Odgovori na jezikovna vprašanja


Novice

Kaj je novega?

26. 4. 2016
Po desetih letih tišine
Po desetih letih tišine oz. neobjavljanja novic žal nimamo za povedati nič pretresljivo zanimivega. Šuss v vmesnem obdobju ni bil popolnoma neaktiven, saj smo v vmesnem času Šuss skušali reorganizirati v revijo in objavili kar nekaj odgovorov. Še vedno pa smo žal v večji meri nekativni. Na vprašanja, ki jih prejmemo, se sicer trudimo odgovoriti, a žal naprej od spisanega odgovora ponavadi ne pridemo.
Ker so naša delovna mesta v prvi vrsti vezano na znanstveno-raziskovalno delo, se z odgovarjanjem ukvarjamo takorekoč za hobi, kar pa seveda škodi delovni vnemi, to pa ima direkten vpliv na hitrost odgovarjanja in objavljanja napisanih odgovorov.
V kolikor bi nam želeli pomagati pri našem delu, vas vabimo, da si ogledate stran s seznamom eksperimentov, ki jih trenutno opravljamo. Eksperiment dejansko pomeni spletna anketa oz. seznam vprašanj, na katera vas vabimo, da jih odgovorite. Kot prvega vam ponujamo kratek eksperiment o deljenih samostalniških zvezah.

1. 10. 2006
ŠUSS na Univerzi v Novi Gorici
Šuss smo vključili v predmetnik Slovenistike na Univerzi v Novi Gorici. Na vprašanja sedaj odgovarjamo skupaj s študenti v okviru predmeta Jezikovnosvetovalni seminar.

12. 7. 2006
Trst je (bil) naš :)
Šussov ciklus na Radiu Trst (slovenski program) je po trinajstih tednih zaključen. Verjetno bomo na internetu objavili vse prispevke. Za začetek ponujamo uvodni intervju.

28. 3. 2006
Nadaljevanje osvajanja Italije :)
Radio Trst (slovenski program) ima od prejšnjega tedna vsak četrtek ob 14:10 oddajo s ŠUSSovimi vprašanji in odgovori. Ponovitev oddaje je na sporedu v soboto okoli devetih zjutraj. Na Goriškem je radio Trst na frekvenci 98.3. Oddaja naj bi se nadaljevala še kakšnih 13 tednov.

6. 3. 2006
Prodor na italijansko tržišče :)
Knjigo ŠUSS 1998—2000 smo zasledili med obvezno študijsko literaturo na Fakulteti za tuje jezike Videmske univerze (Facolta di Lingue e Letterature Straniere Universita degli studi di Udine), seveda za predmete, kjer se učijo slovenščine.

5. 3. 2006
V arhiv razprav je bil dodan še en tekst. V arhiv bomo počasi začeli dodajati vprašanja iz leta 2005 ter jih predvidoma tudi ravrstili po skupinah, kar naj bi omogočilo bolj prijazno brskanje in iskanje. Morda pa bomo začeli tudi malo bolj zavzeto odgovarjati.

1-25. 4. 2004
V arhiv dodajamo vprašanja, ki smo jih prejeli v zadnjih dveh letih. Najdete jih na dnu seznama vprašanj v našem arhivu. ŠUSS je sicer postal revija, tako da bomo vprašanja dodajali štirikrat na leto.

28. 1. 2004
Staro spletno mesto je nadomeščeno z novim. Dodali smo iskalnik; zaradi tehničnih razlogov je izpis rezultatov zaenkrat delno v angleškem jeziku.

14. 1. 2004
Spletno mesto je usklajeno s standardoma XHTML in CSS 2.

23. 7. 2003
Prenavljamo spletno mesto in dodajamo nove vsebine.


© 1998-2009, ŠUSS