Umetnost učenja

                                

Dobrodošli v e-gradivu o učenju učenja. Sestavljeno je iz dveh delov. Oba sta namenjena vsem, ki bi se radi na hiter in učinkovit način naučili vsega, kar potrebujete bodisi za uspešen zaključek formalnega izobraževanja, bodisi za širjenje in poglabljanje strokovnega znanja... ali za učenje iz lastnih interesov na kateremkoli področju.

Prvi del gradiva, v katerem se nahajamo zdaj, smo poimenovali Umetnost učenja. V njem boste najprej spoznali, kaj učenje sploh je. Preverili boste svoje sposobnosti in se prepričali o lastni nadarjenosti. Spoznali boste svoj naraven stil učenja in svoje močne točke. Naučili se boste, kako jih izrabiti za učinkovito učenje. Seznanili se boste s faktorji, ki vplivajo na uspešnost učenja. Na koncu pa se boste s pomočjo različnih tehnik pomnenja naučili poskrbeti za dober spomin.  

V drugem delu e- gradiva z naslovom Spretnosti učenja pa vam bomo prikazali še nekaj učinkovitih učnih tehnik, spoznali in izpopolnili boste svoj osebni učni stil in razvili uspešno učno strategijo.

Obe gradivi naj spremljajo zvezek in različna pisala. V zvezek si sproti beležite, kar bi si radi zapomnili. Priporočava vam, da opravite predlagane vaje in naloge, saj boste z njihovo pomočjo ugledali področje učenja v popolnoma novi luči. Ob njih se boste veliko naučili o sebi in svojem stilu učenja ter le-tega še dodatno izpopolnili.

Želiva vam veliko veselja pri učenju.

 

Zdenka Nanut Planinšek in Darja Škorjanc Braico

 

 

Gradivo je rezultat projektov Centra vseživljenjskega učenja Obalno-kraške regije in Splošnega neformalnega izobraževanja odraslih od 2012 do 2014, ki ju s finančno podporo Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Evropskega socialnega sklada izvajamo na Ljudski univerzi Koper.