Recept danes
V večjo skledo presejemo obe vrsti moke, sodo, sol in sladkor. Mleko in pecilni prašek zmešamo v skodelici. Maslo, jajce, orehe in datlje/bučna semena skupaj dodamo k moki.
Mešamo z mešalnikom za testo na 1 stopnji. Dodamo mleko, da dobimo mehko testo. Testo damo na pomokano površino in na hitro rahlo zgnetemo, položimo v namaščen pekač (okrogel) in zarežemo križ. Testo posujemo z malo moke in ga nemudoma damo peči na 220 stopinj (200 ventilator) za 25-30 minut.
Kruh mora porjaveti in zveneti votlo, ko po njem potrkamo. Na rešetki ga ohladimo, če želimo mehkejšo skorjo, ga zavijemo v svežo kuhinjsko krpo.
Recept iz leta 1890
Pogrej 1 kilogram in 68 dekagramov ( 3 funte) lepe moke; namoči v poldrugo litrovo osmino (pol masleca) mlačnega mleka, 3 kruhovi droži in žličico cukra; ko se malo vzdigne, primešaj notri toliko moke, da bo kvas, ter ga na gorko postavi, da lepo vzide; deni v pisker 6 jajec, 21 rumenjakov, 42 dekagramov ( 3 unče) lepega presejanega cukra, 2 štupci stolčenega koriandra, ali pa toliko stolčenega janeža, 28 dekagramov (pol funta) dobrega razpušenega sirovega masla in pol žlice soli; postavi pisker v drugi veči pisker ali v skledo v vročo vodo, ter mešaj toliko časa, da gorko postane; to zamešaj med gorko moko in precej dobro vzhajan kvas, in dobro pogneti, da mehurje dela; potem na gorko postavi, da ti lepo vzide; dobro vzhajano na hlebčeke zreži, vsacega še dobro pogneti, in na pleh, na pomazan papir deni, vsacega posebej z gorko primerno skledico pokrij in spet na gorko postavi; ko še zdaj lepo vzide, z raztepenim jajcem jih pomazi, z ostrini nožem pokriž načni in v ohlajeni peči speci.