V DEŽELI MARTINA KRPANA


UVOD

SVETA TROJICA NAD PIVKO

- RASTLINSTVO

- ŽIVALSTVO

- LOVSTVO

VASIŠČE, OPUŠČENA VAS

MARTIN KRPAN Z VRHA PRI SVETI TROJICI

PETELINJE

PETELINJSKO JEZERO

PETELINJSKI TEK

DEJAN MILOŠEVIČ

ANA PUPEDAN

TURISTIČNA PONUDBA »V DEŽELI MARTINA KRPANA«

LITERATURA

SODELUJOČI

ANA PUPEDAN

Iz vasice Petelinje izhajata tudi dva člana sedaj že dobro uveljavljene glasbene skupine s Pivškega Ana Pupedan, in sicer Boštjan Požar – kitara in Marko Doles – bobni. V zasedbi sta še Simon Avsec – glas in Peter Žnidaršič – bas. Zasedba skupine ostaja od ustanovitve pred dvanajstimi leti dalje ista.
Fantje so izdali tri CD plošče – Anje Pupedanju, 1995, Ante prupagandni balar, 1998 in CD brez imena, 2002. Za seboj imajo kopico koncertov širom po Sloveniji in v tujini (Makedonija, Dalmacija, Srbija, Italija, ZDA, …). Včasih so izvajali kot pevski kvartet pretežno slovenske narodne pesmi, občasno pa tudi kakšno dalmatinsko. Poizkusili so se tudi v etno maniri, ko so v roke vzeli stare akustične instrumente in se z večglasnim petjem poigravali s svojstvenimi izvedbami pesmi vseh glasbenih zvrsti. Kasneje so se odločili, da se posvetijo
avtorski glasbi in svojemu pristopu h glasbenemu ustvarjanju, kar jim odlično uspeva.
Nekateri jih poznajo le po pesmi Vrtičkarji iz istoimenske TV nanizanke, drugi
po odmevnem nastopu na festivalu Melodije morja in sonca ali po živem nastopu v oddaji Zoom. Danes se sami temu le nasmehnejo. Lasten studio jim omogoča glasbeno ustvarjanje, še bolj neobremenjeno s trenutnimi glasbenimi trendi in glasbeno industrijo. Od zasedbe lahko pričakujemo še veliko dobre glasbe in ustvarjalnih presenečenj.

Glasbena skupina Ana Pupedan

 

Copyright © OŠ Pivka, 2004
Strani ureja Meta Kirn