Lonček kuhaj kot interesna dejavnost

»V oktobru smo imeli Lonček kuhaj. Delali smo juho, pico, solato v papriki in mafine. Zelo mi je bilo dobro, ko sem prvič delala mafine in juho. Zelo se imam dobro na Lončku kuhaj, saj se naučimo kuhanja. Zelo mi je bilo dobro, ko sem naredila mrežo na juhi.« (Ana S. Hajdinjak, 4. a)


»V oktobru smo delali: pico, mafine, solato, bučno juho. Najbolj mi je bila všeč ta delavnica zaradi mafinov, ki so bili odlični. Mafine sem prvič delal. Zelo je bilo dobro.« (Valentin Cerar, 4. b)


»Na začetku smo delali pice in bučno juho in ker nam je ostal čas, smo še naredili čokoladne mafine. Najprej smo delali pice. Naredili smo jih in ko so se pekle, smo delali bučno juho. Vsak je imel svojo pico in svoj krožnik bučne juhe ter potem še svoje lastne mafine.« (Julija Čehun, 5. b)


»Na začetku smo prišli v učilnico, si umili roke in poslušali navodila. Nato smo začeli z bučo. Prvo smo jo narezali, potem pa jo dali kuhat. Potem smo praznili papriko in notri dali solato, olje, kis  in sol. Nato smo delali pico. Oblikovali smo si jo sami in dali na pico salamo in sir. Potem pa se je pekla. Na koncu smo še naredili mafine in jih okrasili tako, da je bila na mafinu pajčevina. Na bučno juho smo tudi dali pajčevino in vse pojedli. Vse je bilo zelo slastno.« (Nik Pestotnik, 5. b)

dogodek

»Najboljši termin je bil v novembru, ko smo delali piškote. Najboljši so mi bili piškoti z marmelado. Bilo je zelo dobro.« (Peter Doušak, 4. b)


»V novembru smo delali piškote. Delali smo jih za bazar. Delali smo linške zvezdice, piškote s sladkorjem, marmelado in orehi. Bilo mi je zelo dobro.« (Pavel S. Hajdinjak, 4. a)

dogodek

»Januarja je bilo zelo dobro, ker smo delali grizike s šunko in sirom ter jih zvili in dali v pečico. Delali smo tudi jajčni, tunin namaz ter namaz kot v vrtcu in na koncu smo vse tudi pojedli. Pri delavnici sem pomagal delati grizike ter tunin namaz.« (Ambrož Prašnikar, 4. a)

dogodek

»Ko smo prišli, nam je učiteljica povedala, da bomo pekli ocvrte šnite in palačinke. To nam je bilo všeč. Najprej smo pripravili maso za ameriške palačinke. Ta je morala biti malo gostejša od navadne. Potem smo začeli s šnitami. Vsak je v mleko in jajce namočil kruh, iz katerega je izrezal srčke in ga spekel. Ko smo vse pojedli, smo se lotili še palačink. Bilo je zabavno.« (Ema Dolinšek, 6. a)

dogodek

Mentorica krožka: Sergeja Kosec