Velika slovenska kuharica

Leta 1868 je izšla knjiga SLOVENSKA KUHARICA ali kako OKUSNO KUHATI NAVADNA IN IME¬NITNA JEDILA.
Vsebovala je 14 jedilnikov z več kot dvesto jedmi in 932 receptov, razdeljenih tako, kot da je vsa knjiga slavnostni obed - od juh prek glavnih mesnih in nemesnih jedi do solat in poobedkov.

Velika slovenska kuharica je prvič izšla leta 1868, danes pa je na voljo njena 27 izdaja, prenovljena in dopolnjena. Izbor jedilnikov in receptov je razširjen, vsebuje tako preproste kot svečane jedi. Knjiga je popestrena s priročnimi tabelami kot so pregled ustreznih vin za k hrani, uporaba začimb in dišav, čas kuhanja v ekonomu, mikrovalovno odmrzovanje in kuhanje ter preglednica o zamrzovanju... Poleg tega vam kuharica vam pomaga mimogrede osvojiti pravila mizne kulture: kar je prijazno očem, je spodbudno za tek in prijetno druženje.