OŠ Prežihovega Voranca Bistrica kulturnazsola

Odgovorna šola preudarno, vedoželjno in ustvarjalno v bodočnost.

 

Aktualno dogajanje ...

 

Prireditev ob zaključku šolskega leta in dnevu državnosti

sreda26. junij 2019

1 2 3 4

V ponedeljek, 24. 6. 2019, je v šolski telovadnici potekala prireditev ob zaključku šolskega leta in dnevu državnosti. Učenci so prejeli spričevala, posamezniki tudi priznanja in pohvale za svoj uspeh na različnih tekmovanjih. Rdeča nit prireditve je bila igrica z naslovom »Črkolandija«, ki so jo odigrali posamezni učenci. Igrica je bila zanimiva, poučna in obogatena s pesmicami, ki so bile prirejene prav za to igrico in jih je zapel otroški zbor. Plesna koreografija »Grem okrog sveta«, ki so jo odplesali učenci 2. razreda, nas je z mislimi popeljala ne samo okrog sveta, ampak na počitnice. Nastopalo je veliko učencev in njihov trud je bil poplačan z glasnim ploskanjem občinstva.

Hura, počitnice so tu!
Vidimo se spet v ponedeljek, 2. septembra 2019.

 

Predpoletni novički

sreda19. junij 2019

Pred soncem se skrijemo v šotore: https://www.vestnik.si/pred-soncem-se-skrijejo-v-sotore-10023051

Učiteljice OPB

Učenci otroško obarvali kulturni program ob 95. letnici gasilstva na Srednji Bistrici: http://lendavainfo.com/foto-95-let-prostovoljnega-gasilskega-drustva-na-srednji-bistrici/

 

Dimekov memorial

petek31. maj 2019

124

36

V nedeljo, 26. 5. 2019, so otroci vrtca, učenci šole in bobnarska skupina, popestrili kulturni program, ki je bil kot zaključni del spusta po reki Muri za Dimekov memorial.

 

Zaključek projekta Erasmus+ v vrtcu in šoli ter strokovna konferenca

petek31. maj 2019

Na OŠ Prežihovega Voranca Bistrica so v času od 24. maja do 26. maja gostili tuje vzgojitelje iz Estonije, Bolgarije in Italije v okviru mednarodnega programa Erasmus+. To je bilo hkrati zaključno srečanje v okviru projekta Razvijanje socialnih kompetenc otrok z zgodnjim poučevanjem tujega jezika. Ta projekt je potekal v minulem in letošnjem šolskem letu, njegovi osrednji cilji so bili opolnomočenje strokovnih kompetenc in veščin vzgojiteljev ter učiteljev s poudarkom na učenju angleščine, vključevanje elementov formativnega spremljanja, uvajanje sodobnih VIZ pristopov ter izboljšanje kvalitete predšolske vzgoje. V sklopu srečanja na Srednji Bistrici je potekal zaključni projektni sestanek (rezultati projekta bodo vidni v interaktivni knjigi, ki bo objavljena ob koncu projekta), zaključna prireditev z aktivnim sodelovanjem vseh otrok vrtca in zahvalo sodelujočim partnerjem. V soboto, 25. maja 2019, pa je potekala zaključna mednarodna konferenca projekta z naslovom Z inovativnimi pristopi v vrtcu in šoli gradimo družbo prihodnosti. Konference se je poleg domačih in tujih učiteljev ter vzgojiteljev udeležilo še 160 udeležencev iz vse Slovenije, tako iz vrtcev, osnovnih in srednjih šol. Nekaj utrinkov iz mednarodne konference si lahko ogledate na tej povezavi. Na tej povezavi pa si lahko ogledate nekaj utrinkov iz zaključne kulturne prireditve v vrtcu.

 

41. srečanje Prežihovih šol

sreda29. maj 2019

1 234 5

Kot vsako leto je tretji teden v mesecu maju (17. in 18. 5.) na OŠ Dolina (pri Trstu) potekalo 41. srečanje Prežihovih šol na temo »Moj breg, toplo pribežališče od vsepovsod«.
Srečanja so se udeležili štirje učenci iz 9. razreda in dve učenki iz 7. razreda. Po prisrčnem sprejemu v športni dvorani so učenci odšli k svojim gostiteljem, učitelji pa na sprejem k županu občine Dolina.
Zvečer je potekala osrednja kulturna prireditev, ki je bila bogato obiskana. V soboto so se učenci udeležili delavnic in pohoda, učitelji  so si ogledali mestece Milje.
Naslednje leto se ponovno srečamo v Ljubljani.

