»V oktobru smo imeli Lonček kuhaj. Delali smo juho, pico, solato v papriki in mafine. Zelo mi je bilo dobro, ko sem prvič delala mafine in juho. Zelo se imam dobro na Lončku kuhaj, saj se naučimo kuhanja. Zelo mi je bilo dobro, ko sem naredila mrežo na juhi.« (Ana S. Hajdinjak, 4. a)
»V oktobru smo delali: pico,
mafine, solato, bučno juho. Najbolj mi
je bila všeč ta delavnica zaradi
mafinov, ki so bili odlični. Mafine sem
prvič delal. Zelo je bilo dobro.«
(Valentin Cerar, 4. b)
»Na začetku smo delali pice in
bučno juho in ker nam je ostal čas, smo
še naredili čokoladne mafine. Najprej
smo delali pice. Naredili smo jih in ko
so se pekle, smo delali bučno juho. Vsak
je imel svojo pico in svoj krožnik bučne
juhe ter potem še svoje lastne mafine.«
(Julija Čehun, 5. b)
»Na začetku smo prišli v
učilnico, si umili roke in poslušali
navodila. Nato smo začeli z bučo. Prvo
smo jo narezali, potem pa jo dali kuhat.
Potem smo praznili papriko in notri dali
solato, olje, kis in sol. Nato smo
delali pico. Oblikovali smo si jo sami
in dali na pico salamo in sir. Potem pa
se je pekla. Na koncu smo še naredili
mafine in jih okrasili tako, da je bila
na mafinu pajčevina. Na bučno juho smo
tudi dali pajčevino in vse pojedli. Vse
je bilo zelo slastno.« (Nik Pestotnik,
5. b)
»Najboljši termin je bil v novembru, ko smo delali piškote. Najboljši so mi bili piškoti z marmelado. Bilo je zelo dobro.« (Peter Doušak, 4. b)
»V novembru smo delali piškote.
Delali smo jih za bazar. Delali smo
linške zvezdice, piškote s sladkorjem,
marmelado in orehi. Bilo mi je zelo
dobro.« (Pavel S. Hajdinjak, 4. a)
»Januarja je bilo zelo dobro, ker smo delali grizike s šunko in sirom ter jih zvili in dali v pečico. Delali smo tudi jajčni, tunin namaz ter namaz kot v vrtcu in na koncu smo vse tudi pojedli. Pri delavnici sem pomagal delati grizike ter tunin namaz.« (Ambrož Prašnikar, 4. a)
»Ko smo prišli, nam je učiteljica povedala, da bomo pekli ocvrte šnite in palačinke. To nam je bilo všeč. Najprej smo pripravili maso za ameriške palačinke. Ta je morala biti malo gostejša od navadne. Potem smo začeli s šnitami. Vsak je v mleko in jajce namočil kruh, iz katerega je izrezal srčke in ga spekel. Ko smo vse pojedli, smo se lotili še palačink. Bilo je zabavno.« (Ema Dolinšek, 6. a)
Mentorica krožka: Sergeja Kosec