feuš

 

Obisk Dedka Mraza

ponedeljek21. december 2015

»ZDAJ, KO ČAROBNI PRAVLJIČNI ČAS….«, je bil naslov tematskega sklopa našega veselega decembra. Vsak dan nas je obiskal Mišek Matiček, s katerim smo odkrivali dejavnosti adventnega koledarja.
In končno je prišel 21. december, ko nas je obiskal dobri stari dedek Mraz. Skupaj z učenci osnovne šole smo pripravili novoletno prireditev, na kateri nas je obiskal »pravi« Mišek Matiček in nam zaupal svojo zgodbo. In na koncu? Je v spremstvu prikorakal še dedek Mraz. Utrinke iz novoletne prireditve, si lahko ogledate na tej povezavi (priponka .pdf).

Pripravili: Liljana Tivadar in Andreja Podgorelec

 

 

Pohod z lučkami

petek18. december 2015

V prazničnem decembru v vrtcu vsak dan skupaj z lutko Miškom Matičkom vsakodnevno odkrivamo dejavnosti s katerimi si popestrimo najlepši čas v letu. Tudi 15.12.2015, ko smo se skupaj s starši odpravili na pohod, nam je Mišek Matiček pošteno zagodel. Skril nam je lučke. Tako smo ob napotkih, ki nam jih je izdal našli lučke in se odpravili iskat …. Kaj smo iskali si poglejte na tej povezavi (priponka .pdf).

Zapisali: Andreja Podgorelec in Liljana Tivadar

 

Tradicionalni slovenski zajtrk

petek20. november 2015

Cel teden smo se pogovarjali o zdravem načinu življenja, veliko smo se gibali na svežem zraku,  telovadili in zdravo jedli. Danes smo z veseljem pojedli  zajtrk: mleko, maslo, kruh, jabolko in med, ki nam je zelo teknil. Dan sta nam popestrila čebelarja, ki sta nam povedala in pokazala veliko zanimivega o čebelah. Več si oglejte na tej povezavi (priponka .pdf).

 

 

Vaja evakuacije

sreda21. oktober 2015

Otroke ter zaposlene vrtca je v sredo, 21.10 ob 9.07, med dejavnostjo zmotil alarm. V vrtcu je namreč potekala vaja evakuacije. Namen vaje je bil, da se otroci in zaposleni seznanijo, kako ukrepati v primeru požara in kako zapustiti objekt. Preizkusila se je organizacijska in tehnična pripravljenost za varno in hitro evakuacijo iz stavbe. Vaji evakuacije je sledila predstavitev vozila in opreme, prikaz gašenja z gasilniki ter vaja z vedrovko. Kako spretni smo bili si oglejte na tej povezavi.

Zapisala: Andreja Podgorelec

 

 

Teden otroka

ponedeljek12. oktober 2015

V tednu med 5. in 9. oktobrom smo obeležili teden otroka pod geslom »Nekaj ti moram povedati«. Kako pestro in zabavno je bilo si oglejte na tej povezavi.

Vzgojiteljici Lidija in Bojana

 

 

 

Jesenska olimpiada s starimi starši

petek2. oktober 2015

V šolskem letu 2015/16 smo jesensko olimpiado s starimi starši obeležili malo drugače in sicer z glasbeno olimpiado. Stare starše smo pozdravili z našo jesensko himno in jih naučili pesmico M. Voglar Živali jeseni. Bili smo tudi ustvarjalni, izdelali instrumente ter na koncu zapeli in zaigrali.
Kako smo preživeli dan si poglejte na tej povezavi.

Zapisala: Bojana Feuš

 

 

Jesenska olimpiada

sreda23. september 2015

V sredo, na prvi jesenski dan, smo otroci skupaj z vzgojiteljicami izvedli jesensko olimpiado. Pomerili smo se v štirih nalogah. Kako nam je uspelo, pa si oglejte na tej povezavi (priponka .pdf).
Pripravila: vzg. Liljana Tivadar