 

Od pravljic do mavričnega sveta društev

sreda15. maj 2019

1 2 3 4

5687

Na dnevu dejavnosti, ki je bil v soboto 11. 5. so učenci spoznali delovanje humanitarne  organizacije RK Slovenije. Šola je sodelovala tudi  v akciji »Zaigraj z nami« in učenci, ki so bili izžrebani so prejeli praktične nagrade.
Učence razredne stopnje je v pravljični svet popeljala pravljičarka Vesna Radovanovič. Potem pa so si ogledali otroško predstavo »Luncov Pišta« v KUD v Črenšovcih.
Učenci predmetne stopnje so spoznali delovanje Društva za zaščito živali in društva HEP ter sodelovali pri humanitarnem teku podnebne solidarnosti.
Izvedli smo tudi »knjižni sejem«- učenci so prinesli knjigo, ki so jo prebrali in jo zamenjali z drugo.

 

Regijsko tekmovanje iz znanja konstruktorstva in tehnologije obdelav

ponedeljek8. april 2019

1

V petek, 5. aprila, je na Osnovni šoli III Murska Sobota potekalo Regijsko tekmovanje Pomurja iz znanja konstruktorstva in tehnologije obdelav 2019. Tekmovanja so se udeležili Tim Herženjak, Timotej Zver in Aljaž Žižek je v kategoriji K1 – lego. Vsi so prejeli priznanje za udeležbo na tekmovanju.

 

Velikonočni bazar

sreda3. april 2019

1 2 3 4

V času pred veliko nočjo smo učenci od 1. do 5. razreda zaključili z našim zahtevnim projektom. Izdelali smo velikonočne zajčke na veliko različnih načinov, velikonočna jajčka, košarice, vaze za prvo spomladansko cvetje in še marsikaj. Pri delu so nam pomagale pridne roke naših babic in žena iz Srednje Bistrice. S prispevki iz bazarja bomo obogatili šolski sklad.

 

Zlatko priznanje za raziskovalno nalogo iz tehnike

april 2019

1 2 3

Z učenci 6. razreda smo se v ponedeljek, 25. 3. 2019 udeležili 27. srečanja mladih raziskovalcev, ki je potekalo na OŠ Franceta Prešerna Črenšovci.  Za raziskovalno nalogo z naslovom Lovrotit v vrtcu so učenci prejeli zlato priznanje in so se uvrstili na državno tekmovanje. Učencem iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspeha na naslednji stopnici. 

mentorica Tatjana Podgorelec Strelec

 

Ogled baletne predstave

sreda27. marec 2019

1 2 3

Učenci od 1. do 5. razreda so si v sredo, 27. marca 2019, v sklopu kulturnega dne, ogledali baletno predstavo Labodje jezero. Predstava je potekala v Gledališki in koncertni dvorani Lendava v izvedbi baletnega oddelka Glasbene šole Lendava. Učenci so bili navdušeni nad zgodbo o princu Siegfriedu, ki v gozdu zagleda belo labodko, ki se spremeni v čudovito dekle.

 

Obisk Ljubljane

sreda27. marec 2019

1 2

Učenci 4. in 5. razreda naše šole smo se v ponedeljek, 18. marca 2019 udeležili dneva dejavnosti v Ljubljani. Ogledali smo si znamenitosti mesta, ulice, trge, mostove in živilsko tržnico. Veliko podatkov nam je posredovala zunanja sodelavka CŠOD-ja, ga. Mojca. Spoznali smo Cankarjev dom, v katerem smo si ogledali aktualno razstavo in poglobili svoje znanje z reševanjem učnih listov. Ogledali smo si tudi zunanjost pomembnih zgradb, kot so predsedniška palača, parlament, Opera. Po ogledu in spoznavanju znamenitosti, smo se podali v Narodni muzej. Tam smo na zanimiv način z lovom na zaklad spoznali številne predmete z območja naše države, ki sodijo v sam vrh svetovne kulturne dediščine.

 

Pohod po branikih slovenstva

sreda20. marec 2019

1 2 3 4 5

Z učenci od 1. do 5. razreda smo se v sredo, 20. 3. 2019, odpravili na pohod po treh branikih slovenstva v naši bližnji okolici. Pot nas je najprej vodila do pokopališča na Dolnji Bistrici, kjer smo se poklonili duhovniku in publicistu Jožetu Godini. Pot smo nadaljevali do spominske plošče braniteljem mostu čez reko Muro na Srednji Bistrici. Zadnji del poti smo zaključili pri kulturni dvorani s spominsko ploščo padlim v 2. svetovni vojni na Gornji Bistrici. Na vseh treh omenjenih mestih smo se spomnili ljudi in dogodkov z minuto molka in šopki cvetja.

učiteljice razrednega pouka

 

Na Bistrici so se ptički oženili

sreda13. marec 2019

1 2

Na Gregorjevo je bilo na šoli veselo in zaljubljeno vzdušje. Obiskala nas je Barbarina babica, ki je zelo spretna za izdelavo izdelkov iz bilja. Ker je prišla ravno na dan, ko se ptički ženijo, smo izdelovali ptičke, da se bodo oženili. Babica  je od doma prinesla sveže pečene perece, saj h gostiji spadajo tudi dobrote.

 

Natečaj v okviru projeka Pogum

torek12. marec 2019

1 2 3 4

Na natečaj za izbor imena »Centra znanosti« so na sedež Centra arhitekture Slovenije prejeli 55 izdelkov iz 11 osnovnih šol. Komisija za pregledovanje in ocenjevanje je po dolgem razmišljanju zaradi velikega števila dobrih predlogov podelila eno prvo nagrado in tri enakovredne druge nagrade. Komisija je pri izboru upoštevala izvirnost predlaganega imena, tematsko ustreznost in kakovost likovne predstavitve.

Učenka naše šole, Neja Filip, je prejela enakovredno 2. nagrado. Za ime »Centra znanosti« je izbrala ime »Vega«.

Nagrajena Neja bo v Zavodu 404, ki pripravlja delavnice s področja tehnologije, strojev, programiranja in elektrotehnike za osnovnošolce, en dan s pomočjo mentorjev Zavoda 404 ustvarjala projekt s področja, ki si ga bo izbrala sama.

Učenki Tjaša Kustec in Zala Lucija Balažic sta si prislužili priznanje in uvrstitev na razstavo boljših prejetih predlogov.

Učenka Ivana Krampač je prejela priznanje ter uvrstitev na razstavo.

Komisija je podelila priznanje učenkam Neji Zver, Neji Hartman in Evi Vršič.


Teden pisanja

torek5. marec 2019

pisanje3 45 22logo

Teden pisanja z roko je za nami. V tem tednu so učitelji v nove knjige iz knjižnice zapisali svoja posvetila. Pri urah angleščine pa so se posvetili Zdravljici, jo prevedli ter zapisali v angleščini.

 

Prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku

četrtek7. februar 2019

1 2 3

4 5 6

V četrtek, 7. februarja, smo na naši šoli obeležili slovenski kulturni praznik. Učenci 9. razreda so odlično odigrali Turjaško Rozamundo. Na dvornem plesu pa so se elegantno zavrteli tudi učenci od 1. do 5. razreda. Nekaj utrinkov si lahko ogledate zgoraj.

 

Teden pisanja z roko

četrtek10. januar 2019

tedenV mesecu decembru smo v okviru projekta Radi pišemo z roko cel mesec izdelovali in pisali voščilnice. Tega smo se lotili tudi pri Nemških uricah, kjer so nastale lepe voščilnice za starše. Ogledate si jih lahko spodaj.

 

1 2 3 4

Kot zanimivost:
rokoRokopis bivšega ameriškega predsednika (1989-1993) Georga Busha starejšega, ki je te dni umrl v 95. letu starosti. Pisava je uravnotežena, z dobro strukturo, spoštovanjem robov in vrstic. Podpis je konsistenten z besedilom, torej, 'what you see is what you get'.

 

 

 

 

Občinska prireditev

četrtek3. januar 2019

1 2 3

4 5 6

Otroci vrtca in učenci šole smo s programom ob občinski prireditvi, ki je bila namenjena počastitvi slovenskega državnega praznika ob dnevu samostojnosti in enotnosti, poskušali poiskati odgovor na vprašanje: »Kaj naj podarim?«
Odgovor se lahko skriva v darilih, ki so nevidna, a vendar neizmerno dragocena. Podarimo jih najprej sebi z notranjim mirom. Podarimo jih našim najbližjim s potrpežljivostjo, ki nam lahko vzame veliko našega dragocenega časa. Podarimo jih tudi našim prijateljem, sodelavcem, sosedom, sovaščanom. Dovolimo jim najti pot do srca. S pogledi, objemi in toplimi stiski rok.

Naj bo leto, ki prihaja, leto odločnih korakov in ustvarjalnih poti.

Naj bo leto dobrih misli, nepozabno, preprosto in srečno.

Kolektiv OŠ Prežihovega Voranca Bistrica

 

Disco ples

ponedeljek17. december 2018

1 2 3

Praznični december je bil v četrtek, 13. decembra 2018, plesno obarvan. V telovadnici smo imeli disco. Plesali smo, si pripovedovali vice in se igrali razne igre. Bili smo veseli, da so se nam na plesu pridružili tudi učenci 9. razreda. Na koncu pa smo se posladkali z bonboni.

Napisala: Alina Bohnec, 4. razred

 

Tehniški dan

torek11. december 2018

1 2 3

V četrtek, 6. decembra 2018, smo učencem naše šole popestrili dan, saj je bil ta dan drugačen od običajnih šolskih dni. Ker smo v prazničnem mescu, je prav, da učenci decembrsko čarobnost začutijo tudi v šolskih prostorih. Pripravili smo  tehniški dan z naslovom ČAROBNI DECEMBER. Učenci in učenke  od 6. do 9 razreda so bili razdeljeni v sedem heterogenih delavnic. V posameznih delavnicah so se skupaj z učitelji izkazovali v izdelovanju božičnih okraskov in različnih dekorativnih izdelkov, v eni od delavnic pa so učenci pekli božične piškote in pecivo. Pridružile so se nam tudi gospe iz medgeneracijskega centra in z velikim veseljem izdelovale božične okraske z eno od skupin učenk in učencev.

 

Astronomski večer

torek11. december 2018

1 2

V petek, 16. novembra, smo na šoli skupaj z Astronomskim društvom Kmica organizirali ASTRONOMSKI VEČER. Ta dogodek je bil namenjen vsem učencem od 4.  do 9. razreda. V uvodnem delu so člani Astronomskega društva pripravili zanimivo predavanje o našem planetu, Zemlji, in o neskončnem prostoru, imenovanem vesolje.  V nadaljevanju večera smo se odpravili  na šolsko ploščad, kjer smo izvedeli, kako so  zvezde in ozvezdja povezane z grško mitologijo, nakar smo si s teleskopom podrobno ogledali Luno, Mars in kopico zvezd.

 

Šolska športna tekmovanja

torek4. november 2018

ROKOMETNO TEKMOVANJE

V torek, 27. 11. 2018 , so starejši učenci 8. in 9. razreda odigrali medobčinsko rokometno tekmovanje na OŠ Črenšovci. Prikazali so dobro igro, a za uvrstitev na področno tekmovanje žal premalo. Premagali so ekipo iz OŠ Miška Kranjca Velika Polana, a žal izgubili proti OŠ Turnišče in OŠ Franceta Prešerna Črenšovci.
Končni vrstni red: 
1. mesto:  OŠ Franceta Prešerna Črenšovci
2. mesto: OŠ Turnišče
3. mesto: OŠ Prežihovega Voranca Bistrica
4. mesto: OŠ Miška Kranjca Velika Polana

NOGOMETNO TEKMOVANJE
V četrtek, 29. 11. 2018, smo se z ekipo nogometašev odpravili v Lendavo na DOŠ 1. Odigrali smo tekme skupine A, kjer smo se pomerili z DOŠ 1 Lendava, OŠ Kobilje in OŠ Miška Kranjca Velika Polana. Učenci so prikazali borbeno in všečno igro.  Priigrali smo si dve zmagi in en poraz proti OŠ Kobilje. 
Končni vrstni red:
1. mesto: OŠ Kobilje
2. mesto: OŠ Prežihovega Voranca Bistrica
3. mesto: DOŠ I Lendava
4. mesto: OŠ Miška Kranjca Velika Polana
V sredo, 12. 12. 2018, nas čaka nadaljevanje tekmovanje, kjer bomo odigrali tekmo proti OŠ Turnišče. OŠ Kobilje pa se bo pomerila proti OŠ Franceta Prešerna Črenšovci.  Prvouvrščeni ekipi se bosta pomerili za 1. in 2. mesto, ki vodita na področno tekmovanje PC Pomurje.

1 2 3 4

 

Tradicionalni slovenski zajtrk

ponedeljek19. november 2018

1 2 3 4

V petek, 16. novembra, smo kot je to že tradicionalno, obeležili TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK. Po razredih so najprej spoznali jedi, ki jih zajtrkujemo v Sloveniji za zajtrk. Učenci so si po razredih skupaj z učiteljicami pripravili pogrinjke, nato so zajtrkovali črn kruh z maslom in medom, jabolko in mleko. Vsakemu razredu in oddelku OPB smo dodelili eno izmed držav, s katerimi sodelujemo v okviru projekta Erasmus+. Vsak razred je potem spoznaval jedi, ki jih  zajtrkujejo v Madžarski, Češki, Španiji, Finski, Estoniji in Sloveniji. S pomočjo didaktičnih pripomočkov so spoznali države, zastave, jedi in se naučili, kako se v teh jezikih imenujejo jedi. Po končanih dejavnostih po razredih smo se z učenci odpravili na ogled kmetije Krapec Raj na Gornji Bistrici. Ogledali so si kokošnjake s kokoškami nesnicami ter postopek modernega sortiranja in pakiranja jajc s pomočjo stroja. Pogledali smo si tudi lokalno pridelovanje testenin in mlincev. Učenci so bili zelo navdušeni, saj so dobili majhno vrečko s testeninami različnih barv. Zahvalili smo se gostiteljem za topel sprejem, se poslovili in odšli proti šoli.

 

Podarjamo glasbo, ples in nasmeh

ponedeljek19. november 2018

12

Učenke naše šole so s svojim plesnim nastopom prispevale k  dobrodelnosti. V vlogi zajčkov, lisičk in mišk so navdušile obiskovalce na tradicionalnem koncertu, ki ga vsako leto organizira Lions klub Lendava.

 

Šola v naravi

petek26. oktober 2018

1 2 3 4

V ponedeljek, 22. 10. 2018, smo se z vlakom odpravili v šolo v naravo. Prispeli smo v CŠOD Burja. Najprej smo si ogledali sobe, potem pa smo šli v jedilnico in tam opravili kosilo. Po kosilu nam je učiteljica Lili predstavila solinarstvo. Okušali smo tudi različne vrste soli. Nazadnje smo si ogledali Sečoveljske soline. Zvečer nisem mogla zaspati. Ko nam je učiteljica prebrala pravljico sem v hipu zaspala.
Napisala: Alina Žižek, 3. r.

V torek smo se po zajtrku odpravili k morju. Tam smo našli veliko školjk in drugih morskih živali. Na plaži sem si poiskala kamen za srečo. Pred in po kosilu smo se učili plavati v bazenu.
Napisala: Ronja Zver, 3. r.

V sredo smo se z ladjo Solinarko odpeljali v Piran. Bilo je zelo lepo. Učiteljice so nam pripovedovale zanimive zgodbe o mestu. Ogledali smo si akvarij. Šli smo tudi na sladoled. Nato smo se z ladjo odpeljali nazaj v Sečo. Dan je bil zelo lep.
Napisala: Alya Žabot, 3. r.

V četrtek smo po zajtrku izdelovali dišeče vrečke. Vrečke smo šivali sami in jih napolnili z rožmarinom ali sivko. Potem smo šli plavat. Po plavanju smo imeli nekaj prostega časa. Po kosilu smo imeli kviz tekmovanje. Tekmovali smo v štirih skupinah: delfini, burja, oljke in agrumi. Potem smo spet šli plavat. Po večerji smo imeli disko. Bilo je super.
Napisala: Iza Lebar, 3. r.

V petek smo vstali in si spakirali kovčke. Potem smo šli na zajtrk. Po zajtrku smo se z učiteljico Lili odpravili na ogled Forma vive, kjer smo si ogledovali kipe. Prišli smo do čarobnega kipa. Ko smo mu pobožali nos, si je lahko vsak zaželel eno željo. Potem sta nas učiteljici vodili po parku z zavezanimi očmi. Bilo je zanimivo. Sledilo je plavanje v bazenu in kosilo. Po kosilu smo se poslovili in odpravili na dolgo pot proti Prekmurju.
Napisala: Anika Šumenjak, 3. r.

 

Trgovina

petek26. oktober 2018

26

V trgovini smo bili in nekaj smo si kupili.
Vsak evrček prinesel je in z njim nekaj kupil je.

Dva po dva smo notri šli, med sabo si pomagali.
Čokolade in bonbone smo izbrali in na blagajni jih plačali.

Na blagajni še račun dobili in se nazaj v šolo napotili.
V šoli z bonboni posladkali smo se, veselo bilo je, he, he, he.

Neža in Nina

 

Ročno ustvarjanje

četrtek25. oktober 2018

1 2 3

4 5 6 7

V sredo 17. oktobra 2018, smo na povabilo Tiborja Frančiča obiskali stari vrtec v Črenšovcih, kjer na uradno otvoritev čakajo lepo urejeni prostori Medgeneracijskega centra.
V Medgeneracijskem centru so nas pričakale upokojenke, ki so nam pokazale kako se veze in izdeluje rože iz krep papirja. Učenci prvega in drugega razreda so se hitro naučili teh veščin in si tudi sami izdelali rožo in prtiček, svoje izdelke pa si odnesli domov.
Ob koncu aktivnosti, ki so zelo hitro minile, smo se dogovorili, da se ponovno vidimo že v čarobnem mesecu decembru, ko nas bodo upokojenke obiskale na naši šoli in bomo znova skupaj ustvarjali.

Cankarjeva kavica

četrtek18. oktober 2018

1 2 6

3 4 5

Otroci hočejo objem, naročje, prijazno besedo,
dotik, nekoga, da jim prebere pravljico,
nekoga, da se z njimi smeje in pogovarja.

(John Thompson)

S to mislijo smo v tednu otroka na šolo povabili naše babice in dedke in se z njimi skupaj spomnili 100. obletnice smrti pisatelja Ivana Cankarja.
Ob kavici in prijetnem druženju so stari starši z nami delili svoje občutke in misli, ki so jih z veseljem zapisali. Tako smo lahko občudovali njihovo pisavo, kateri se bomo poskušali tudi sami čim bolj približati.

 

Igrivi šolski prostori

četrtek18. oktober 2018

V sredo, 3. 10. 2018, učenci naše šole nismo bili navadni učenci, temveč načrtovalci idej, risarji, arhitekti, mizarji, preoblikovalci notranjih prostorov, pisci preprostih finančnih načrtov in prošenj za donacije, ustvarjalci novih iger in predvsem otroci, ki smo aktivno sodelovali pri spreminjanju učnega okolja. V okviru tehniškega dne z naslovom Igrivi šolski prostori smo navadne šolske stopnice spremenili v poučne. Kadarkoli bomo hodili po njih, se bomo nezavedno učili ali ponavljali poštevanko. Hodnike in učilnice smo opremili s talnimi igrami, da nam bo med odmori čas še hitreje minil. Ves dan smo razvijali praktično in izkustveno učenje, sodelovali med seboj, pridobivali izkušnje, bili zelo motivirani, inovativni in podjetni. Podjetnost je tudi osnovno vodilo projekta Krepitev kompetence podjetnosti in spodbujanje prožnega prehajanja med izobraževanjem in okoljem v osnovnih šolah v katerega je vključena tudi naša šola. Ravno cilj podjetnosti, ki učencem omogoča lažji in uspešnejši prehod na trg dela, smo zasledovali v celotnem dnevu in na koncu spoznali, da bomo med drugim uspešni tudi takrat, ko bomo dovolj pogumni. Utrinke tega dne si lahko ogledate na tej povezavi (priponka .pdf).

 

Teden otroka

četrtek18. oktober 2018

1 2

3 4 5

Za nami je pester in zanimiv teden … TEDEN OTROKA. Letošnji  teden otroka je potekal pod skupno temo PROSTI ČAS pod okriljem ZPMS. Na naši šoli smo se osredotočili na pomen kvalitetnega preživljanja prostega časa. Zavedamo se kako dragocen in pomemben je tako za učence, kot za njihove družinske člane. Tudi tokrat smo pripravili razne zanimive dejavnosti. Sprejeli smo naše prvošolce v šolsko skupnost, udeležili smo se medobčinskega krosa v Črenšovcih, kjer so učenci osvojili veliko medalj, ogledali smo si gledališko predstavo Mala murska deklica, risali talne igre s kredami na zunanje površine šole in le-te preigravali in bili pogumni na tehniškem dnevu Igrivi šolski prostori.

 

Jesenska doživetja

četrtek11. oktober 2018

1123

Topli jesenski dnevi nam omogočajo, da lahko veliko časa preživimo na prostem in raziskujemo, s čim nas je narava letos obdarila.
Tako smo si ogledali domači vrt in vrt na njivi, ki mu po domače kar rečemo "gredno". Najlepše doživetje pa so za učence bile skrivalnice v koruzi. Koga nismo našli, je skrit še danes.

 

Obisk vaške knjižnice in gasilskega doma na Srednji Bistrici

četrtek27. september 2018

1 2 3 4

Četrtek, 27. 9. 2018, je bil za učence podaljšanega bivanja pestro obarvan. V okviru projekta "Beremo skupaj" smo se odpravili v vaško knjižnico, kjer nas je lepo sprejela knjižničarka Lidija. Ob sebi je imela sovaščanki, ki sta redni obiskovalki knjižnice. Prebrali sta nam pravljico in nas navdušili s svojimi zgodbami.
Z gasilcem pa smo se podali na ogled gasilskega doma in gasilskega vozila.
Izvedli smo tudi vajo z vedrovko ter se pomerili v gasilskih spretnostih.
Učiteljice OPB in knjižničarka

 

Dan zdrave šole

četrtek20. september 2018

1 2 3 4

V soboto, 15. 9. 2018, smo na naši šoli imeli dan dejavnosti NARAVOSLOVNI DAN – DAN ZDRAVE ŠOLE. Vsi sodelujoči smo se zjutraj zbrali na šolskem igrišču. Po uvodnem pozdravu so učenci od 1. do 5. razreda aktivno sodelovali v zabavno - športnih igrah. Deklice od 6. do 9. razreda so pod vodstvom OK Lendava spoznavale prvine odbojke. Fante od 6. do 9. razreda so navduševali za nogomet trenerji NK Bistrica. Starši, stari starši in zaposleni so opravili test telesne pripravljenosti, ki so ga izvedli strokovni delavci Zdravstvenega doma Lendava. V nadaljevanju smo se vsi prisotni odpravili na očiščevalno akcijo po vseh treh Bistricah. Dan je bil malo drugačen, športno obarvan, aktiven in poln družabnosti.

 

Prvi šolski dan

sreda5. september 2018

1 2

3 4 5

Po prijetnih in brezskrbnih počitnicah je v ponedeljek, 3. 9. 2018, naša šola odprla vrata in pozdravila 158 učencev. Učitelji so učence pričakali v šoli, kjer jih je pozdravila gospa ravnateljica in nov zaščitni znak naše šole, Lovrobot. V nadaljevanju so učenci skupaj z razredniki nadaljevali pouk po načrtovanem urniku.
Ta dan je bil še posebej pomemben in vesel praznik za naših 13 prvošolcev. V spremstvu staršev so prestopili velika šolska vrata, kjer so jih v telovadnici šole pričakali ravnateljica mag. Terezija Zamuda, razredničarka Petra Ritonja ter učenci in učiteljice, ki so za dobrodošlico pripravili kratek kulturni program. Prvošolčki so si s starši ogledali šolo, se posladkali s torto in se spoznali s svojimi varuhi, nato pa se polni novih vtisov odpravili domov.
Vsem učencem želimo pri učenju veliko uspehov in izzivov ter novih prijateljskih vezi.